08 huhtikuuta 2008

Ruokien vakiovärit

Oletteko koskaan miettineet sitä, miten tietyille ruoille tai mauille on lähes aina koodattu tietyt vakiovärit?

Esimerkiksi kananmakuiset einekset on useimmiten pakattu keltaiseen tai oranssiin pakkaukseen ja katkaravunmakuiset jostain kumman syystä violettiin. Tunnistaisimmeko kaupan hyllystä kanaliemikuution tai katkarapunuudelit, jos ne olisivatkin jonkin muun värisiä?

Muuta:

MTV näytti äsken yhdysvaltalaisen uutuusbändin Black Kidsin musiikkivideon I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You. Vaikka novellien mittaisten nimien antaminen pop-kappaleille onkin mielestäni mennyt viime vuosina jo aika pahasti ylimitoitetuksi, itse biisi on kuitenkin mainio: samanaikainen reippaus ja lievä melankolisuus ovat jotenkin todella vangitsevia. Ainoa ärsyttävä kohta on kertosäettä reunustava cheerleader-huudahtelu. Plussaa vielä siitä, että basso on miksattu rohkeasti todella etualalle ja siitä, että rumpukomppi muistuttaa vähän The Stone Rosesista.


Black Kids - I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You


The Stone Roses - Elephant Stone

Vielä muuta:

Äärikoukuttavassa Overheard in New Yorkissa oli viime viikolla eräs kaikkien aikojen hauskimmista jutuista, tämä vain jotenkin tipautti:


Angry woman to friend: I have a contention with the way people pronounce my
daughter's name. I did not name my daughter 'Lady Nasty'! I named my baby girl
'La Dynasty'.


+ Vieläkin muuta:

Pari keikkauutista: Manic Street Preachers ja The Ting Tings tulevat piakkoin Suomeen. The Ting Tings soittaa Tavastialla vappupäivänä 1.5. ja Manics Oulun Qstock-festivaalilla 25.7.

Koen lievää houkutusta lähteä katsomaan Manicsia. Missasin bändin vuoden 1999 Helsingin areenakeikan ja vuoden 2001 esiintyminen peruuntui. Uusin albumi Send Away The Tigers oli mielestäni erittäin hyvä ja bändi on varmasti kovimmassa iskussa vuosiin. Oulu on silti vähän liian kaukana, enkä pidä festivaaleista laisinkaan. Toivottavasti Manics pistäytyisi samalla Suomen visiitillä tänne eteläänkin ja mieluusti ei-festivaalimaisiin oloihin. Bändi itsekään ei taida pitää ulkoilmafestivaaleista mitenkään rajattoman paljoa, onhan se kuuluisa ns. Toiletgatesta vuonna 1999, jolloin se toi Glastonburyn festivaaleille omat vessansa ja liimasi niiden oveen tarrat "These facilities are exclusively reserved for the Manic Street Preachers. Please respect this. Thank you." Se vei ehkä loputkin bändin punk-uskottavuudesta, mutta omasta mielestäni se oli hyvin järkevää toimintaa.

The Ting Tings on nouseva englantilainen bändi, joka oli alkukeväästä mukana NME:n uusien bändien kiertueella, mikä on yleensä merkki ainakin jonkinlaisesta laadusta. En ole perehtynyt The Ting Tingsin tuotantoon, mutta pikakatsauksessa yhtye vaikuttaa eräänlaiselta sukupuolirooleiltaan käänteiseltä, electro-indietä soittavalta White Stripesilta. Olisi ihan kiinnostavaa nähdä, miten homma toimii livenä. Ja Vappu on niin tylsä, että piristävä konsertti vappupäivän iltana voisi olla oikein hyvä silaus. Katso The Ting Tingsin tuoreimman singlen Great DJ video tästä.

MP3:

Black Kids - I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You [lähde]

The Stone Roses - Elephant Stone [lähde]

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.yle.fi/uutiset/pop/vasen/id87390.html

:D

Pete P. kirjoitti...

Hah, joo, no... Siis en tavallaan ole eri mieltä, mutta oikeastaan olen.

Mun mielestä nukkumaanmenomusiikki on ihan oma hieno ja arvostusta ansaitseva genrensä. Tein alkuvuodesta monia nukkumaanmeno-playlistejä, jotka on oikeasti erinomaisia. Nukuttavan musiikin ei välttämättä tarvitse olla tylsää.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuo kyseinen pussi nyt ainakaan violetti ole, pinkki tai purppura paremminkin ;)

Pete P. kirjoitti...

Okei okei joku pinkki. Katkarapu on aina pinkki tai violetti tai purppura. Joku sen suuntainen. Ei haljota hiussuonia. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...