29 elokuuta 2007

Kaksi valhetta


Kuulin maanantaina kaksi valhetta. Toinen tuli omasta suustani ja oli erittäin valkoinen. Toinen tuli 12-vuotiaalta koululaiselta ja oli mustaakin mustempi (mutta onneksi vain aiheeltaan, ei vaikutuksiltaan).

Valhe 1: Maanantai-aamu, klo 5.30, vartiointifirma soittaa: "Pääsisitkö tänään töihin?" Minä, unenpöpperössä, mutta vastauksesta päätellen ilmeisen päätöksentekokykyisenä: "En valitettavasti, on muuta sovittu".

Onneksi ei ollut sovittu muuta, sillä kahta tuntia myöhemmin sain soiton koululta, jossa olen tehnyt opettajan sijaisuuksia. Nyt pääsin tuuraamaan kuudennen luokan opettajaa ja ehdin koululle juuri ja juuri yhdeksäksi.

Pienen pieni valheeni vartiointifirmalle siis pelasti minut vain pari tuntia myöhemmin ja toi yli kaksinkertaisen palkan ja 1000 kertaa mukavamman työpäivän!

Valhe 2: Kesken matematiikan tuntia huomasin, että eräs luokan tytöistä näytti itkuiselta. Kysyin häneltä mikä oli hätänä, mutta hän ei suostunut vastaamaan. Sitten oppitunnin loputtua hän tuli kertomaan minulle itkeneensä siksi, että hänen äitinsä "... On raskaana ja se oli aamulla röntgenissä ja se vauva oli delannut".

Kauhistuin kovasti ja kysyin tytöltä, haluaisiko hän lähteä kotiin kesken koulupäivän näin järkyttävän tapauksen takia. Hän ei kuitenkaan halunnut, vaan poistui vain luokasta välitunnille. Kun minuuttia myöhemmin kävelin käytävällä tyttöjen vessan ohi, sieltä kuului naurua. Aloin aavistuksen verran epäillä kuulemaani tarinaa... ja sitä paitsi, kukaan 12-vuotias ei siellä päin käytä sanaa "delannut" (ellei sitä sitten ole opittu Salkkareista?).

Ja kuinka ollakaan: syntymättömän sisaruksensa juuri menettänyt tyttö tuli kesken välituntia opettajainhuoneen ovelle paljastamaan minulle, että hänen kertomansa ei ollut totta, vaan vain onnistunut yritys huijata sijaisopettajaa. Olin helpottunut ja iloinen, mutta en kyllä käsitä miksi joku vaivautuu keksimään noin karmean tarinan vain vedätyksen vuoksi! Tyttö on nyt 12-vuotias - tuollaisella valehtelutaidolla hänestä tulee muutaman vuoden sisään varsinainen tappaja.

Kunhan vain oppii olemaan hihittelemättä lähistöllä valheidensa jälkeen.

MP3: Radiohead - Karma Police [lähde]

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mutta tyttö tunnusti tekonsa. ehkäpä tämä on vain ohimenevä valehteluvaihe. rajojen kokeilua.

Pete P. kirjoitti...

Niin; mutta hän tunnusti sen vain saadakseen ilkuttua minulle. Joten luulen että tämä on vasta alkua...

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kuitenkin, että olit sijaisena.

Sonja kirjoitti...

Joillain riittää mielikuvitusta! Meidänkin luokka oli joskus aivan kamala sijaisille, joitakin sai ojentaa vielä lukiossakin..

Vauvoja ei muuten käsittääkseni "katsella" röntgenillä, vaan ultraäänellä. Röntgensäteet vahingoittaisivat vauvaa, luulisin.

Anonyymi kirjoitti...

mä en tarkoittanutkaan vaihetta sun aikana, vaan vaihetta sen tytön elämänkaaren aikana. että ehkä siitä ei silti tule hirmuinen pleijeri aikuisena

Pete P. kirjoitti...

Emmi, joo siis mäkin tarkoitin vaihetta sen elämän aikana. Kyllä siitä pleijeri tulee. ;-)

Ja joo, tyttö varmasti sanoi ja itsekin tarkoitin "ultraa" eikä "röntgeniä". Hahahaha
Onneksi en oo lääkäri! "Jahas, olette raskaana, vai? Tarkistetaanpas se näillä Röntgen-säteillä, hyvä rouva!"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...