05 heinäkuuta 2009

Hey, big spender

Tällä viikolla tuhlasin 1700 euroa puolessa sekunnissa.

Törmäsin kaverini autolla liikennemerkkipylvääseen, kun olin peruuttamassa parkkipaikalla 500 metrin päässä kotoa. Rahanmenon ääni kuulostaa jotakuinkin rikki rutistuvalta muoviämpäriltä. Merkkikorjaamon arvio puskurin ja takakulman eheyttämisestä oli tosiaan 1700 euroa.

Onneksi vakuutusasiat olivat huippukunnossa ja taidan luultavasti selvitä vain enintään 300 euron omavastuuosuudella. Kaikkein nolointa tässä on kuitenkin autoaan lainanneelle ystävälleni aiheutettu haitta mm. vakuutuspaperien selvittelyineen ja korjaamoaikojen varaamisineen. Ystäväni ei myöskään vaikuttanut lainkaan vihaiselta, vaan ymmärsi tilanteen todella hyvin. Minulla oli silti varsinkin parina ensimmäisenä tömäyksen jälkeisenä päivänä asian suhteen todella huono omatunto.

Nyt kolari vaikuttaa jo jotenkin kovin kaukaiselta asialta, aivan kuin se olisi tapahtunut vain unessa. (Tähän ehkä vaikuttaa se, ettei mukiloitu auto ole enää oman parvekkeeni alla, vaan jo omistajansa kotipihalla.) Valitettavasti tapahtuma ei kuitenkaan ollut unta - ja herätys tapahtuu viimeistään silloin, kun laskuja aletaan tosissaan maksella.

(Tosin nyt kesällä en ole jaksanut olla kovin huolestunut rahasta. Tärkeintä on, että ulkona paistaa aurinko ja pakastimessa on jäätelöä. Rahaa ei edes kulu, kun makaa kaiket päivät rannalla. Ja jos täytyy ajaa kolari, on parasta ajaa juuri tällainen kolari: ilman henkilövahinkoja.)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...