11 maaliskuuta 2006

"I'll get me coat": Muistio itselle + valitusta


1) Älä mene sellaisiin juhliin, johon tiedät osallistuvan epämiellyttäviä ihmisiä. Varmista ainakin ensin, että paikalle tulee edes muutama miellyttävä ihminen, jotta illasta ei tule osaltasi täydellistä kidutusta. (Huom. Epämiellyttävät ihmiset eivät ole missään nimessä tyhmiä - he huomaavat, ettet nauti olostasi heidän juhlissaan ja varmasti haukkuvat sinua selkäsi takana kuten sinä heitä.)

2) Älä mene juhliin ollenkaan. Jää kotiin, tee yksin jotain järkevää. Esim. lue romaania, älä ainoastaan surffaile netissä ja katso Pimp My Ridea. Jos teet palapeliä, sijoita se paikkaan, josta et voi vahingossa imuroida sen palasia seuraavalla siivouskerralla.

3) Jos viet juhliin isännälle / emännälle lahjaksi levyn, älä odota että sitä soitetaan. Murphyn laki sanoo: "Jos on olemassa mahdollisuus, että juhlissa kuunnellaan Karkkiautomaattia ja Faith No Morea, juhlissa kuunnellaan Karkkiautomaattia ja Faith No Morea".

---

Ja sitten vielä vähän valitusta. Verrataanpa Suomea vaikkapa Ranskaan (myös muu eteläisempi vertailumaa käy):

1) Ranskalaisten ei tarvitse valita kenkiään sen mukaan, mitkä suojaavat lumelta ja kylmältä parhaiten. He voivat valita kengistä parhaimman näköiset ja mukavimmat.

2) Ranskalaisten ei tarvitse liukastella minijäätiköissä keskellä maansa pääkaupungin pääkatua, toisin kuin suomalaisten. Ja jos tarvitseekin, niin ehkä vain muutamana päivänä vuodessa - kun taas Suomessa arktiset kävelyolosuhteet kestävät puolet vuodesta.

3) Ranskalaisten ei tarvitse nähdä jokaisessa sähkölaatikossa jonkun kansanmusiikkia heavy-metalliin yhdistävän bändin konserttimainoksia. Todennäköisemmin hän näkee vaikkapa tyylikkään ja jännittävän hip-hop -yhtyeen keikkamainoksia.

Ja niin edespäin ja niin edespäin. Olen siis hyvin pettynyt tähän iltaan ja tähän maahan. En halua mitenkään väittää, että olisin jotenkin parempi kuin muut ja liian hieno käymään niissä juhlissa joihin minua kutsutaan tai asumaan tässä maassa jonne olen syntynyt. Suomen ilmasto on huono ja suomalaisten keskimääräinen musiikkimaku on huono, eikä sille yksi bloginpitäjä voi mitään vaikka kuinka yrittäisi itsekkäästi edistää kasvihuoneilmiötä ja jaella Libertinesin levyjä ilmaiseksi. Olen vain erittäin kyllästynyt tähän elämään... tähän elämäntapaan, tarkemmin sanoen. Jos joku kertoisi minulle helpon ja selkeän tavan muuttaa ulkomaille, tarttuisin siihen heti. Tyyliin: "Täytä tämä paperi, siirrä tämä summa tälle tilille, lähetä tämä kirje tähän osoitteeseen ja homma on sillä selvä; nyt asut Englannissa / Ranskassa / Hollannissa / tms.".

Ehkä valitus riittää tältä erää. Joskus toiste ehkä lisää, luultavasti samoista aiheista.

Kuunneltavaa tänään:
Suede - Breakdown
Dodgy - Big Brown Moon
Oasis - Half The World Away

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...