26 huhtikuuta 2006

Kuunneltavaa tänään (tai oikeastaan eilen)



(Kuvat taisivat mennä vähän vinoon?) Joskus iPodia satunnaissekoituksella kuunnellessa tulee sellaisia mahtavia hetkiä, että laite soittaa jonkun kappaleen, jota ei ole pitkään aikaan kuullut ja joka jotenkin sopii juuri siihen tilanteeseen maailman parhaiten. Tänään näin tapahtui kahdesti.

Ensin kuulin kauanunohdetun englantilaisen Gay Dad -yhtyeen kappaleen Dimstar levyltä Leisure Noise. Gay Dad oli joskus vuonna 1999 Britannian kuumin uutuus ja bändiä hehkutettiin mm. NME:ssä kuin viimeistä päivää. Gay Dadilla oli kaikkea: huomiota herättävä nimi, tyylikäs ulkonäkö, taitoa esiintyä mediassa ja suosittu esikoishitti To Earth With Love. Debyyttilevy Leisure Noise sai lehdistöltä kohtalaiset arvostelut ja kaikki näytti menevän putkeen. Paitsi että levy ei ollut mikään mestariteos. Eikä sitä myyty kovin paljon. Eikä Gay Dad kiinnostanut enää ketään vuoden kuluttua (toinen levy julkaistiin muistaakseni 2002 tai 2003, se sai myös hyviä arvosteluja mutta ei myöskään myynyt menestyksekkäästi).

Suuresta antikliimaksista huolimatta Leisure Noise sisältää pari melko mainiotakin kappaletta, joista tänään sattumalta kuulin biisin nimeltä Dimstar. Kun se alkoi soimaan, jouduin oikein miettimään, että "Mikä on tämä hyvä kappale? Kentiä ehkä?" ennen kuin tajusin, että se on surullisenkuuluisa Gay Dad. Toinen hyvä kappale levyltä on A Different Kind Of Blue ja myös FIFA'99 -futispelissä kuultu Joy! on ihan tarttuva rallatus. Gay Dad kävi myös Suomessa syksyllä 1999 ja luulen, että näin yhtyeen laulajan kävelemässä Pohjoisella Rautatiekadulla. En tosin ole ihan varma.

Toinen loistobiisi, josta iPod minua tänään muistutti on The Clashin Rudy Can't Fail. Se on juuri loistavasti kevääseen passaava biisi: rento, reipas ja tarttuva. Loistolevyltä London Calling, siis. Ystäväni Teemu Tapanainen sai minut ostamaan London Callingin joskus 3-4 vuotta sitten ja muistan hänet ikuisesti siitä. Suosittelen levyä aivan kaikille, se sisältää niin monen eri tyylistä musiikkia, että siitä ei voi olla pitämättä!

Kannattaa etsi edellä mainitut kappaleet käsiinsä jotain kautta. En nyt kehota piratismiin, mutta sanon ihan muuten vaan, että LimeWire on hyvä ohjelma.

6 kommenttia:

Pete P. kirjoitti...

Kommentti itselle: Teknisesti huonoiten kirjoitettu entry tähän mennessä. Dimstar esitellään jostain syystä kahdesti ja Rudie Can't Fail on kirjoitettu väärin. Bläh!

Tankearkivet kirjoitti...

minäkin haluun ipodin. ja oletpa itsekriittinen. hihi..
kaipu kotiin on isompi tänään.

Pete P. kirjoitti...

No, enää vähän yli 1kk, eikös?

Tankearkivet kirjoitti...

ööö.. juu . sain lipun kotiin 8.6. sitten nähään ja syödään jätskiä yhdesää. jookosta?

Pete P. kirjoitti...

Mahtavaa, jee!
Lähden Saksaan 12.6. joten pitää ennen sitä... ;-)

Pete P. kirjoitti...

Paitsi jos saan töitä ja en saa töistä lomaa niin sitten en lähde mihkään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...