04 huhtikuuta 2006

Pantteripäivä ja "kiva"


Tänään kotimatkalla bussissa kolmella vierekkäin / peräkkäin istuvalla naisella oli pantterikuvioisia reunuksia tms. hatuissaan tai takeissaan. Ja kotikadulla vielä neljännellä! Pantteri on suosittua?

En kyllä täysin tajua sen suosiota. Se on niin ilmiselvästi tekopantteria, eikä oikeaa. Huijaus ei mene kellekään läpi.

Toinen juttu: Olin tänään kirjastossa ja seisoin jonossa varaustiskille. Kun vuoroni tuli, virkailija sanoi "Kiva". Olin hyvin mielissäni, että onpa kohteliasta että virkailija niin pitää tuloani kivana. Sitten tajusin, että hän tietenkin sanoi "Hetki vain!", koska hänellä oli joku muu asia kesken. Hän vain puhui niin hiljaa kuiskaten, etten saanut selvää.

Vähän samanlainen tapaus kuin se, kun viime kesänä ostin vahingossa tupakkaa. Olin huoltoasemalla ja ostin karkkipussin. Laitoin sen tiskille ja sanoin "Tällainen, kiitos". Myyjä kuuli että olin sanonut "L&M:ää" ja otti hyllystä tupakka-askin, skannasi sen viivakoodin ja kertoi hinnan. Se oli kannaltani hieman noloa.

Eli muistio itselle:

1) Puhu selkeästi
2) Älä sano "Tällainen, kiitos" tms., koska sehän on itsestään selvää, että jos laitat jotain tiskille, niin se on se mitä haluat silloin ostaa.

1 kommentti:

Tankearkivet kirjoitti...

kiitos.. teet päivistäni hauskemmat. hihitin paljon lukiessani ton sun uusimman. sitäpaitsi pystyn hyvin imagen että sinulle tulee sellanen pakko ostaa kun et pysty sanoo et, ei kiitos en halunnut tällasta. hih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...