08 huhtikuuta 2009

Yllättävät kehittyjät

Parin viime viikon aikana olen kuullut kahdelta aiemmin ylihehkutettuna pitämältäni artistilta uutta musiikkia, joka on saanut minut muuttamaan mielipiteitäni.



NME:n laajasti hypettämä The Horrors oli aiemmin bändi, jolla oli vain hyvät hiukset mutta käsittämättömän tyhjänpäiväistä musiikkia. Uudessa, kahdeksanminuuttisessa singlessä Sea Within A Sea on sen sijaan aivan oikeasti ideaa, rohkeutta ja sisältöä. Ehkä The Horrors on sittenkin aivan oikea bändi, eikä vain viisipäinen hiusteline.



Jack Peñate puolestaan oli aiemmin vain hölmönaamainen, lässynlässyn pastellisävykiva-indietä tekevä ärsytys. Uusi kappale Tonight's Today on kuitenkin valtava musiikillinen irtiotto ja hieman Guillemots-tyylisine pseudosambafiiliksineen jopa mahdollinen kesähitti. Pidän tästä kappaleesta erittäin paljon, se on aika jännittävä.

On aina mukavaa, jos saa syytä tarkistaa omia mielipiteitään positiivisempaan suuntaan!

4 kommenttia:

Riku kirjoitti...

Niin, enpä tiedä tuosta The Horrorsin vanhemmasta tuotannosta, mutta mainitsemiesi siistien hiusten lisäksi bändillä oli hävyttömän hieno musiikkivideo kappaleellaan Sheena Is a Parasite, ohjannut Chris Cunningham.

Ja muuten, Cunninghamin ehkä paras tekele on Aphew Twinin Window Licker. Pitkähän se on, ja älyttömän häiriintynyt, mutta todellakin katsomisen arvoinen – jopa siinä määrin, että itse musiikilla ei ole enää pahemmin väliä.

Pete P. kirjoitti...

Hyvä kommentti, hienoa että laitoit linkkejä!

Toi Parasite-musavideo on ihan hieno, joo. Sopivan rankka tuollaiseen biisiin. Itse biisi tosin on aika roskaa, onneksi se ei kestä kuin puolitoista min.

Tiedän, että toi Aphex Twin -video on totta kai parodia hip-hop -videoista, mutta mä näen siinä kyllä myös vähän rasistisia piirteitä. Ei niin siistiä.

dpst kirjoitti...

Horrorsista en ole ikinä kuullutkaan, mutta tuo vanha biisi todellakin oli karmea, mutta tuo uudempi on paljon parempi. Jack Penaten lässyttelyistä olen taas aina pitänyt, mutta tuo uusi biisi on aivan uskomattoman hyvä!
Se löytyy myös spotifysta.
http://open.spotify.com/album/3VL33iR7357d2APkIPfaBH

Anonyymi kirjoitti...

Tässä erikoisin cover/remix-versio mihin olen vähään aikaan törmännyt.

t: lokaali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...