20 maaliskuuta 2009

Pikkuseikkoja

Tiedän, että on ehkä hieman pikkumaista motkottaa muutamasta kirjaimesta, mutta esimerkiksi Idols-tuotanto on sen verran suuren kaavan projekti, että siltä odottaisi tarkkuutta yksityiskohtienkin suhteen.

Siksi olinkin hieman hämmentynyt havaitessani, että edellisen Idols-tuotantokauden kakkosen, Pete Parkkosen ensimmäisen levyn nimi on First Album. Tylsää nimivalintaa muuten kritisoimatta on kuitenkin sanottava, että nimi kuulostaisi juuri tarpeellisen pikkiriikkisen paremmalta, jos se olisi englannin määräisen artikkelin kanssa The First Album.

Ehkä Parkkosen artikkelittomuus on jonkinlainen taiteellinen valinta (sitä on esiintynyt Idols-piireissä ennenkin), mutta Idols-voittaja Koop Arponen voi tuskin perustella väärin kirjoittamista boheemeilla taiteilijasyillä: hänen levyltään löytyy kappale nimeltä I'm Loosing You. Yksi ylimääräinen o-kirjain ei varmasti tietenkään ole Arposen itsensä lipsaus, mutta luulisi, että levystä jonka ensimmäinenkin painos on varmasti jo useita kymmeniä tuhansia kappaleita, huomattaisiin karsia moiset pikkuvirheet pois.

Koopin uusi single oli tosin positiivinen yllätys. Mielestäni Every Song I Hearin Rhodes-pianot ja torvet ovat mukavasti pehmeän särmikkäitä ja kappaleessa on energisyyttä, vaikka se ei ehkä jääkään soimaan päähän ainakaan aivan ensikuulemalla.

Muuta: Vielä yksi pikkuasia, joka ei kuitenkaan liity Idolsiin vaan ehkä jonkinlaiseen lievään historialliseen ohitulkintaan: tämän päivän Metro-lehden Live-liitteessä toimittaja Inka Simola kertoo pian avattavasta Butterfly-baarista ja sanoo, että "-- baarin alaotsikko 'peace & love' viittaa 70-lukuun." Eiköhän todellinen peace and love -hippimeininki kuitenkin ollut muuttunut 70-luvulle tultaessa jo vähän raaemmaksi touhuksi, ainakin maailmalla? Nähtäväksi siis jää, mitä Butterfly todella on tarjoamassa.


6 kommenttia:

dpst kirjoitti...

Toi Panu Larnoksen levyn kansi on kyllä aika "tyylikäs". Itseasiassa toi Koopin biisin nimi "I'm Loosing You" voi olla han oikein kirjoitettu koska ainakin kaannos.comin mukaan loosing tarkoittaa tätä: http://kaannos.com/sanakirjahaku-kaikki-kielet-loosing.htm
Mulle se uus parkkosen single oli kyllä aika pettymys muita biisejä en häneltä ole kuullut. Laulajalla on silti hyvä musamaku niin odotin vähän parempaa singleä. Arposella mielestäni taas ihan hyväkin singlebiisi.

dpst kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

heh heh, hassua kun sulla on idols-postaus.
Kuulin nyt ekaa kertaa ton Koopin biisin. Oli tosiaan ihan mukiinmenevä paketti. Ehkä vähän alko pitkästyttää jossain vaiheessa. Mäkin tosin keskityin ollenaisuuksiin: videon nainen ei ollut mun mielestä sopivaa tyyppiä siihen tunnelmaan.

Pete P. kirjoitti...

Noihin online-sanakirjoihin ei muuten kannata oikein luottaa, niissä on aika paljon ihan vääriäkin juttuja.

Toi Koopin video oli tosiaankin älyttömän tylsä. Ei voi tajuta, että tuota on pitänyt lähteä kuvaamaan Los Angelesiin asti! Taisi suuri osa budjetista mennäkin matkoihin, käsikirjoitukseen käytettiin ehkä euro viisikymmentä.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän, että on ehkä pikkumaista valittaa moisesta pikkuseikasta, mutta Pete Parkkonen oli kylläkin muistaakseni loppusijoituksissa kolmas, ei suinkaan kakkonen :-)

torneå

Pete P. kirjoitti...

Hahah, aagghh... olet oikeassa! Totta kai. No, näin just huomaa, ettei niillä sijoituksilla ole loppujen lopuksi paljon väliä: niitä ei muista edes kahden kuukauden päästä...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...