31 lokakuuta 2007

Väliviikko.Nyt

Kaikki epämukavat ja mukavatkin velvollisuudet on nyt hoidettu ja tästä alkaa omatoiminen väliviikko. Ensin pari päivää täydellistä laiskottelua ja sitten perjantai-iltana Tukholmaan. Olin muuten Tukholmassa viime vuonna tasan tähän samaan aikaan. Toivottavasti siitä tulee jokin uusi matkailuperinne. Samaa voisi toivoa uudenvuoden New Yorkin -matkasta, mutta se taitaa jäädä vain toiveeksi.

Stressasin tilastotieteen välikoetta oikeastaan todella paljon. En ole vuosikausiin joutunut opiskelemaan mitään, missä en olisi kovin hyvä, joten tilastotiede on ollut siinä mielessä shokki. On pitänyt vain tottua siihen, ettei kaikki opiskelu olekaan aina helppoa. Mutta toisaalta en ole tottunut siihen kovin hyvin - tai ainakaan en ole jaksanut panostaa siihen tottumiseen. Olen tehnyt tilastotiedettä jokseenkin vasemmalla kädellä (onneksi olen vasenkätinen), en kovin motivoituneesti. Se on ehkä hieman hölmö asenne opiskeluun: haluaa vain suorittaa ja päästä läpi, eikä välttämättä käyttää hyväkseen mahdollisuutta oppia uutta. Onneksi sain viime lauantaina loppusuoran preppausta tilastotieteen Picassolta. Siitä oli apua ja se antoi varmuutta. Koe meni luultavasti ihan mukavasti, ainakin vastasin melkein jokaiseen kysymykseen jotain. Sillä pitäisi pärjätä.

Nyt olen aika heikossa hapessa, sillä nukuin viime yönä vain n. 4 tuntia. Se on kiistattomasti liian vähän. Eilisiltainen Liam & Patsy Recreation Club oli ehkä paras niistä, joihin olen päässyt osallistumaan: yleisöä oli paikalla paljon enemmän kuin viimeksi toukokuussa ja tunnelma oli ainakin loppuillasta mukavan sekavan korkealla. Klubin perusteella voin lämpimästi suositella kaikille Lord Don't Slow Me Down -DVD-paketin hankkimista: DVD:llä dokumentti sisältää tekstitykset, mikä helpottaa sen seuraamista aivan olennaisesti ja bonuslevyllä oleva konserttitaltiointi on yksinkertaisen loistava!

Muuta: Sain taas äsken vahvistuksen sille, että minun ei pidä ikinä hankkia lapsia. Enkä kyllä haluaisikaan. Mutta en myöskään voi, ainakaan tällaisten juttujen perusteella:

Poistuin äsken eräästä myymälästä samaan aikaan miehen kanssa, joka työnsi lastenvaunuissa pientä lasta. Myymälästä alas kadulle oli muutama porrasaskelma ja niiden vieressä melko jyrkkä ramppi. Lastenvaunumies työnsi vaunut alas ramppia niin, että hän piti vaunujen etupyöriä ilmassa, jolloin lapsi säilyi koko matkan tasapainoisessa asennossa. Minulle ei olisi tullut moinen kikkailu mieleenkään - en yksinkertaisesti olisi keksinyt tuollaista, vaikka juuri noinhan tuo pitää tehdä. Itse olisin vain työntänyt vaunun kaikki neljä pyörää ramppia pitkin, jolloin lapsi olisi luultavasti lennähtänyt pois vaunuista ellei se olisi muistanut kiinnittää turvavyötään.

Miksi muuten englannissa sanotaan baby girl / baby boy mutta suomessa toisinpäin tyttövauva / poikavauva? Miksi ei vauvapoika?

Palaan blogin pariin luultavasti seuraavan kerran vasta ensi viikolla. Sillä aikaa voi nauttia vaikka Gorillazista. Yleensä Gorillazista tulee ehkä mieleen kesä ja kesähitit, mutta todellisuudessa etenkin Demon Days on aivan lyömätön syksylevy.


Gorillaz - November Has Come (Live) (lataa mp3)


Gorillaz - El Mañana (lataa mp3)

Lisäksi Help: A Day In The Life -hyväntekeväisyyslevyllä julkaistu Hong Kong on yksi aivan äärimmäisistä syksybiiseistä. Lataa tästä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

poikavauva sanassa selvästi poika-etuliitteellä määritellään tarkemmin vauvaa. jos sanottaisiin vauvapoika, vauva olisi pojan tarkempi määritelmä vähän kuin mammanpoika.
voiko tästä päätellä että vauvuus on suomessa tärkeämpi määre kuin sukupuoli? sinänsä loogista. eipähän vauvan sukupuoli vaikuta hirveen moneenkaan asiaan. vauvan vauvuus sen sijaan vaikuttaa..

Anonyymi kirjoitti...

Näköjään on Liam & Patsy Recreation Clubin suosio hiipunut seitsemän ja puolen vuoden aikana. SOTSOGin julkkaribileissä Semifinaali oli lähes täynnä. Taisi kyllä mainostuskin olla siihen aikaan massiivisempaa.

Hyvä että klubi on kuitenkin elossa, Juha Lahti & Jussi Hämäläinen Oasis Export oli näkemisen arvoinen.

DVD toki lähti Play.comista tilaukseen eilen.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Emmi, joo hyvä huomio! Se mikä sanotaan ekana, määrittää enemmän. Mutta tosiaan se vauvuus vois olla tärkeämpää silloin aluksi.

Lokaali: totta kai se on hiipunut! Niin kuin sanoin, nyt ollaan eletty pimeitä keskiaikoja mutta renessanssi on selvästi näkyvissä. Toisaalta en tiedä hirveesti mistä Oasis vois (Suomessa) saada uusia faneja. Viimevuotinen kokoelma toi ehkä joitain, mutta kai tarvittais lähinnä uusi radiohitti tai jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Sekin voisi auttaa jos kerrankin oikeasti esiintyisivät Suomessa. Ruisrockin jätti varmasti moni (kuten allekirjoittanutkin) väliin kun Noel lähti kiertueelta.
Eivät Inspiral Carpets aikaiset tapahtumat voi enää estää Suomeen tuloa!

Tukholma on lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana.

t: lokaali

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa matkaa! Siistiä...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...