18 lokakuuta 2009

Arctic Monkeysin rohkea uusi video



Arctic Monkeys julkaisee Humbug-levynsä seuraavana singlenä albumin ehkä helpoimman palan, Cornerstonen. Kappaleessa on aivan uskomattoman nokkelat sanat (kuka ensinnäkään voi keksiä tällaisen tarinan ja sitten vielä saada sen sovitettua 3,5-minuuttiseksi, tarttuvaksi pop-biisiksi?) ja pehmeän nautinnollinen melodia, jossa on hieman tyylikkäitä retrohäivähdyksiä.

Cornerstonen musiikkivideo sai YouTube-ensi-iltansa viime perjantaina ja on jo nyt ehtinyt jakaa fanien mielipiteet täysin kahtia. Toiset ylistävät videon minimalismia yllättäväksi ja rohkeaksi - toisten mielestä pätkä taas on maailman typerin musiikkivideo ikinä. Omasta mielestäni video on jälleen kerran osoitus Arctic Monkeysin ainutlaatuisuudesta: valkotaustavideot ovat tietysti jo vanha juttu, mutta näin vähäeleisesti tätä konseptia ei ole uskaltanut tehdä vielä kukaan. Mikä hienointa, Alex Turnerin karisma on niin vahvaa, että esitys pysyy mielenkiintoisena koko kestonsa ajan, vaikka mitään ei oikein tapahdu.

Jo ruudulle ilmestyessään Turner on jotenkin niin erikoisen näköinen, ettei katsoja voi päästää silmiään irti hänestä. Outo, olalta roikkuva pikkunauhuri, aavistuksen verran feminiiniset eleet ja pyörähtelyt sekä ajoittaiset kuvaruudun ulkopuolelle vaeltelut ovat jostain syystä hyvin kiinnostavia. On vaikea sanoa, onko Turner ollut tätä tehdessään aivan vakavissaan, mutta tämän kysymyksen pohtiminen pitää mielenkiinnon yllä. Tosissaan tai ei, ainakin lopputuloksena on ollut yksi viime aikojen ikimuistoisimmista musiikkivideoista. Uskaltaisiko Shakira tai Jay-Z tehdä tällaista?

Muuta: Kaikki Guillemots-fanit iloitsevat tiedosta, että bändin keulahahmolta Fyfe Dangerfieldilta ilmestyy pian soolomateriaalia. Pari kappaletta löytyy jo netistäkin, ja ainakin näiden perusteella Dangerfieldin soolotuotokset ovat lähempänä Guillemotsin debyyttilevyn tyylistä melodista ja intohimoista poppia, kuin bändin toisen levyn aikaista kliinisempää ja enemmän rytmeihin keskittyvää linjaa. Dangerfield on nauhoittamassa soololevynsä lisäksi parhaillaan myös uutta Guillemots-albumia, mutta ilmeisesti hän noudattaa omaa visiotaan nykyisin vahvemmin soolotuotostensa puolella ja antaa Guillemots-kentällä enemmän tilaa bändin toisten muusikoiden vaatimuksille.

8 kommenttia:

dpst kirjoitti...

Mun mielestä huono video, miksi ihmeessä oli pakko tehdä tuollainen. Yleensä Monkeysilla on ollut hyviä videoita, mutta nytten tehdään tollasia youtubecover tyylisiä videoita. Crying Lightning video oli vielä ihan ok, mutta olisi varmasti sitäkin paremman joku tehnyt. Aika surkea tämä Cornerstonen video.

Pete P. kirjoitti...

Hehee, mun mielestä Crying Lightninkin oli ihan huippu! :-D Nää on säväyttäviä videoita, ainakin eroaa joukosta.

Siinä oot ihan oikeassa, että videoiden suurin näkyvyys on varmasti nykyään YouTubessa eikä enää television musiikkikanavilla. Siksi ehkä tällaiset nokkelammat ideat jyllää nyt, ja perinteinen kiiltokuvanäyttävyys jää taka-alalle, koska se ei kuitenkaan kohahduta läppärin pienellä ruudulla pikkuisessa YouTube-ikkunassa.

Kato tarkkaan noita ilmeitä ja kaikkia, tässä on paljon siistejä juttuja... :-D

Anonyymi kirjoitti...

Tajusin, ettet ole enää listannut viikon vitosia! Onko se nyt historiaa?

/f

Pete P. kirjoitti...

Hmm, musta tuntuu, ettei ne oikein kiinnostaneet ketään, ainakaan kukaan ei oikein kommentoinut. Pitää katsoa, jos joskus tuo ne takaisin, mutta ei ainakaan nyt. Sitä paitsi kohta vasta listausurakka alkaakin, kun pitää / saa listata tän vuoden parhaat + tän vuosikymmenen parhaat!

Tankearkivet kirjoitti...

sikkehyvä video. i dit it!

Pete P. kirjoitti...

Ai jaa? No, onnittelut hyvästä ohjauksesta! :-P

Tankearkivet kirjoitti...

I dig it, tarkotin :) hahah

Anonyymi kirjoitti...

Viikon vitoset takasin! Itse kuuntelin ne AINA! Myös monta jännää juttua niistä oppi, esim. Shamblesien French Dog Bluesiin varastetun Deep Pile Dreamsin jne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...