31 toukokuuta 2007

Outo elämä


Elän tällä hetkellä todella outoa elämää! Ihmeellisiä käänteitä. Tänään tapasin aivan älyttömän kummallisen tyypin (ei hyvässä mielessä). Pitäisi kirjoittaa näistä hahmoista joskus kirja tai jotain. Tuollaisia henkilöitä ei voisi keksiä, ne vaikuttaisivat liian uskomattomilta!

Mutta huomenna aion tehdä McGyver-tyylisen ihmepelastautumisen työelämän suhteen. Toivon niin paljon, että se onnistuisi! Jos ei, en tiedä mitä teen.

Kerron huomenna lisää!

MP3:
James - Tomorrow
The Strokes - You Only Live Once [lähde]

"Gotta keep faith that your path will change,
Gotta keep faith that your luck will change
Tomorrow
I'm just out of your range
Tomorrow
All your suffering's in vain"

30 toukokuuta 2007

Trump

Diili on palannut! Neljäs tuotantokausi alkoi Suomessa viime viikolla, joten vielä ehtii hyvin mukaan.

Kolmoselta klo 22.30.

Trump on maailman paras. Jos en voi olla Hugh Grant, haluaisin olla Donald Trump.

Miksei aina voi olla kivaa?


Eilinen oli todella kiva päivä. Hauska ja rento ja lämmin ja sopivan pituinen. Tänään taas kaikki tuntuu tylsältä ja päämäärättömältä.

Luulen, että se johtuu aikaisesta herätyksestä. Jos on klo 13 mennessä jo saanut luettua Hesarin, käytyä allekirjoittamassa työsopimuksen, parturissa ja apteekissa, mitä voi enää tehdä? Jos taas heräisi ehkä klo 11 paikkeilla, päivä ei tuntuisi niin pitkältä ja yö tulisi nopeammin. Viime yönä oli taas mahtava ukkonen, nyt on hyvä ukkosputki.

Kävin siis tänään allekirjoittamassa työsopimuksen erään vartiointifirman kanssa. Tämä on ensimmäinen työpaikka jonka tiedän, jossa annetaan yrityksen yleisten ohjeiden kanssa lisäksi pari monistetta firman päihdeohjelmasta. No... nyt se hymisyttää, mutta ehkäpä tulen itsekin tarvitsemaan kyseistä ohjelmaa kesän jälkeen?

Tai sitten ei. Vaikka allekirjoitinkin sopimuksen, lähetin silti vielä vastauksen netistä löytämääni työpaikkailmoitukseen. Tämä olisi puolipäivähomma kotikadullani - aivan täydellistä! Yritin hakemuksessa korostaa työnantajan ja itseni katuläheisyyssuhdetta. Toivottavasti se auttaa.

Mutta nyt odotellaan vartiointiliikkeestä soittoa joka kertoo, mihin ja mitä pääsisin vartioimaan.

Hugh Grant

Tämän kevään aikana olen joutunut tunnustamaan itselleni, että pidän kaikista Hugh Grantin elokuvista erittäin paljon. Tai etenkin niistä hahmoista, joita Grant esittää. Hän on usein melko röyhkeä, tunteeton, itsekäs ja epähuomaavainen. Eikä hän lähes ikinä tee "oikeita töitä"! Silti naiset pitävät hänestä ja hänellä on äärimmäisen nopeita ja nokkelia sutkauksia. Juuri tuollainen minäkin haluaisin olla! En usko että kovin moni on samaa mieltä Hugh Grantin tai hänen elokuviensa äärimmäisestä loistavuudesta... mutta he ovat väärässä.

Paras Grant-elokuva on tietysti Nick Hornbyn loistavaan romaaniin perustuva Poika, mutta erinomainen on myös tänä vuonna ilmestynyt Sävel ja sanat jossa Grant esittää 80-luvun poptähteä. Kävin katsomassa elokuvan teatterissa maaliskuussa ja näin sen viime viikolla uudestaan videolta. Se on peittoamaton yhdistelmä: typerää popmusiikkia, New York -maisemia, stereotyyppinen Hugh Grant -rooli ja onnellinen loppu.

Suunnittelin myös itse alustavaa käsikirjoitusta elokuvaan, jossa Hugh Grant voisi näytellä. Siinä maailman valtaisi vedenpaisumus ja Hugh Grantin hahmo olisi yksi harvoista eloonjääneistä, koska hän olisi ollut tulvan aikana korkeassa näköalatornissa ja... No, se on aika pitkä juttu ja sitä pitää ehkä vähän vielä kehitellä.

MP3: Hugh Grant & Hayley Bennet - Way Back Into Love // Sävel ja sanat -elokuvasta, aivan oikeastikin todella toimiva ja tarttuva biisi! Takuulla vuoden parhaat -listalle.

29 toukokuuta 2007

Rock DJ


Noel Gallagherin varjosynttärit Semifinalissa olivat erittäin mukavat. Ihmisiä oli paikalla vain pari kourallista (ehkä Tavastian edessä notkuneet japanimangagoottiglamteinit karkottivat satunnaisia Oasis-ohikulkijoita pois), mutta yllättäen se ei haitannut tunnelmaa ollenkaan: kaikki minglailivat mukavasti keskenään ja varsinkin lopussa suurin osa oli melko liikuttavassa humalassa todella supersonic. Liam & Patsy Recreation Clubin tapahtumissa on aina todella lämminhenkinen ja humoristinen atmosfääri, paikasta tai ajasta riippumatta.

DJ:nä toimiminen oli yllättävän kivaa, mutta myös hankalaa. En ehtinyt soittaa läheskään kaikkia niitä biisejä, joita olin ajatellut soittaa. Pyrin keskittymään enemmän b-puoliin ja harvinaisuuksiin, mutta väliin oli välttämätöntä pistää Wonderwallin tai Cigarettes & Alcoholin tyylisiä puolipuhkikulutettuja klassikoitakin, koska ne on yksinkertaisesti vain pakko soittaa. Levyjen soittaminen yleisötilaisuudessa oli erittäin hauskaa, koska se on samaa mitä tekisin muutenkin kotona yksikseni, mutta nyt juomat olivat ilmaisia ja äänentoistolaitteet laadukkaampia.

Toivottavasti L&PRC jaksaa yhä pysyä voimissaan ja jatkaa Oasis-aatteen levittämistä Suomessa! Vaikka yleisön määrä tällä kertaa olikin vähäinen, sen laatu oli sitäkin parempi. Erityismaininta vielä Juha Lahden ja Jussi Hämäläisen todella kekseliäille ja taidokkaille Oasis-covereille! Näitä voisi kuunnella jopa levyltäkin!

Muuta: Vartijakortti löytyi tänään poliisiasemalta. Olivat unohtaneet postittaa sen. Huomenna pitää soitella firmaan ja kysyä, onko töitä vielä.

Ja pääsin siitä maaliskuussa reputtamastani tentistä nyt toukokuussa läpi! Sain vieläpä 4:sen! Hyvä tasonkorotus. Koko vuoden opintopistesaldosta tuli siis ihan tyydyttävä, nyt voi olla kesän ajan rauhassa ainakin sen suhteen.

27 toukokuuta 2007

Kotona

Tuntuupa hyvältä olla takaisin kotona. Olin poissa ehkä liian pitkään, yhdeksän päivää jonkun toisen kotona taitaa olla vähän liikaa. Ja yhdeksästä päivästä ihan jokainen ei mitenkään voi olla superhauska, hyvänkään kaverin kanssa.
Kokonaisuudessaan matka oli silti erittäin rentouttava ja hauska. Opin paljon uutta ja näin kaikenlaista kiinnostavaa. Näistä varmasti lisää myöhemmin.

Tämä oli ehkä ensimmäinen kerta ikinä, kun Helsinkiin palaaminen tuntui hyvältä. Täysin erilainen fiilis kuin tammikuussa New Yorkin jälkeen. Tosin ehkä se johtuu erosta väsymysasteessakin. Helsinki kuitenkin näytti tänään erinomaiselta, paremmalta kuin Hannover tai Hampuri tai edes Berliini. Kesä oli saapunut sillä aikaa kun olin ollut poissa ja kadut olivat täynnä mielenkiintoisen näköisiä ihmisiä Maailma kylässä -festivaalin vuoksi. Kaupunki oli kuin tyttö, jota et ole nähnyt pitkiin aikoihin ja joka onkin sitten jälleen kohdatessanne yllättäen muuttunut todella viehkeäksi ja löytänyt oman tyylinsä.

Sitten vastaanotto kyllä muuttui vähän tylyksi, kun alkoi ukkostaa. Tosin nti Helsinki ei varmaankaan tiedä, että itse asiassa pidän ukkosesta. Kävin lenkillä juuri ennen kuin se alkoi. Tunnelma hetkeä ennen ukkosta on ainutlaatuinen. Kun meri tyyntyy, linnut hiljenevät ja taivas muuttuu täysin mustaksi. Se on hienoa.

Olin odottanut, että vartijakorttini olisi saapunut postissa sillä aikaa kun olen poissa, mutta en löytänyt sitä eteisen mainoskasasta, eli se ei ole siis tullut kahdessa viikossa vaikka se luvattiin viikossa. Huomenna täytyy alkaa siis jäljittää sitä. Harmi. Olisin kyllä keksinyt muutakin tekemistä. Mutta illalla on onneksi:


MP3: Noel Gallagher & Gem Archer (Oasis) - The Importance Of Being Idle (Live 7.11.2006, Toronto) [lähde]

18 toukokuuta 2007

Matkoilla 18.5.-27.5.

Lähden aamulla kaverin luokse Hannoveriin reiluksi viikoksi. Pitäisi vielä pakatakin, kaikki tavarat ovat ihan levällään lattialla. Koko päivä meni vain jotenkin täysin hukkaan, jumitin vain tietokoneen edessä klikkaillen samoja sivuja uudestaan ja uudestaan. Makuupussiakin pitää vielä tuulettaa, koska se tuoksuu/haisee siskon poikaystävän jäljiltä intialaisilta mausteilta (ei niin että niissä olisi mitään vikaa, mutta niiden tuoksu ei oikein tee makuupussista toivotun raikasta nukkumisympäristöä - ihan niin kuin muutenkaan olisi kovin kiva nukkua jossain pussissa).

Todella mukava päästä lähtemään pois vähäksi aikaa. Lähteminen on usein vähintään yhtä tärkeää kuin itse matka. Olen käynyt Hannoverissa kaksi kertaa ennenkin, se on oikein mukava kaupunki. Suurin piirtein Helsingin kokoinen, mutta kaupunkimaisempi ja ehkä vanhanaikaisempikin - vaikka Hannover kyllä pommitettiinkin aika pahasti maan tasalle toisessa maailmansodassa, joten kaikki on sen jälkeen rakennettu uudestaan.

Olisin voinut aloittaa työt jo tällä viikolla, mutta päätinkin ennemmin lähteä matkalle. Viimeviikkoisen kurssin jälkeen vartijan hommat eivät ehkä enää tunnukaan niin hyvältä idealta kuin vielä ennen sitä. Jos nyt Saksassakin katselisi vähän Mol.fi:a ja...

MP3: The Libertines - Don't Look Back Into The Sun [lähde]

+ Tässä vielä uusintana Lauttasaari Late Night niille, jotka eivät syystä tai toisesta saaneet sitä ladattua ensimmäisellä kerralla. ;-) Nyt siis mp3:set aivan erikseen:

01 The Divine Comedy - Tonight We Fly
02 Garbage - You Look So Fine (Fun Lovin' Criminals Version)
03 Oasis - Sad Song
04 Crowded House - Fall At Your Feet
05 Husky Rescue - New Light Of Tomorrow
06 Jet - Shine On
07 James - Out To Get You
08 Paul Weller - Wild Wood
09 Tori Amos - I Don't Like Mondays
10 U2 - Stay (Faraway, So Close!)
11 The Cardigans - Feathers And Down
12 Blur - Battery In Your Leg

17 toukokuuta 2007

Smalltalk-ongelmat: 3 tyyppiä


Tuskailin tänään taas smalltalkin kanssa. Miksi se on nykyään niin vaikeaa? Vielä neljä-kolme vuotta sitten olin siinä melko hyvä.

Se on vaikeaa niin monella tavalla. Ensiksikään sitä ei jaksa sellaisten ihmisten kanssa, joita tuskin tulee enää toista kertaa näkemään - miksi siis vaivautua puhumaan tyhjiä? Toiseksi se ei kiinnosta sellaisten ihmisten kanssa, joista todella välittää - koska heidän kanssaan haluaisi puhua ehkä jotain järkevämpiä juttuja. Etenkin sellaiset tilaisuudet ovat työläitä, joissa on paikalla sekä kerran nähtäviä tuntemattomia että omia hyviä kavereita. Esimerkiksi sitseillä. Silloin joutuu pöytäosuuden aikana puhumaan kavereidenkin kanssa sellaista yleistä jauhamista.

Ja siis periaatteessa pidän jauhamisesta, mutta siinä on vivahde-eroja. Tätä on nyt vähän hankala selittää. On hauskaa ja tylsää jauhamista. Tylsän jauhamisen takana ei ole enää mitään, se on päämäärä itsessään, vain väkinäistä kohteliaisuutta.

Parhaiten smalltalk onnistuukin sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat siltä väliltä: sellaisia jonkinlaisia toistuvasti nähtäviä tuttuja. Heidän kanssaan voi ottaa vähän riskejäkin. Esimerkiksi tänään ajauduin mutkien kautta kertomaan eräälle tytölle, että hänellä on sekä lehmän silmät että vaahtokarkista tehty selkäranka. Se oli tietysti merkityksetöntä, mutta ainakin viihdyttävää (hänkään ei ottanut sitä liian tosissaan).

Toisaalta aika usein kun en keksi mitään muuta sanomista, päädyn juuri johonkin edellä kuvatun kaltaiseen semi-haukkumiseen. Ei sekään ehkä loppujen lopuksi ole niin hauskaa...

14 toukokuuta 2007

Noel Gallagherin synttärit Semifinalissa 28.5.!


(klikkaa kuvaa nähdäksesi se suurempana)

Noel Gallagher täyttää 40 vuotta 29. päivä tätä kuuta, ja tätä merkkipäivää juhlistaakseen Suomen Oasis-yhteisö Liam and Patsy Recreation Club järjestää Noel- ja Oasis-aiheiset juhlat Semifinal-klubilla maanantaina 28.5.

Tilaisuudessa on perinteiseen tapaan tarjolla Oasis-covereita, Oasis-DJ, Oasis-juhlapuhe, Oasis-juomia ja Oasis-ihmisiä. Suosittelen kaikille erittäin lämpimästi paikalle saapumista, sillä ainakin aikaisemmat L&PRC:n tapahtumat ovat olleet aivan lyömättömiä. Esimerkiksi syksyllä 2004 Definitely Maybe -DVD:n julkistamisessa katsottiin Harry Enfieldin Manchester-vaikutteisia sketsejä isolta kankaalta ja viime talvena Stop The Clocks -kokoelman kunniaksi järjestetyissä juhlissa Paavo Arhinmäki piti vaikuttavan puheen, joka ei jättänyt ketään paikalla ollutta kylmäksi.

Oasis-fanina oleminen on nykypäivänä hieno yhdistelmä sitä, että ymmärtää uskollisesti tukevansa millä mittapuulla tahansa mitattuna maailman parasta rock'n'roll -bändiä, mutta silti tuntee siitä samaan aikaan jonkinlaista lievästi noloa syyllisyyttä. Oasis-aate ei ehkä vuonna 2007 ole enää niin "cool" kuin joskus, mutta se on intohimoisempi, jalostuneempi, hauskempi ja yksinkertaisesti parempi kuin koskaan aiemmin historian saatossa. D' you know what I mean?

Oasis - Acquiesce [lähde]
Oasis - Whatever [lähde]

"The best there is, the best there was, and the best there ever will be"

12 toukokuuta 2007

Late night -soittolista


Myöhään yöllä on mukava kuunnella rauhoittavaa mutta silti mielenkiintoista musiikkia. Tässä julkaistaan nyt aiemmin tänä keväänä tekemäni kokoelmalevy nimeltä Lauttasaari Late Night, joka sisältää 12 öisiin tunnelmiin sopivaa musiikkikappaletta. Lataa Lauttasaari Late Night tästä - se on pakattu n. 70 megatavun kokoiseksi .zip-tiedostoksi, joka sisältää 12 erillistä mp3-tiedostoa. (Kuvassa Lontoo eikä Lauttasaari.)

Seuraavassa hieman informaatiota kokoelman jokaisesta kappaleesta sekä oikeaoppinen soittojärjestys:

01: The Divine Comedy - Tonight We Fly Ei nopeudeltaan kovin rauhallinen kappale, mutta teemaltaan erittäin sopiva. Sisältää myös yhden siisteimmistä riveistä ikinä: "And when we die / Will we be that disappointed or sad? / If heaven doesn't exist / What will we have missed? / This life is the best we'll ever have"

02: Garbage - You Look So Fine (Fun Lovin' Criminals Version) Fun Lovin' Criminals tekee Garbagen kakkoslevyn päätösbiisistä astetta luonnollisemman, vanhanaikaisemman ja tyylikkäämmän soittamalla siihen omat taustat. Mielestäni paras remix ikinä.

03: Oasis - Sad Song Nimensä mukaisesti melko surullinen laulu. "Sing a sad song in a lonely place / And try to put a word in for me / It's been so long since I found this place: / You better put in two or three" Myös yksi Noel Gallagherin kaikkien aikojen parhaista laulusuorituksista.

04: Crowded House - Fall At Your Feet Äärimmäinen yöbiisi. Kauniita harmonioita ja mitä kaikkea. Melodisuudessaan Crowded House on ehkä lähimmäksi The Beatlesiä ikinä päässyt bändi.

05: Husky Rescue - New Light Of Tomorrow Tässä vaiheessa levyä New Light Of Tomorrow tekee tunnelman todella rauhalliseksi ja hitaaksi. Tällaista biisiä ei oltaisi voitu säveltää Suomessa vielä 10 vuotta sitten. Hienoa että tällaista on olemassa.

06: Jet - Shine On Perusballadi mutta toimii hienosti. Tämän kaltaiset biisit eivät ehkä ikinä ole cooleja, mutta ne ovat juuri niitä joita haluat kuunnella kerta toisensa jälkeen.

07: James - Out To Get You Yksi brittipopin aliarvostetuimmista bändeistä. Parilla soinnulla voi saada aikaan näin tunteikkaan teoksen.


08: Paul Weller - Wild Wood Weller eikä kukaan muukaan ole ikinä ennen tai jälkeen Wild Woodin tehnyt saman tyylistä kappaletta. Nostaa kokoelman tempoa aavistuksen verran ennen seuraavaa...

09: Tori Amos - I Don't Like Mondays Amosin versio Bob Geldofin hittibiisistä vaihtaa alkuperäisen rehvakkaan kevytpunkin hitaan mietiskeleväksi ja aavistuksen masentavaksi pimputteluksi. Mikä siis sopii yöhön oikein hyvin!

10: u2: Stay (Faraway, So Close!) U2:lla on paljon yöbiisejä. Stay (Faraway, So Close!)ssa on aavistuksen hermostunut ja todella ainutlaatuinen tunnelma. Sanoitus sisältää hienoja lyhyitä välähdyksiä.


11: The Cardigans - Feathers & Down Kertoo aivan kirjaimellisestikin nukkumisesta, joten sopii yökokoelmaan. Cardigansin Long Gone Before Daylight on yksittäisenä levynä ehkä paras yöhön sopiva kokonaisuus ikinä. Tosin sen kuunneltuaan menee nukkumaan hieman alakuloisena...

12: Blur - Battery In Your Leg ... Joten siksi onkin hyvä lopettaa Blurin Battery In Your Legiin, joka ainakin julistaa olevansa "a ballad for the good times". Se on myös toistaiseksi viimeinen Blur-kappale, jolla Graham Coxon soittaa. Lohdullinen loppu öiselle soittolistalle.

Koko levyn kesto on hieman alle 50 minuuttia, mikä sopii hyvin esim. kävelymatkaan juhlista kotiin tai vaikka yöpalan taustaksi. Kokeilkaa itse, tämä toimii!

10 toukokuuta 2007

Tell The King?


Pete Doherty & Carl Barât (The Libertines) - Tell The King

Kirjoitin äsken aivan mahtavan biisin... kunnes huomasin, että se oli lähes täysin samanlainen kuin The Libertinesin Tell The Kingin outro (tässä videossa n. siinä kohdassa kun kello näyttää 2:50). Joten se siitä.

Tänään vartijakurssilla harjoiteltiin voimankäyttöä. Jouduin makaamaan käsiraudoitettuna lattialla hikisen miehen alla. Taas yksi juttu, jota en olisi elämässäni halunnut joutua tekemään.

Sain myös turpaanvetouhkauksen, koska sanoin yhtä amista amikseksi. "Sano toi vielä, niin sulla on naama kipeänä." No en sano.

Onneksi se on huomenna ohi.

07 toukokuuta 2007

Vartijakurssi, 1. päivä


"Tästä eteenpäin kun kirjoitatte 'vartija', muistakaa että siinä on J-kirjain."

Näin sanoi vartijakurssin vetäjä tänään. Totta kai siinä oli huumoria mukana, mutta ei se täysin pelkästään vitsi ollut.

Heräsin tänään heti kuuden jälkeen, jotta ehtisin Malmille kahdeksaksi. Kuudelta aamulla ei oikein ole minun aikani. Eikä Malmi oikein ole minun paikkani (vaikka ei siinä mitään pahaa vikaa olekaan).

Muista osallistujista enemmistö tuskin oli lukiota nähnytkään. Paitsi ehkä se katkeran tuntuinen vanhempi nainen, joka oli vaihtamassa ammattia "musiikkialalta" hälytyskeskusneidiksi.

Yksi koulutuspäivä kestää kahdeksan tuntia ja asiat käydään hiiiitaaaasti. Tänään kerrottiin mm. työsuojelusta ja työehtosopimuksesta. Huoh. No, ehkä ne ovat tärkeitä jos aikoo jäädä vartiointialalle pidemmäksi aikaa, mutta näin kesätyöhön haluavalle ne olivat oikeastaan täysin turhia.

Muista aihepiireistä käytiin läpi muutamia pelotteluluonteisia esimerkkejä, kuten tarina myymälävarkaasta, joka oli puukottanut vartijan pidätyshuoneessa. Tai vartijasta, joka oli aidan yli kiivetessään jäänyt kihlasormuksestaan aitaan kiinni ja menettänyt sormensa. Ei kovin innostavia tarinoita. Kontrastina näille actionintäyteisille kertomuksille mainittiin "portinvalvontahommista, joissa voi pelata Pleikkaria koko päivän". Sitä ei taidettu arvostaa kovin paljon - mutta juuri sellaiseen hommaan ainakin itse haluaisin!

Taukoja pidettiin yhteensä yli puolitoista tuntia! 40 minuuttia ruokailuun ja 30 minuuttia kahviin. Itse lähtisin mieluummin vain aiemmin kotiin kuin hengailisin jossain parkkipaikalla puoli tuntia ruokailun jälkeen.

Kahdeksan tuntia takana, 32 vielä edessä. Kyllä se tästä helpottaa, kun tottuu aikaisiin herätyksiin ja oppii hallitsemaan tylsistymisen. Ja iPodin keksijälle äärettömän kokoiset kiitokset; ilman sitä ei jaksaisi möllöttää taukoja.

Muuta:

Tässä [lähde] on nyt vuoden paras kappale. Paitsi että se julkaistiin jo vuonna 2004. Johnny Boyn äärimmäisen pitkäniminen You Are The Generation That Bought More Shoes And You Get What You Deserve yhdistää klassista Motown/tyttöbändisoundia moderniin kapitalistiseen yhteiskuntakritiikkiin (tai sitten vain muutamaan kärkevään nokkeluuteen) ja onnistuu tarttumaan kuulijan mieleen ensimmäisestä kuuntelukerrasta lähtien. Voisin soittaa tätä nyt 100 kertaa peräkkäin! Ladatkaa biisi. Ette tule pettymään. Vartian kunniasanalla.

06 toukokuuta 2007

Akateemisen vuoden loppu-yöroskakirjoitus


Tämä blogi on alun perin aloitettu yöllä ja muutenkin kirjoitan tähän useimmiten öisin. Jos se olisi mahdollista, haluaisin jonkin sellaisen teknisen lukon, että tätä ei voisi lukeakaan muulloin kuin öisin - päivänvalossa monet jutut vaikuttavat vähän turhilta tai ankeilta tai merkityksettömiltä. Joten, lukija: jos kello ei ole tätä lukiessasi 00:00 - 05:30, älä jatka eteenpäin, vaan palaa tähän kun kello on sen verran!

Nytkään tässä ei ole varsinaista asiaa, mutta on vain sellainen tunnelma, että haluaa kirjoittaa jotain. Tai kaikkein mieluiten haluaisin kuunnella jotain; jotain toisten ihmisten mielenkiintoisia yöjuttuja. Mutta koska sellaisia ei nyt ole tarjolla, pitää tyytyä omiin juttuhin. Taas kerran.

Tulin äsken juhlista ja jälleen voi todeta, että oli fiksu päätös lähteä ajoissa kotiin. Se tulisi vain aina pitää mielessä. Smalltalk on niin rasittavaa. Jos haluan panostaa siihen, olen siinä ihan hyvä, mutta 99 kertaa 100:sta en jaksa - se tuntuu niin tyhjänpäiväiseltä. Haluaisin ennemmin bigtalkia. Mutta sitä esiintyy aina vain yön loppuvaiheissa, jolloin ihmiset ovat niin "poissa", että siitäkään ei ole paljon iloa.

Mutta vaikka lähtee ajoissa pois, kannattaa silti ylipäätään mennä paikalle. Jotta voisi lähteä pois. Pidän siitä vaiheesta iltaa, kun matkustan yöbussissa kohti kotia ja kuuntelen iPodista "late night" -soittolistaa. Tavallaan se on aikamoista tahallista ankeilua, mutta siihen sisältyy myös optimistisia tunnelmia. "Vielä joskus kuljen tällä samalla bussilla, mutta en yksin..." No, hmm... edelleen: jos kello ei ole tätä lukiessasi 00:00 - 05:30, lopeta ihmeessä!

Syy, miksi tänä yönä on ehkä aavistuksen liikuttuneet tunnelmat on se, että aamulla olin lukuvuoden viimeisessä tentissä. Tai oikeastaan kahdessa tentissä; toinen oli uusinta siitä, josta en maaliskuussa päässyt läpi. Se oli melkoinen urakka... tavallaan. Koska en kuitenkaan tenttinyt huhtikuussa mitään, olin nyt ehtinyt lukea aivan tarpeeksi enkä kokenut mitään ääretöntä stressiä tai painetta tentin suhteen.

Koko vuosi tuntuu kuluneen valtavan nopeasti. Ihan kuin viime vuoden elokuu olisi ollut vasta pari viikkoa sitten. Jos laskee, että lukuvuoteen kuuluu n. 240 päivää (365 miinus kesä?), voin sanoa muistavani noista päivistä ehkä parhaimmillaan 20 (jos ei lasketa n. 10-päiväistä New Yorkin -matkaa, jonka muistan kyllä hyvin). Kaikkina muina päivinä olisi yhtä hyvin voinut jäädä nukkumaan tai jotain, koska niistä ei kumminkaan jäänyt mitään mieleen. Eikä se ole välttämättä pelkästään paha asia, siinä on ehdottomasti hyviäkin puolia. Erinomaiset päivät olivat ehkä harvassa, mutta todella surkeitakaan päiviä ei ollut mitenkään ylettömästi (tai... hmm... ehkä parempi olla miettimättä tätä tarkemmin).

Vuosi oli siis vähän mitäänsanomaton ja tapahtumaköyhä. Suurelta osin se johtuu varmasti siitä, että vertailukohtana on fuksivuosi, jolloin kaikki tuntuu uudelta ja jännältä ja tenttejä stressaa niin älyttömästi, jne. jne. Tänä vuonna mikään ei tuntunut oikein miltään. Suurin saavutukseni oli ehkä se, että minulla oli koko vuoden omasta mielestäni vähintään hyvä ja parhaimmillaan erinomainen hiusmalli. Toisaalta se ei ole mikään hassumpi suoritus. (Ja ei, en ole gay vaikka pidän sellaista asiaa kuin hiukset tärkeinä. Ne vain ovat tärkeät - kysy vaikka Liam Gallagherilta.) Ehkä tämä kuvastaa sitä, että en oikein panostanut mihinkään täydellä "riskillä", vaan suhtauduin kaikkeen lievän välinpitämättömästi. Opiskeluun ja kaikkeen muuhunkin. Ongelma tässä on se, että ensi vuodeksi "taktiikkaa" tulee olemaan vähän hankala vaihtaa. Kai siitäkin tulee samanlainen nopeasti kuluva olematon vuosi. Ja sitä seuraavasta ja sitä seuraavasta...

Menemättä sitä pitemmälle, ensi viikossakin on tarpeeksi miettimistä. Menen nimittäin vartijakurssille, jossa minusta koulutetaan kesätyöläinen vartiointifirmaan. Ainakin kaksi ihmistä on tämän kuultuaan naurahtanut ja kertonut minulle, etten oikein sovi vartijaksi. En voisi itse olla enempää samaa mieltä. Tarkoituksenani on kuitenkin päästä ns. reception-hommiin, esimerkiksi jonkin yrityksen toimitilojen aulaan, tms. Se voisi olla ihan mielekästä työtä - ainakin yhden kesän ajaksi. Lähijunassa pampun ja pippurisprayn kanssa tuskin pärjäisin kovin montaa yötä. Toivoin löytäväni ehkä jotain muunlaista työtä, mutta vartiointialalla on nyt huutava pula työntekijöistä, joten sieltä sai töitä kohtalaisen helposti.

Eli kesästä tulee sitten sellainen. Odotukset eivät ole kovin suuret. Toisaalta ehkä se onkin hyvä asia. Viime kesänä odotin, että kesästä tulisi siisti ja hauska ja vauhdikas jne., mutta kävi melkein täysin päinvastoin. Kesä on yllättävän pitkä...

Jahas, tulipa pitkä ja heikkolaatuinen postaus. Kerran olen poistanut yhden tekstin ennen julkaisua ja kerran yhden julkaisemisen jälkeen. Ehkä annan tämän olla. Voin sitten ensi yönä katsoa, oliko tässä mitään järkeä. ... Paitsi enpä katsokaan. Ensi yönä nukun, että jaksan herätä aikaisin aamulla opiskelemaan vartijaksi. Malmilla. Nnngghh...

Loppuun vähän musiikkia, jotta tästä jää jotain hyödyllistäkin ja jotain muuta kuin kello 00:00 - 5:30 -välille kelpaavaa. MP3:t, olkaa hyvä:

Paul Weller VS. Portishead - Wild Wood (Sheared Wood Remix) [lähde]
The Jesus And Mary Chain feat. Hope Sandoval - Sometimes Always [lähde]
Modest Mouse - Float On [lähde]
The Verve - Velvet Morning [lähde]

04 toukokuuta 2007

Yllätyksiä

Ohhoh, sainpas yllättävän puhelinsoiton äsken! Aina välillä tapahtuu mukavia yllätyksiä!

Kerron myöhemmin lisää, mutta tässä vaiheessa kehotan kaikkia varaamaan maanantain 28.5. vapaaksi kalentereistaan (tai tarkemmin sanottuna sen päivän illan ja seuraavan päivän aamupäivän)!

MP3: Oasis - Some Might Say [lähde]

Tiina Lymi


Tiina Lymi on tv-lupamaksun uudessa televisiomainoskampanjassa ja näyttää siinä erittäin kauniilta. Olen ennenkin pitänyt Tiina Lymistä, mutta useimmissa rooleissaan hän on jollain tapaa niin sekopäinen, että se vähentää miellyttävyyttä. Tv-lupaspotissa Lymi kuitenkin näyttelee itseään ja onnistuu siinä todella viehättävästi.

MP3:
The Stone Roses - Mersey Paradise [lähde]

03 toukokuuta 2007

U2 Sydneyssä 1993


Stay (Faraway, So Close!)
With Or Without Youn jälkeen tämä on ehdottomasti suosikkibiisini U2:lta. Tässä pätkässä U2 esittää kappaleen mukavan intiimisti vaikka kyseessä onkin stadionkonsertti, ja Bonon kitara on suuremmassa roolissa kuin yleensä.


Love Is Blindness / Can't Help Falling In Love With You
Dramaattisen Achtung Baby -levyn ehkä dramaattisin biisi. Ja lisää halpaa draamaa saa aina vetämällä yleisön joukosta kauniin tytön lavalle herkkään paritanssiin - stadionbändien vakiokikka. Tässä se kuitenkin toimii syystä tai toisesta. Ja The Edgen kitarasoolo on äärimmäisen hieno.
Tällaista sitä löytää kun selailee YouTubea öisin.

02 toukokuuta 2007

Jäätelö- ym. uutuus -update


Viime viikon aikana ehdin maistaa kolmea kevään uutuusjäätelöä. Tässä tunnelmat niistä:

Classic Juustokakku - Classicin "leivontasarja" vaikuttaa konseptina mielenkiintoiselta: sen jäätelöt ovat eräänlaisia metajäätelöitä, joissa jonkin toisen (jälki)ruoan maku on tallennettu jäätelön muotoon. Odotukseni "juustokakkua" kohtaan olivat kohtalaisen kovat, sillä hyvää juustokakkua parempaa ei olekaan. Ehkä olisi pitänyt kuitenkin suhtautua realistisemmin, sillä juustokakku on hyvää vain oikeana kakkuna - ainakaan jäätelönä se ei toiminut. Valkosuklaakuorrutus oli melko mauton, enkä olisi varmaan tunnistanut jäätelön yleisflavouria juustokakuksi, ellen olisi sitä käärepaperista lukenut. Arvio: 4/10

Classic Korvapuusti - Söin tämän samaan aikaan Classic Juustokakun kanssa, vuorohaukkauksilla. Parin suupalan jälkeen huomasin, että Korvapuusti lyö Juustokakun laudalta kevyesti, ja ahmin jälkimmäisen nopeasti pois alta jotta parempi jäisi loppusilaukseksi. Korvapuustijäätelössä oli todellakin kanelista pullatunnelmaa ja myös koostumukseltaan se oli jotenkin taikinamainen, mikä on ehdottomasti hyvä asia. Arvio: 8/10

Magnum Ecuador - Magnumin tämänvuotinen mallisto on ehkä aikuismaisempi kuin jotkut aiempien kesien kokeilevat yritykset (parhaimpana mieleen jäänyt vuoden 1998 ylittämätön Magnum Ego!). Ecuadorin "juttu" on se, että se sisältää tavallista jäätelöä tummemman suklaakuoren: 62-prosenttista suklaata. Kuten aina, Magnumin vaniljasisus oli raikas, joten tumma suklaa ja perusvanilja sopivat hyvin yhteen ja loivat tasapainoisen kokonaisuuden. Ei kuitenkaan ehkä kuumimpien kesäpäivien jäätelö; silloin kaipaa yleensä jotain hieman kevyempää ja pirteämpää. Miinusta myös ainakin testikappaleessa olleelle suklaan valuvialle: suklaata oli pitkän matkaa kohti tikun kärkeä, mikä yllätti ja sotki sormet. Arvio: 6/10

Jäätelökelit ovat vasta alussa ja pakastealtaissa on vielä monia tuntemattomia uutuuksia. Classicin leivontasarjasta löytyy Omenapiirakka, Domino-keksijäätelöstä on julkaistu uusi lupaava minttuversio ja mm. Valiolta löytyy paljon uutuustuutteja.

Näihin palataan varmasti myöhemmin kesällä, mutta loppuun vielä tarkkaavaisuuskehotus Malacon uutta Truly-karkkisarjaa kohtaan. Truly-karkit sisältävät tavallisia karamelleja enemmän "luontaisia" aineita ja vähemmän sokeria. Itse kokeilin tänään Sweet and Salty -salmiakki/lakritsipussia ja siinä olikin todella omaperäisen makuisia karkkeja. Sokerin vähäisyys toimi, etenkin kun sokeria ei ollut korvattu typerillä keinomakeutusaineilla. Suosittelen!

01 toukokuuta 2007

Pääsin helpolla


Tästä vapusta päästiinkin sitten aika helpolla. Kello on nyt puoli kuusi vappupäivänä ja vappu on osaltani ohi, eivätkä vahingotkaan nousseet kovin suuriksi (ei edes väsytä!).

Taas kerran saa tuntea itsensä todella etuoikeutetuksi sen suhteen, että tuntee niin mukavia ihmisiä. Oli muitakin, jotka eivät olleet erityisemmin innostuneita vapusta, joten vietimme melko epävappumaista vappua. Ainoa oikean vapun elementti oli kuohuviini. Ja taisi joku pitää ylioppilaslakkiakin päässä... Tämä oli hyvä konsepti ja sitä voisikin jopa laajentaa ja kehittää ensi vuodeksi ja soveltaa muihinkin kansallisiin juhlapäiviin.

Koska eilinen onnistui niin mainiosti, olisikin vain pitänyt jättää se siihen eikä mennä enää tänään Kaivopuistoon haalarimassan keskelle istumaan ahtaalle pressulle. No, onneksi sieltä pääsi helposti poiskin. Nyt pizzaa uuniin, DVD:tä pleikkariin ja huomenna on arki taas!

Päivän MP3:t:

Oasis - Songbird (Demo) [lähde] (En ollutkaan kuullut tätä versiota aiemmin... nyt voin suositella!)
The Supremes - You Can't Hurry Love [lähde]
Guillemots - Trains To Brazil [lähde] (Viime vuoden paras biisi ja edelleen yksi parhaista ikinä! Pitäisi kirjoittaa se TOP50-lista muutenkin uusiksi...)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...