16 maaliskuuta 2008

Abandontunes: OMD - Walking On The Milky Way

OMD eli Orchestral Manoeuvres in the Dark oli 1980-luvulla erittäin suosittu elektroninen pop-yhtye. jonka vuoden 1981 albumi Architecture & Morality (bändi taisi pitää aika mahtipontisista nimistä, huomaatteko?) myi maailmalla yli 3 miljoonaa kappaletta.

Vuonna 1996 OMD:n kirkkaimmat kulta-ajat olivat kuitenkin jo kaukana ja bändissä oli enää yksi alkuperäisjäsen, laulaja Andy McCluskey. Tuolloin McCluskey julkaisi OMD:n nimellä albumin Universal, joka sisälsi kappaleen Walking On The Milky Way.

Itse en ole perehtynyt OMD:n muuhun tuotantoon oikeastaan lähes ollenkaan, mutta käsittääkseni Walking On The Milky Way ei oikeastaan edusta bändin yleistä linjaa, etenkin jo siksi että se kuulostaa keskivaiheen Blurilta eikä 80-luvun elektropopilta. Mutta juuri Blur-samankaltaisuus oli mielestäni Walking On The Milky Way'ssä parasta joskus aikoinaan, kun kuulin sen ensi kertaa radiosta. Luulin silloin, että se oli Blurin uusi single - se olisi ollut vuonna 1996 luontaista jatkoa The Great Escape -tyylille.

Walking On The Milky Way menestyi brittilistalla aivan kohtalaisesti, mutta Universal-albumi ei ollut kovin suosittu ja McCluskey pisti OMD:n pillit pussiin pian sen jälkeen. Nyttemmin OMD on taas kasannut itsensä uudestaan alkuperäiskokoonpanossaan (kuten lähes kaikki bändit näyttävät tällä hetkellä tekevän), mutta korostaa nostalgiakeikoillaan enimmäkseen 1980-luvun klassikkotuotantoaan.

Se on sääli, sillä Walking On The Milky Way ansaitsisi paljon, paljon enemmän huomiota. Lataa se tästä.


OMD - Walking On The Milky Way

(Myös video on aika hieno. Tai aika tyylitön. Mutta myös hieno. + Kannattaa huomata kappaleessa väistämätön Final Countdown -laina "seen us / Venus")

(Ai niin, ja Walking On The Milky Way oli ensimmäinen mp3-tiedosto, jonka olen ikinä ladannut. Se on aika outoa. Siihen meni silloin varmasti kaksi tuntia, tai jotain. Mutta oli se sen arvoista.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen kappale/musavideo, jonka uskalsin suosituksestasi kokea. Kyllä kannatti. Ja kieltämättä videolla on hetkensä... ah sitä aikaa kun sentään tehtiin musiikkivideoita joissa oli syvempiäkin tarinoita :) Tuli mieleen yksi toinen hupsu musiikkivideo, Beckin Loser. Löytyy Tubesta. Eipä siinäkään järin järkeä ole, ja on sittenkin.

t.torneå

Pete P. kirjoitti...

Hmm, joo oikeastaan hyvä pointti. Jos miettii esim. Loseria ja tätä, niin nehän on selkeästi nimenomaan musiikkivideoita: ne on tehty sellaisiksi ja ne käyttää musiikkivideon estetiikkaa. Nykyään aika monet musiikkivideot on niin kuin jotain leffojen trailereita tai muuta, ne on pyrkineet pois nimenomaan musiikkivideomaisuudesta.

Kannattaa oikeasti ladata toi Kevätlista tosta vähän alempaa, jos alkaa kerta jotain latailemaan. Se on melko hyvä, vaikka itse sanonkin. (Vaikka siitäkin puuttuu pari juttua, mitä ois pitänyt ehkä muistaa laittaa siihen.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...