07 toukokuuta 2008

Uusi Oasis kuultavissa! (+ Vanhoja demoja)

Uusi Oasis-albumi julkaistaan näillä näkymin vasta syyskuussa, mutta jo eilen ilmestyi internetiin kolme uutta kappaletta: I Wanna Live In A Dream (In My Record Machine), Nothing On Me ja Stop The Clocks.

On hieman epäselvää, ovatko nettiin vuodetut versiot näistä kappaleista lopullisia, vai vasta jonkinasteisessa demovaiheessa olevia, mutta joka tapauksessa ne antavat selvää esimakua Oasiksen tulevalta, seitsemänneltä albumilta.

I Wanna Live In A Dream... on Noelin laulama, eeppinen ja psykedeelinen kappale, jossa on paljon 1960-lukulaisia vaikutteita. Nothing On Me on puolestaan Liamin kirjoittama nopea rock-biisi ja tyyliltään hyvin samanlainen kuin edellisen levyn The Meaning Of Soul. Stop The Clocksin erinomaisuudesta on huhuttu jo vuosikausia, eikä The La'sia hienosti kanavoiva kappale mikään huono olekaan.

En ole vielä ehtinyt muodostaa täyttä mielipidettä näistä kappaleista, mutta ensituntuman perusteella uusi Oasis jatkaa viime levyn kevyttä ja omalla tavallaan melko rentoa linjaa. Bändi on yhä syvällä 1960-luvulla vaikutteidensa ja soundinsa puolesta, mikä ei ole ollenkaan huono juttu. Etenkin I Wanna Live In A Dream... vaikuttaa todella mielenkiintoiselta kappaleelta.

Biisit voi kuulla esimerkiksi brasilialaisen Oasis News -sivuston streamista tai YouTuben kautta (I Wanna Live In A Dream... // Nothing On Me // Stop The Clocks).

Ensinmainittu stream sisältää myös Death In Vegas -tuottajakaksikon kanssa nauhoitetut versiot edellisen Don't Believe The Truth -levyn aikaisista kappaleista Eyeball Tickler, Love Like A Bomb, A Bell Will Ring, The Meaning Of Soul ja Turn Up The Sun sekä viimevuotisen digitaalisingle Lord Don't Slow Me Down'in Liamin laulamana. Olin aikoinani kovin harmistunut, kun Oasis ei julkaissut Death In Vegasin tuottamaa versiota Don't Believe The Truthista ja näiden kuulemisen jälkeen ihmettelen edelleen samaa. Mielestäni versiot ovat vähintään yhtä hyviä kuin lopulliset, Dave Sardyn tuottamat, ja useimmissa kappaleissa on vaikea edes kuulla mitään eroa.

Oasis-odotus vain kasvaa kasvamistaan! Nyt on julkistettu keikkapäiviä syksylle, arvioitu levyn ilmestymisajankohta sekä jo muutama uusi kappalekin... Seuraavaksi odotellaan tietoa levyn nimestä, kansitaiteesta sekä lopullisesta biisilistasta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis ma kylla asun ihan jonkinlaisessa tyhjiossa, en edes tiennyt Oasiksen uudesta levysta. Pakko se on kuitenkin ostaa, kun se ilmestyy. Ja levyn julkaisemisen jalkeenhan levya promotaan keikkailemalla. Minun on turhaa odotella, etta noin suuri nimi tulisi Aberdeeniin, mutta Glasgowiin saattaisi vaikka tullakin.

Sonja

Pete P. kirjoitti...

Tyhjiön saa täytettyä mitä kätevimmin seuraamalla päivittäin esimerkiksi NME.com:ia. :-)

Aivan varmasti tulee Glasgow'iin, eiks ne aina tuu...

Oon vähän ajatellut, että tällä kiertueella ne ois pakko nähdä. En oo nähnyt vielä kertaakaan...

Anonyymi kirjoitti...

No jos Glasuun tulevat, niin itse ainakin yritän saada liput. Kun noin lähelle, niin onhan se pakko

Sonja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...