09 helmikuuta 2011

Crème caramel


Olen aina pitänyt valtavasti crème caramelista. Miedon, pehmeän vaniljan sulavuus ja lievästi kipakamman, jopa hieman palaneen makuisen sokeriliemien purevuus on yhdistelmänä aivan omaa luokkaansa. Crème caramel pyörii ilmeisesti alitajunnassani niin paljon, että näen siitä joskus jopa unia.

Suomessa crème caramelista saakin enimmäkseen vain uneksia, mutta täällä Englannissa kyseinen vanukas kuuluu arkipäivään. Jokaisella supermarketketjulla on omat purkkiversionsa tästä herkusta - Sainsbury'sillä jopa kaksi: edullisempi Basics ja jokusen pencen hintavampi normaaliversio. Mielestäni on aivan upeaa, että crème caramel on täällä sellaisessa asemassa, että siitä tehdään paikallista Rainbow-versiota!

Olin muutaman viikon mutustellut hyvin tyytyväisenä Tescon ja Sainsbury'sin vanukkaita, mutta maanantainen käynti Waitrosella toi crème caramel -kentälle uuden kuninkaan. Waitrosen Essential Crème Caramel (tässäkin on hienoa, että crème caramel on essential: välttämätön tai elintärkeä! Haluaisin, että Suomessakin esimerkiksi Jacky-makupalat korotettaisiin essentialiin asemaan!) vie koko vanukaspelin aivan uudelle tasolle. Waitrosen crème caramelin vaniljaisuus on syvempää ja sokerikastike lämpimämpää kuin kilpailijamerkkien versioissa. Myös koostumus on jotenkin jämäkämpi ja tukevampi, mutta silti crème caramelille ominaisella tavalla höllyvä. Kaiken kaikkiaan Waitrosen crème caramel on käytännössä täydellinen vanukas.

Ahh.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lastenmusiikkia: http://www.youtube.com/watch?v=AZBqbEbwWUU&feature=player_embedded

Pete P. kirjoitti...

Sitähän Bring The Light on, totta.

Anonyymi kirjoitti...

Arvasin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen tästä kohderyhmähassuttelusta, että Loadedilta ilmeisesti BE-debylle täydet pisteet. Voisi kai sanoa, että siinä on ns. vakka löytänyt kantensa. Vois kyllä jo päätyä kuuloetäisyydelle tuo levy.

Pete P. kirjoitti...

Hahah, joo! Arvosteleekohan Loaded edes jotain hipsterifolk-levyjä? ;-)

Johanna kirjoitti...

En haluaisi masentaa, mutta se essential siina vanukkaassa on kaupan oman brandin nimi (essential Waitrose range), eika sinallaan liity tuohon nimenomaiseen vanukkaaseen, mutta kylla se silti on aika essential, olen samaa mielta :)

Pete P. kirjoitti...

Joo, siis totta kai se on juuri niin. Mutta siis just se, että ne valitsee Essential-sarjaansa crème caramelin, eikä pelkkiä kananmunia ja margariinia, tms. :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...