14 huhtikuuta 2009

Miksi Tanssii tähtien kanssa?

Kummankin iltapäivälehden lööpit kertoivat tänään Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta. Se on siis aihe, joka kiinnostaa ihmisiä ja mainostajia ja myy lehtiä. Mutta miksi? Ainakin minua nimenomaan tanssin suosio hieman hämmentää. Mistä lähtien koko Suomi on ollut niin innoissaan tanssimisesta?

Ymmärrän kyllä esimerkiksi vastaavan hömppäshow'n Idolsin menestyksen, sillä siinä sentään on kyse pop-musiikista, joka on merkityksellistä ja tärkeää monella tasolla - jopa television formaattiohjelman läpi suodatettuna. Pop-musiikki on osa ihmisten arkea ja juhlaa, sitä kulutetaan monella eri tapaa ja siihen voi suhtautua niin monesta näkökulmasta. Väitän, ettei tanssi ole eikä voi olla samalla tavalla mielenkiintoista ja oikeasti koskettavaa, joten en ymmärrä, miksi tanssiohjelma saavuttaa niin suuren suosion.

Ehkä kyse on suurten humppaikäluokkien viimeisestä ohjelmapoliittisesta kuolonkorahduksesta tai ehkä tässä maassa ei vain yksinkertaisesti tapahdu mitään mielenkiintoisempaa kuin televisioitu tanssi.

Muuta: Olen ollut jonkin aikaa Johanna Tukiaisen ystävä Facebookissa. Johannalla on yli 3500 ystävää ja minä olen yksi heistä. Ehken siis saisi levitellä ystävien välisiä asioita näinkään julkisella foorumilla kuin tällaisessa blogissa, mutta koska suurehkon lappilaiskunnan asukasmäärän laajuinen joukko ihmisiä on selvillä tällaisista aiheista jo ennestään, katson voivani referoida tässä pienen välähdyksen Johannan säihkeentäyteisestä elämästä. 

Johanna voitti pari viikkoa sitten arvostetun The Most Talked Glamour Person of The Year [sic] [ja sick!] -palkinnon. Omassa blogissaan hän kirjoittaa glamoröösistä illastaan, joka alkoi limusiiniajelulla ja vei illan sankarittaren mm. "Miljonärs Club yökerhoon". Facebook-profiilissaan Johannalla on fabulöösejä kuvia tuolta illalta ja etenkin niiden kuvatekstit ovat erinomaisen mainioita; esimerkiksi tämän kuvan hän on otsikoinut "Me with my pokal". Erään ryhmäkuvan selittävänä tekstinä on puolestaan "Johanna Tukiainen 'The Most Talked Glamour Person of the Year', Julia Tukianen 'GlamStar-2005' and Henna Kalinainen 'GlamStar-2009' are all living in the same house in Helsinki, Finland". Siinä on glamouria kerrakseen yhteen kotitalouteen!

Muistakaa myös legendaarinen Johanna Tukiainen esittelee kotinsa -pätkä viime kesältä sekä todistakaa omin silmin Tukiaisten siskosten johtaman Glamour Dolls -tanssiryhmän taituruutta!

Muuta, osa 2: Jos edellisten linkkien klikkailemisen jälkeen verkkokalvot tuntuvat saastuneilta, suosittelen lopettamaan päivän YouTube-kierroksen järkyttävän hauskan, edesmenneen amerikkalaisen stand-up koomikon Mitch Hedbergin esitykseen. Vuonna 2005 heroiinin ja kokaiinin yliannostukseen kuolleen Hedbergin huumorissa on todella hämmentävän outoja kulmia. "Is a hippopotamus a hippopotamus or a really cool opotamus?"



The Independentissä oli sunnuntaina mielenkiintoinen artikkeli stand-up -komiikan tämänhetkisestä stadionsuosiosta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sattuneesta syystä tullut tuijotettua aika paljon Espanjan töllöä, ja paikallinen versio julkkistanssiformaatista on kaikesta päätellen erittäin suosittu. Meno on, jos mahdollista, vielä naminamimpaa kuin kotimaisessa versiossa. Jätän mahdollisten johtopäätösten teon kriittisemmille sieluille.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...