09 maaliskuuta 2006

Huonoja viimeaikaisia mainoksia


Televisiossa on taas viime aikoina pyörinyt muutamia häkellyttävän huonoja mainoksia.

Puolustusvoimat mainostaa sloganilla "Ihan samanlainen työpaikka kuin muutkin" mainoksessa, joka on nähtävillä myös verkossa osoitteessa http://www.mil.fi/tyojakoulutus/video/tv-06.MPG. Mainos yrittää tehdä armeijasta seksikästä työpaikkaa mm. panssarivaunujen, räjähdysten ja taistelukaasun avulla. Melko mautonta - eikä todellakaan sovi puolustusvoimille.

Biolanin mainoksessa tietokoneanimoidut kanat laulavat kuihtuville kukille pikkuoravaäänillä ja ruudun alalaidassa pyöritetään kappaleen sanoja karaoke-tyyliin. On ihailtavaa näinä aikoina, että mainoksiin vielä vaivaudutaan säveltämään kokonaisia kappaleita, mutta tällä kertaa kappaleen sisältö on kyllä jo aikamoista soopaa.

Mutta kaikkein nolostuttavin oli kyllä äskeinen Tietoturvaräppi -mainos, jossa piirroshahmot räpäyttivät tietoturva- ja palomuuriasioista ilman erityisempää rytmiä tai riimejä. Ja ilman rytmiä ja riimejä rap on..? Yritin etsiä mainosta verkosta, mutta ilmeisesti sen tekijät ja tilaaja ovat itsekin pyrkineet aktiivisesti unohtamaan sen. Ehkä niin on parempi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...