08 maaliskuuta 2009

Uutta Oasista: ennenjulkaisematon B-puoli ja 22-minuuttinen remix!

Kerrankin Oasis julkaisee levyltään juuri oikeat kappaleet singleinä: Falling Down oli ehdottomasti yksi viimevuotisen Dig Out Your Soul -albumin kirkkaimmista kohokohdista ja ansaitsee kaiken huomion myös erilläänkin.

Levyn aiemmat singlet ovat sisältäneet B-puolinaan ainoastaan remixejä, jotka ovat olleet sinällään aivan mielenkiintoisia, mutta silti on totta kai aina miellyttävää kuulla myös täysin uutta musiikkia. Falling Down -single paikkaa tämän puutteen ja sisältää ennenjulkaisemattoman Noel Gallagher -sävellyksen Those Swollen Hand Blues, joka on ilmeisesti peräisin jo vuoden 2005 Don't Believe The Truth -levyn nauhoituksista. Se on mukavan rento ja omaperäisiäkin melodiakulkuja sisältävä kappale.

Uudesta laulusta huolimatta Falling Down -singlen (tai itse asiassa singlejen: kappale julkaistaan neljässä eri formaatissa) kohokohta on kuitenkin 22-minuuttinen (!) "A Monstrous Psychedelic Bubble Mix by Amorphous Androgynous" -versio nimikappaleesta. Alunperinkin psykedeelisestä Falling Downista on tässä remixissä tehty entistäkin psykedeelisempi: nyt mukana on surisevan basson ja tukevien rumpujen lisäksi myös sitaria, huilua, lapsen puhetta, naisen laulua ja vaikka mitä muuta ihmeellistä. Pitkästä kestostaan huolimatta Monstrous Psychedelic Bubble Mix jaksaa pitää otteessaan ja kestää lukuisiakin uusintakuunteluja, toisin kuin useimmat remixit.

Eipä olisi voinut vuonna 1995 uskoa, että Oasis vielä joskus julkaisisi näin kokeellisen ja rohkean kappaleen! Tämäkin on jälleen osoitus siitä, että vuonna 2009 Oasis on vahvemmassa vedossa kuin pitkiin aikoihin ja kykenee yhä tarjoamaan uusia ja kiinnostavia elämyksiä: vihdoinkin Oasis on kasvanut samaan tahtiin kuin kuulijansa.

Kaikki Falling Down -singlen B-puolet voit ladata Big Brother Recordings -blogista. Muista myös vilkaista hätkähdyttävää Falling Down -musiikkivideota, jossa Oasis kieltäytyy kättelemästä kuningashuoneen jäsentä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oasishan kärsi vuosien takaisesta UK listauudistuksesta, jossa singlejen maksimipituus ja kappalemäärä asetettiin.

Kun katselee DM ja WTSMG -aikaisia singlejä, niin nehän oli mahtavia pläjäyksiä. 4 biisiä per single, joista usein kaikki tai suurin osa uusia. Eipä ollut juuri "remixejä" tai live-versioita.

Nää uudet todelliset remixit on ihan hyviä vetoja kyllä.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Se B-puolet 3:een rajoittava sääntö muuten poistettiin taas pari vuotta sitten. Nykyäänhän yli 90% singleistä ostetaan digitaalisena, joten käytännössä b-puolilla ei ole enää mitään väliä. Kaikki on A-puolesta kiinni, kun b-puolista ei enää saa nostetta. Ehkä juuri se onkin haitannut Oasista tän levyn kanssa: esim. I'm Outta Time meni vaan sijalle #14.

Ne vanhat ajat ja vanhat singlet oli tosiaan kyllä uskomattomia. Aivan a-luokkaisia b-puolibändejä oli Oasiksen lisäksi monia muitakin: The Smiths, Suede, Manic Street Preachers, jne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...