22 maaliskuuta 2008

Go-to guy

Elämässä on luultavasti pidemmän päälle hyvä pyrkiä erikoistumaan. Ja välillä on yllättävää huomata, mihin oikein onkaan erikoistunut. Itse olen ilmeisesti erikoistunut Babyshamblesiin ja semi-ironiseen paavikrääsään, ainakin viime päivien tapahtumien perusteella.

Muutama päivä sitten eräs kaverini, jota en näe kovin usein, lähetti minulle Facebookissa viestin, jossa hän kysyi, mistä olisi mahdollista ladata Babyshamblesin kappale The Man Who Came To Stay. Etsin hänelle netistä linkin kyseiseen kappaleeseen. En edes tiennyt, että kaverini ylipäätään kuunteli tämän tyylistä musiikkia, ja olin hyvin iloinen, että olin ensimmäinen henkilö, joka hänelle tuli mieleen Babyshambles-tiedustelun suhteen.

Eilen illalla eräs toinen kaverini palasi Rooman-matkaltaan ja toi tuliaisia. Hän kertoi, että oli Vatikaanissa paavi-fanituotekaupassa nähnyt häiritsevällä tavalla övereitä paavi-hologrammitarroja ja miettinyt, että ne ovat aika kiehtovia, mutta kenelleköhän sellaisia voisi oikein antaa. Ja hän oli päätynyt minuun. Olin tästäkin erittäin mielissäni, sillä pidän tavallaan paavi-instituutiosta ja niistä maallistuneen pohjoismaalaisen silmään hyvin eriskummallisilta vaikuttavista piirteistä, joita siihen liittyy. Laitoin paavi-tarroja rairuohon sekaan ja etuoveen.

Babyshambles ja paavirihkama ovat ehkä melko marginaalisia ja joidenkin mielestä jopa turhanpäiväisiä erikoistumisaloja, mutta minua se ei haittaa lainkaan. Voisin olla paljon huonompienkin aihepiirien go-to guy.


Babyshambles - The Man Who Came To Stay (Live)

+ Täältä löytää upean tunnelmallisen videotaltioinnin Pete Dohertyn toissapäiväisestä pubikeikasta. Ilmapiiri vaikuttaa erittäin intiimiltä ja Doherty ottaa yleisön hallintaan jo ensimmäisestä kappaleesta Back From The Dead lähtien. En ollut ikinä ajatellut, että mikään konsertti kannattaisi aloittaa Back From The Deadin kaltaisella melko synkällä kappaleella, mutta Doherty saa sen totta kai toimimaan loistavasti.

+ Jos kuolen, haluaisin kuulla hautajaisissani Guillemotsin kappaleen São Paolo [lähde]. Se olisi kyseisen kaltaiseen tilaisuuteen mitä sopivin; alussa melko melankolinen, mutta lopussa riemukas. Ja se kestää yli 11 minuuttia.

3 kommenttia:

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Venäjällä myytiin sellaisia hienoja Putin-hiletarroja. Valitettavasti ei saatu ostettua niitä sellaista reilumpaa satsia. Myös sellaiset Putin-aiheiset käsityöt ("tee itse Putin-taulusi langoin ja nauloin!") olisivat olleet kovin kiehtovia, mutta ne oli myyty loppuun. Suosittu mies se Putin, nääs.

Pete P. kirjoitti...

Odottelen, milloin Tiimariin saapuu Erkki Tuomioja -tarroja. Tai ehkä niitä on jo, en käy ihan hirveen usein tsekkaamassa...

Anonyymi kirjoitti...

joo, noi on aina mielenkiintoisia juttuja, mistä kaikesta kavereille itse kukin voikaan tulla mieleen.

tai mistä itselleen voi tulla mieleen, että hei tälle tyypille tää juttu käy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...