15 huhtikuuta 2008

Millä todennäköisyydellä..?

Tänään koin jälleen kerran hyödyllisen esimerkin siitä, miten aina kannattaisi miettiä tarkasti - ja vielä uudelleen - ennen kuin avaa suunsa.

Olin UniCafessa lounastamassa vanhan työtoverini kanssa. Hän kertoili tapailleensa syksyllä nuorta miestä, joka "nopeasti osoittautui aivan vääränlaiseksi tyypiksi". Lisäsin tähän heti: "... Siksi, koska sait selville, että sillä oli kolme nänniä!"

Seurasi hyvin vaivautunut ja hämmentävä hiljaisuus.

Kävi ilmi että keskustelukumppanillani itsellään oli kolme nänniä. Ja hän luuli, että olin kuullut tämän asian jostain ja yritin ehkä jotenkin vinoilla sen suhteen.

Mutta ei: minulla ei ollut aavistustakaan kaverini kolminännisyydestä. Mikä on todennäköisyys sille, että kun heittää vain jonkin täysin satunnaisen jutun, se onnistuu jotenkin osumaan juuri siihen henkilöön, johon sen ei missään nimessä pitänyt osua?

(Itse asiassa vastaus on "1/18". Wikipedian mukaan joka kahdeksannellatoista ihmisellä on useampi kuin kaksi nänniä. Tosin tällä kertaa suhtautuisin Wikipedian artikkeliin hieman varauksella: jos sen ohessa olevaan kuvaan on luottamista, itselläni on ainakin kahdeksan nänniä.)

MP3: Babyshambles - The Blinding [lähde]

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ounou. ganska pinsamt, men jag skrattar högt här för mej själv!! -n-

Anonyymi kirjoitti...

Aika paha.
Mulla on yliluonnollinen kyky tehdä tota samaa kavereiden uusille poikakavereille. Kuna tapaan jonkun, enkä tiedä tästä mitään, onnistun heittämään läppää tai valittamaan ihmisryhmästä, johon kyseinen poitsukin kuuluu. Tai heittään just jotain tollasta kolmenännisyyttä.

Siinä välillä aina miettii että c´moon nainen pääs kiinni, kun ne todennäköisyydet on olemassa.

Mutta toi oli jo aika uskomaton.

Pete P. kirjoitti...

Tää on kehittynyt mun kohdalla jo jonkinlaiseksi ongelmaksi. Tässä oli nyt kyse ihan hauskasta ja harmittomasta esimerkistä, mutta aika monesti on ollut ihan totta, että olisi kannattanut vain pysyä hiljaa. Mutta se on tosi tylsää. Ja mun mielestä ihmiset loukkaantuu liian helposti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...