09 huhtikuuta 2006

Coldplayn uusi video - MITÄ!?

Coldplayn uusi musiikkivideo kappaleeseen The Hardest Part on melko hämmästyttävä. Videossa bändi on yhdistetty digitaalisesti 80-luvun amerikkalaiseen makasiiniohjelmaan, jossa esiintyy eriskummallinen tanssipari: parikymppinen mies tangoissa ja 84-vuotias nainen erittäin ihonmyötäisessä puvussa!

Mies ja nainen tanssivat hurjia nostoja ja pyörityksiä sisältävää ohjelmanumeroaan samaan aikaan kuin Coldplay soittaa vieressä melko rauhallista kappalettaan. Video löytyy esim. YouTubesta http://www.youtube.com/results?search=coldplay+hardest+part&search_type=search_videos

Mummotanssivideo on jakanut mielipiteitä Coldplayn virallisella keskustelufoorumilla hyvin rankasti. Noin puolet tuntuvat olevan sitä mieltä, että video on surkein musiikkivideo, joka ikinä on tehty. Toinen puolisko taas pitää sitä osoituksena Coldplayn rohkeudesta musiikkiteollisuuden edessä ja kaivattuna huumorintajun ja itseironian välkähdyksenä.

Itse olen hieman näiden kahden väliltä. Vanhuksen tanssi on kyllä niin häiritsevän omituista, että se vie huomion kokonaan pois itse kappaleesta. Toisaalta video todellakin on rohkea veto bändiltä, jonka viimevuotista X&Y -levyä, jolta tämäkin single on irrotettu, on myyty maailmalla n. 9 000 000 kappaletta. Chris Martin ja kumppanit osoittavat tällä videolla, että he eivät paljon välitä, myydänkö X&Y:tä enää yhtään enempää. Ainakaan mitään cool-imagoa tämä video ei lisää. Vai lisääkö? Ehkä pitää katsoa se vielä muutaman kerran uudestaan, ennen kuin voi päättää!

1 kommentti:

Tankearkivet kirjoitti...

hei.. unohdit mun synskät.. 7.4. itken itseni uneen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...