06 lokakuuta 2007

Esimerkillinen esimerkki / Varoittava esimerkki

On todella arvokasta saada tuntea sekä maailman parhaimpia että maailman kamalimpia ihmisiä. Tänään sai taas kokea esimerkin molemmista.

Olin ystäväni kanssa tavaratalon liukuportaissa. Jossain kerrosten välissä joku tuntematon henkilö oli puikahtanut väliimme niin, että minä seisoin alimpana, tuntematon henkilö keskellä ja ystäväni ylimpänä. Kaverini vain jatkoi jutustelua täysin normaalilla äänenvoimakkuudella aivan kuin seisoisin yhä vain yhtä askelmaa häntä alempana. Vaikka tämä ei nyt vaikuta kovin kummoiselta jutulta, itse en ehkä kehtaisi tehdä moista, koska siinä on aina se nolostuttava mahdollisuus että keskellä oleva tuntematon henkilö luulisi olevansa puhuttelun kohteena. Hyvä, että joku rikkoo tällaisia pieniä arjen "sääntöjä"! (Itse tietysti pysyin ala-askelmalla hiljaa, jotta keski-ihminen mahdollisimman todennäköisesti luulisi, että kaverini puhuukin hänelle...)

Toisena se huono esimerkki. Erään opiskelijakollegani Facebook-profiilissa on valokuva-albumissa nimeltä "Parhaat kaverini" (albumin logona on liehuva Suomen lippu) kuvat mm. George W. Bushista ja Ratko Mladicista! Bushin voi vielä ottaa (tooodella vanhana) vitsinä, mutta Ratko Mladic on aivan kiistattomasti syyllistynyt sotarikoksiin ja kansanmurhaan. Ei sellaisesta voi tehdä edes vitsiä. Ja jotenkin luulen (aiempien kokemusten perusteella), että tämä tyyppi aivan todella ihailee Bushia ja Mladicia jollain tavalla (Hitlerin kuva vain puuttuu vielä hänen Facebook-albumistaan). En voi tajuta, miten tällaisia ihmisiä on ylipäätään olemassa ja että he vieläpä opiskelevat yliopistossa! (Hänen "Pari entistä heilaani" -kuva-albumissa on kuvat mm. Pamela Andersonista ja Lolo Ferrarista. Sekin kertoo jo jotain kyseisen miehen ajatusten tasosta. Tutti suuhun, r***kari!)

MP3:

The Dandy Warhols - Bohemian Like You [lähde]
The Libertines - Don't Look Back Into The Sun [sama]

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävin katsomassa mainitsemasi Facebook-tapauksen. Antamillasi tuntomerkeillä ei ollut suuri yllätys, että ensimmäinen arvaus osui oikeaan.

Pete P. kirjoitti...

Aaaivan... Surullinen tapaus. :-(

Anonyymi kirjoitti...

T. näytti kyseisen sivuston myös minulle. Erittäin kummallista ja silleen vähän jännää.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...