31 maaliskuuta 2008

Klasun Mamma

Miten helppoa on kadottaa itsensä ja oma identiteettinsä, jos ei pidä varaansa?

Kun olin pieni, naapuritaloyhtiössä asui hyvin mukava nainen, jota kutsuttiin Klasun Mammaksi. En kai ikinä saanut selville hänen omaa nimeään, mutta hänen poikansa nimi oli siis Klaus. Mutta kuka Klasun Mamma itse oli? Ja kokiko hän itsekin olevansa vain "Klasun Mamma" vai joku muu, joku itsenäinen ihminen, jolla on oma nimi ja oma minuus?

Klasun Mamman miehen nimi oli Kamreeri. En tiedä hänenkään todellista nimeään, eikä minulla sitä paitsi ole aavistustakaan siitä, mitä "kamreeri" tekee työkseen. Jotain hyvin tärkeää varmasti. Ainakin hän pyöräili ryhdikkäänä töihin joka aamu, salkku pyöränsarvesta roikkuen.

Mielestäni Klasun Mamma ja Kamreeri käyvät hyvin varoittavasta esimerkistä. Jokaisen tulisi pitää huoli siitä, ettei itsestä ikinä pääse tulemaan vain jonkun toisen mammaa tai edes ryhdikkäästi pyöräilevää kamreeria. Ei pitäisi antaa itsensä kadota.

MP3: Radiohead - Karma Police [lähde] "Phew, for a minute there I lost myself"

(Samalla sivulla on muuten myös hauska Thom Yorke -pätkä. Muistuttaako Yorke kenenkään muun mielestä ilmeiltään ja eleiltään aika ajoin Osmo Soininvaaraa, etenkin nauraessaan?)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mahtava biisi!! -n-

Pete P. kirjoitti...

:-D

Anonyymi kirjoitti...

Kuulepa kaveri, uskomattoman usein päivität tän ihan hämärään aikaan. Tosin juttujen tasoa se näkyy vain nostavan, joten ei siinä mitään. Mutta missä välissä sinä oikein saat nukutt...ai niin, onhan oppitunnit keksitty.

Pete P. kirjoitti...

No nää on olleet vielä ihan kohtalaisia aikoja, tsekkaa esim. tammikuun arkistot...

Viime "yönä" sain unen about kuuden jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Haha, no joo... sääliksi käy unesi laatu/määrä, mutta toisaalta ehkä kaikella on tarkoituksensa. Eli ehkä sun kuuluu olla _hieman_ vähäuninen, jotta kirjoittaisit näin hyvin. :---D
Oli pakko vastata ihan vaan tuon tarkistussanan takia, "lastlp". Hieno kannanotto tekniikan ja musiikin kehitykseen...

Pete P. kirjoitti...

Hah

CD:t luultavasti muuten katoaa ennen LP:itä, tällä hetkellä näyttäis vähän siltä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...