01 huhtikuuta 2009

Hyviä asioita X 4

Neljä asiaa, joista olen nauttinut viime aikoina:

1. The IT Crowd: Irlantilainen Graham Linehan on käsikirjoittanut useita suosikkisarjojani, esimerkiksi Black Booksia, Father Tediä ja The Fast Show'ta. Hänen uusin mestariteoksensa on nimeltään The IT Crowd. Se on melko perinteiselle kaavalle pohjaava tilannekomedia suururityksen nörttimäisistä IT-osaajista, mutta poikkeuksellisen hauskan siitä tekevät erinomaisen onnistuneet, huippuunsa asti viritetyt vitsit ja omintakeinen hahmokaarti, joka sisältää mm. The Mighty Booshista tutun Noel Fieldingin esittämän, IT-osaston salakomeroon suljetun melodramaattisen gootin. Englannissa Channel 4:n esittämää The IT Crowd'ia ei ainakaan toistaiseksi olla näkemässä suomalaisilla TV-kanavilla, mutta varmasti kaikki tiedämme, mistä sen voi nähdä.

2. Flight of The Conchordsin 2. tuotantokausi: Ennen The IT Crowdia edellinen uusi TV-suosikkini oli uusiseelantilainen komedia/musiikkihybridi Flight of The Conchords, jonka ensimmäinen tuotantokausi nähtiin Suomessakin YLE:n kanavilla. Toinen kausi päättyi juuri Amerikan HBO:lla ja on siten nyt nähtävissä myös internetissä. Bret McKenzien ja Jemaine Clementin esittämät sympaattiset hahmot olivat hyvin hauskassa iskussa myös kakkoskaudella, vaikka musiikillinen puoli olikin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta debyyttikautta vaisumpi. Flight of The Conchordsille täytyy nostaa hattua siitä, että se uskaltaa sekä sisällöltään että toteutukseltaan erottautua selkeästi yleisestä yhdysvaltalaisesta tilannekomediatyylistä; sarjassa on esimerkiksi paljon hahmojen välisiä vaivaannuttavia hiljaisuuksia ja väärinkäsityksiä. Sellainen on aidosti virkistävää!

3. Werthers Original Mint: Vanhaa tuttua Werthers-toffeeta saa nyt myös kermaisan mintun makuisena. Mielestäni minttu on oiva lisä lähes mihin tahansa elintarvikkeeseen ja se koristaa myös vanhaa Werthersiä oikein mainiosti. Candyfordinner.com kunnioittaa tätä uutuutta niin kiihkeästi, että kuvaa Werthers-pussin "punaisen marmorin päällä"!

4. Mövenpick-mansikkajäätelö: En yleensä ole kova mansikkajäätelön fani, se on makuna ehkä hieman liian turvallinen ja tavanomainen. Mövenpickin mansikka kuitenkin poikkeaa valtavasti kaikista muista mansikkajäätelöistä ja maistuu poikkeuksellisen raikkaalta ja omaperäiseltä. Voisin harkita lupaavani syödä tulevana kesänä pelkästään tätä jäätelöä! Älkääkä uskoko pelkästään minun sanaani: Mövenpick on sijoittunut mainiosti myös ilmeisen arvostetussa New Zealand Ice Cream Awards 2003 -kisassa!





Lyhyt pätkä The IT Crowd'ista.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

The IT Crowd alkaa pyöriä TV kakkosella keskiviikosta 22.4. alkaen!

-Katri

Pete P. kirjoitti...

Loistavaa!

Laika kirjoitti...

Sä tiedät Mighty Booshin?! Onko sitä näytetty Suomessa? Itse tutustuin siihen käydessäni syksyllä äitini ja tämän uuden miehen luona Briteissä. Sain tuotantokaudet joululahjaksi.

Pete P. kirjoitti...

Teema näytti Booshia joskus toissakesänä. Mun mielestä se on ehkä vähän yliarvostettu, esim. verrattuna vaikkapa just Flight of The Conchordsiin, siinä on liikaa löysää. Mutta Noel Fielding on ihan cool.

Antti E kirjoitti...

Kiitos Pete TV-vinkistä. Olen pudonnut kaiken jännittävän ja uuden ulkopuolelle. Itse olen pitänyt erityisesti The Big Bang Theorysta, jota ainakin jokin aika sitten näytettiin Suomessakin. Valmiiksi nauretuksi pätkäksi se on kyllä hauska. Koen sarjan myös syvästi lohduttavaksi. Tilasin ensimmäisen tuotantokauden jopa DVD:nä kotiin!

Antti E kirjoitti...

Niin... ja minttu on hyvää kaikessa muussa paitsi viinassa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...