27 maaliskuuta 2009

Työnhakija #1132

John Lennon sanoi sen osuvasti jo vuonna 1969: "Christ, you know it ain't easy." Lennon ei tosin laulanut kesätöiden hakemisesta, vaan aivan muista asioista, mutta olen joka tapauksessa sataprosenttisesti samaa mieltä.

Tänään aamulla ryntäsin meille suomalaisille rakkaan monopoliyhtiö Alkon avoimeen rekrytointitilaisuuteen . Enkä ollut suinkaan ainoa alkoholimyymälässä työskentelemisestä kiinnostunut: ovella saadun vuoronumeron perusteella olin päivän työnhakija numero 1132! Joukossa oli myös aivan oikeita aikuisiakin ihmisiä, ei pelkästään rusoposkisia abiturientteja ja meitä väkinäisen innokkaita korkeakouluopiskelijoita. Sain odottaa omaa haastatteluvuoroani kaksi ja puoli tuntia ja itse haastattelu kesti vain n. 5 minuuttia.

Tällainen työnhakuryntäys kertoo varmasti jotain näistä ajoista. Ihmisten on vaikea löytää koulutustaan vastaavaa työtä, joten kaikki mahdollisuudet kiinnostavat. Niin minuakin: haen kyllä Alkon-paikkaa aivan tosissani enkä sitä lainkaan väheksyen. Tietysti olisi ehkä mukavampaa saada sellaisia töitä, joista olisi "hyötyä" myöhemmällä "uralla", mutta tällä hetkellä ei ole paljon vaihtoehtoja. 

Onneksi ehdin sentään viime kesänä olla (lähes) "oikeissa töissä" - tänä kesänä sellaisesta ei kannata kai haaveillakaan.

5 kommenttia:

dpst kirjoitti...

Itsekkään ei löydä mistään kesätöitä, vasta sitten kun kesä on ohi niin tulee hyviä paikkoja mieleeen joista olisi pitänyt hakea. Niitä paikkoja ei taas muista seuraavalla kerralla kun hakee kesätöiä..

PS: Tiesitkö muuten, että Glasvegas tulee Ruisrockiin!

Kaisa kirjoitti...

Itsekin olin paikalla noin viittä yli yhdeksän ja sain numeron 981 (numerothan olivat lähteneet 700:sta). Istuin siellä puolitoista tuntia, ja jouduin lähtemään arviolta varttia ennen oman vuoron tuloa koska olin lupautunut pitämään yhden sijaisuustunnin. Hieman harmitti.

emmi2410 kirjoitti...

Minäkin meinasin mennä, sillä satuin olemaan pääkaupungissa työhaastattelussa edellisenä päivänä.
Piti kuitenkin olla omalla armaalla yliopistolla puolelta päivin, joten jäi välistä.

Itse olen etsinyt harjoittelupaikkaa tehdäkseni opintoihin kuuluvan harjoittelun, ja nyt kun alkaa näyttää siltä, ettei työntekijäksi oman alan hommiin kelpaa edes parin kuukauden palkkatuki mukanaan alan ymmärtää, ettei mulla ollu plan B:tä ollenkaan, joten kesän tulo alkaa ahdistaa todenteolla.

Aida kirjoitti...

hah, pistin kans hakemuksen alkoon joskus pari vuotta sitten, yllättäen siitä ei kuulunu koskaan mitään...

Pete P. kirjoitti...

Joo, niillä ei ilmeisesti ole työnhakijoista pulaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...