30 toukokuuta 2008

Toimistotarvikkeiden Graalin malja

Olen melko kiinnostunut toimistotarvikkeista ja tarkka niiden suhteen. Tiedän, mikä on hyvää ja mikä ei. Esimerkiksi opiskeluja varten paras mustekynä on Zebra J-Roller ja lyijytäytekynä Technica-X 0.5. Tein kerran J-Rollerille jopa oman Facebook-ryhmän, mutta siihen ei liittynyt ainuttakaan jäsentä, joten erosin siitä itsekin.

Myös yliviivaustussit kiehtovat minua. Upouuden keltaisen Stabilon kirkas jälki on houkutteleva ja piristävä monisteella kuin monisteella. Punaiset yliviivaustussit ovat ihan OK, mutta vihreät ovat aivan hyödyttömiä. Sininen puolestaan on harvinaisin ja eluusiivisin, kuin toimistotarvikkeiden Graalin malja.

Äsken töissä eräs äitiyslomalleen pian suuntaava nainen tyhjensi pöytälaatikostojaan ja jakoi ylimääräistä tavaraa vieressä istuville. Jostain työpisteensä uumenista hän nosti esiin läpinäkyvän kotelon, jossa oli täydellinen setti käyttämättömiä yliviivaustusseja: keltainen, punainen, vihreä ja... sininen.

Täytekynäpakkauksen uudeksi omistajaksi löytyi vieressäni istuva nuori mies, jota onnittelin hienojen tussien johdosta. Hehkutin sinistä yliviivaustussia sanoen sen olevan harvinaisuudessaan ja tavoiteltavuudessaan kuin "tussien Eldorado". Sain osakseni hyvin kummeksuvia katseita, tavallaan paheksuviakin.

En tietenkään osannut lopettaa ajoissa, vaan kaivoin laukustani penaalin ja sieltä keltaisen Stabiloni, johon olin erään hidastempoisen opintopiirin aikana askarrellut etiketin, jossa lukee EXCALIBUR.

Sanomattakin on selvää, ettei sitäkään oikein osattu arvostaa. Ilmeisesti kynä-afficionadoja ei tästä firmasta löydy.

MP3: Primal Scream - Movin' On Up (lähde) <--- Kirjoitan tätä Macillä, enkä osaa laittaa hakasulkuja "lähteen" ympärille. AltGr+8 toimii PC:ssä, mutta ei tässä?

10 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Eiko ne hakasulut saa Macilla ihan alt+8/9?

tv: Ompun entinen omistaja.

P.S: Makin diggailen yliviivaustusseja. Mulla oli sininen mut se oli liian paksu ja huono eika sita saanut sopivaan yliviivauskulmaan. Parempaa etsiskellessa ostan aina setin missa on keltainen, pinkki, oranssi ja vihrea. Tykkaan vihreasta, kylla se ainakin mun papereissa nayttaa hyvalta kunhan on tarpeeksi kirkas. Keltainen on mun inhokki! :D Se on vain liian NEON.

Anonyymi kirjoitti...

mä rakastan töissä sitä pientä huonetta, joka on täynnä toimistotarvikkeita. Erityisesti kaikki erilaiset papereiden järjestyksessä pitämiseen tarkoitetut härpäkkeet ovat omaa sydäntäni lähellä.

Anonyymi kirjoitti...

ehkäpä kauan työelämssä olleet ovat vaan unohtaneet sellaiset pienet ilot kuin toimistotarvikkeiden yltäkylläisyyden.

Amoena kirjoitti...

Mun peruskoulu oli pelkkää toimistotarviketta. Yhtäkään kynää, kumia tai vihkoa en ostanut itse. Täti nyysi aina työpaikaltaan :P Ja jotenkin se oli niin parhautta kun kynät näytti aina upouusilta (kun alkoi näyttämään käytetyltä niin dumppasin jollekin kaverille).

Ulla kirjoitti...

ou nou, pete! mikset kutsunu mua zebra j-roller -ryhmään!? eiks mun pitäis olla kunniajäsen!

Pete P. kirjoitti...

Pitäis! Mutta en kehdannut kutsua... Ajattelin vaan, että ehkä huomaisit sen ja tulisit.

Zebra J-Roller on yks harvoista tuotteista, joihin mä luotan täydellisesti. Pepsi on toinen.

+ Muistan aina, miten pidit Technica-X:ää villasukassa, se oli coolia kynänkäyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä postauksessa oli taas sitä itseään. Omasta mielestäni ehdottomasti hienoin toimistotarvike on pattereilla toimiva nitoja. Se ääni on hyvin tyydyttävä...

Gem kirjoitti...

Mun työpäiväni olisi hyvin paljon erilainen ilman yliviivaustusseja. Tussit ovat mitä loistavinta ajantappoa yhdistettyinä Post-It-lappuihin ja mustiin markereihin. Se on sitä itseilmaisua parhaimmillaan kun puurtaa kahdeksan tunnin aikana sielunmaisemaansa muistilapuille. Meillä vaan käytetään Staedtlereita. Pettymys oli tarvikevarastossa suuri kun tämän ensi kertaa huomasin.

Punaiset tussit ei oo mistään kotosin. Vihreä on ok, mutta sitä käyttäessä tulee pakostakin mieleen että se on huono korvike keltaiselle.

Thumbs up, kirjoituksesi ovat viihdyttäviä :>

Unknown kirjoitti...

Ihan mielenkiintoista tekstiä!

Omat työpäiväni kuluvat vahvasti toimistotarvikkeiden parissa. Ja ammattinahan on myyjä toimistotarvikekaupassa. Eli korostuskynät ovat oikeenkin tuttuja:)

Pete P. kirjoitti...

Hahah, kiitos Ville! Mitä sanoisit asiantuntijana korostuskynien väriparhaimmuuksista?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...