13 toukokuuta 2008

Kolme pientä annosta

Okei, no, ei kolmea pientä annosta, mutta kolme lyhyttä musiikkiasioihin liittyvää pätkää. Otsikko vain sen takia, että olen viime aikoina saanut kiinalaisissa ravintoloissa osakseni hyvin eriskummallista kohtelua, mm. vaikeasti tulkittavaa naurua sekä vastustamattoman määräyksen syödä annos loppuun.

1: Rihannan Umbrella on jo niin legendaarisen aseman saavuttanut kappale, että sen tunnistaa vaikka pelkistä rummuista. Olin tänään bussissa ja kuulin, kun takaani muutaman rivin päästä kuului tutunkuuloista pihinää. Parissa sekunnissa tajusin, että se oli Umbrella, vaikka kuulin sen vain etäisinä nappikuulokkeista ulos vuotavina sihahduksina, en lainkaan lauluna tai soittimina. Käännyin katsomaan Umbrellan lähdettä ja yllätyin, kun se olikin vain tylsistyneen näköinen esiteini, eikä supercool hipsteri. Ei olisi pitänyt yllättyä - onhan Rihanna ehdottomasti teinimusiikkia - mutta olin vain jo niin tottunut siihen, että Umbrella on laadukasta musiikkia arvostavien henkilöiden valinta, eikä tavallisten teinien suurkulutukseen luotua geneeristä pop-kauraa.

2: Viime viikolla julki tulleista ennenkuulemattomista Oasis-demoista paras onkin ehdottomasti Stop The Clocks. Kappale paranee jokaisella uudella kuuntelulla. YouTubesta voi kuulla Stop The Clocksista myös live-version, jonka Noel Gallagher esitti liverpoolilaisella klubilla jo vuonna 2003, mutta joka päätyi nettiin vasta nyt.

3: Mod-ikoni Paul Weller julkaisee pian jälleen uuden albumin, ja tällä kertaa täkynä on Noel Gallagherin kanssa yhteistyönä kirjoitettu biisi. Echoes Around The Sun pohjautuu Noelin bassoriffiin, jonka päälle Weller on sommitellut laulumelodian. Kappale ei ole mitenkään maailmoja mullistava, mutta Noel on saanut aikaan kiinnostavalla tavalla aggressiivisesti pomppivan rytmin. Jos vain tämä tausta olisi annettu esimerkiksi Richard Ashcroftille, joka osaa oikeasti luoda yksinkertaistenkin riffien päälle kiinnostavia lauluosuuksia...


Echoes Around The Sun

3 kommenttia:

Amoena kirjoitti...

Oletko muuten kuullut Marie Digbyn koverin Umbrellasta? Youtubesta se löytyy akustisena, mutta albumiversio on aivan yhtä kelvollinen.

http://www.youtube.com/watch?v=589Mvlz6LWE

Anonyymi kirjoitti...

Puhumattakaan nyt Sir Iivo Alonen Orchestran versiosta!

Ei liity, mutta onko tuo profiilikuvan purukalusto omasi? Olin eilen hammaslääkärissä ja mietin omia röntgenotoksia tiiraillessani, mistä näkymä oli niin tuttu. Näemmä täältä.

Pete P. kirjoitti...

Mulle oikeastaan kelpaa alkuperäisen loistavan Rihannan lisäksi Umbrellasta nykyään vain Manic Street Preachersin versio. Se on ihan mahtava, hehhehe.

Hampaat on tosiaan omat. Ja parin viikon kuluttua noita on toivottavasti yksi vähemmän.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...