10 lokakuuta 2009

Uudet mitäänsanomattomat



Syksyn kovat comeback-singlet ovat ainakin toistaiseksi jääneet hieman mitäänsanomattomiksi. Kentin uusi Töntarna ilmestyi tällä viikolla ja on kenties (kent-ies?) tylsin albumin ensisingle Kentiltä ikinä. Musiikillisesti single ei ole räväkän nimensä ja sävähdyttävän kansitaiteensa tasolla. En silti yhtään epäile, etteikö ensi kuussa ilmestyvä uusi Kent-levy Röd olisi kuitenkin kokonaisuutena erittäin hyvä. Bändi tuntuu miellyttävästi jatkavan edellisellä Tillbaka till samtiden -albumillaan löytämäänsä retroelektro-linjaa. Tillbaka till samtiden oli ilmestyessään erittäin positiivinen yllätys, ja näin kahden vuoden kypsymisen jälkeen levy kuulostaa oikeastaan vieläkin järkevämmältä. Kent tulee totta kai Suomeen myös uudella kiertueellaan: liput Hartwall Areenan maaliskuiselle keikalle tulevat myyntiin ensi maanantaina. Vuonna 2007 Kulttuuritalolla näkemäni show oli omasta mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaita, joten odotukset konsertin suhteen ovat korkealla nytkin.

Toinen syksyn ajankohtaisista palaajista on tietysti Robbie Williams, joka ei ole julkaissut uutta materiaalia lähes kolmeen vuoteen. Bodies on ilmeisen harkiten hiottu mahdollisimman isoksi ja hittimäiseksi, muttei aivan onnistu nousemaan toivotunlaiseen lentoon. Itse kappale ei ole melodialtaan eikä sanoitukseltaan ollenkaan hullumpi, mutta tuotanto on niin siloteltua, että biisistä jää vähän hengetön vaikutelma. Videokin on suurimmaksi osaksi tylsää autoajelua aavikolla, kunnes nousee lopussa paremmalle tasolle, kun Robbie tanssii lentokoneen siiven päällä ja käyttää äärimmäisen tyylikästä pukua. Bodies kuitenkin paranee ehdottomasti toistokuunteluiden myötä ja vaikuttaa siksi paremmalta kuin melko junnaava Kent.

Ja lyhyesti uudesta Foo Fightersista: Wheels kuulostaa aivan Oasikselta. Sellaiselta kautta aikojen kaikkein eniten parjatulta, yleensä Noelin laulamalta, keskitempoiselta ja mukamahtipontiselta albumiraita-Oasikselta. Paitsi että sellaisesta ei selviä kukaan muu kuin Oasis itse. Foo Fighters on muutenkin hyvin tylsä bändi. Dave Grohl vaikuttaa mukavalta mieheltä, mutta pelaa aivan liikaa amerikkalaisen soittolistaradion sääntöjen mukaan.

Muuta: Tämä on hämmästyttävä juttu! Olisinpa saanut olla mukana kehittelemässä tällaista!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

foo fighters on muuten kokonaisuudessaan yksi tylsimmistä bändeistä ja tämä uusi biisi kruunaa sen. ihan ok ralleja siellä täällä, muttei isommin herätä tunteita!
sitä en käsitä että miksi helvetissä ne saa niin paljon radio aikaa ja kaikki radio rockista lähtien pitää niitä jotenkin uskottavina kun taas esim oasista soitetaan 1 biisi viikossa ja pikku vittuilujen kera! ei voi käsittää!

Pete P. kirjoitti...

Nii-in, mutta edelleen: ei ehkä kannattaisi kuunnella Radio Rockia (ellei ole pakko?). Kyllähän siitä tietää, millaisia ne on.

Jos oot netin ääressä, paras radiokanava on edelleen BBC 6Music :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ootko muuten koskaan sattunut kuulemaan Apulannan "Todella jossain" biisin?

Ehkä suurin tunnustus oasis rakkaudelle mitä mies voi tehdä!

Pete P. kirjoitti...

En ole tuota kuullut luullakseni, mutta joo siis Apulannallahan oli joskus 2000 todella Oasis-vaikutteinen vaihe päällä. Ihan siistiä sinällään. Harmi vain, että bändi on nykyisin nu-metalia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...