29 toukokuuta 2008

Yle Areena puhelimeen!

Yle julkisti tällä viikolla matkapuhelimiin tarkoitetun version mainiosta Areenastaan. Areena on siis internetissä toimiva palvelu, jonka kautta voi katsella ja kuunnella ilmaiseksi Ylen tv- ja radiokanavilla esitettyjä ohjelmia. Esimerkiksi televisiossa hankaliin esitysaikoihin survottu, muuten aivan pätevä Musiikki-tv on nähtävissä Areenan kautta.

Ja nyt Areenan saa siis näkyville myös kännykkään, osoitteessa yle.mobi. Tämä on tavallaan jo melko futuristista! Tietysti kännykkä-tv ei ole enää mikään täysin uusi kokemus, mutta mobiili-Areena vakuuttaa toimivuudellaan ja luotettavuudellaan. Itse en ollut ainakaan ennen saanut mitään muuta nettisovellusta toimimaan oikein kunnolla.

Sisältö on vielä tällä hetkellä vähäistä (mm. Tv-uutiset ja... Jumalanpalvelus!), mutta Yle on luvannut lisätä sisältöä känny-Areenaan pikku hiljaa. Olympialaisten aikana pitäisi olla näkyvissä myös urheilua Pekingistä. Kuvan- ja äänenlaatu on yllättävän hyvä ja esimerkiksi uutisten katselemiseen kännykkä-Areena voisi olla aivan toimiva vaihtoehto. En tiedä, jaksaisiko pitempiä ohjelmia tuijotella pieneltä ruudulta (ainakin omassa puhelimessani näyttö on kohtalaisen pieni, mutta tietenkin on olemassa puhelimia, joissa on melko suuriakin kuvaruutuja).

Mobiili-Areenaan pääsee siis syöttämällä puhelimensa verkkoselaimeen osoitteen "yle.mobi". Tästä näkee listan puhelimista, jotka tukevat videopalveluja - joukossa ovat käytännössä kaikki uusimmat kännykät.

Muuta: Tein äsken periaatepäätöksen, että menen katsomaan Oasista seuraavalla mahdollisella Euroopan-kiertueella. Se täytyy tehdä nyt. Päivämääriä ei ole vielä Euroopan osalta ilmoitettu, mutta luultavasti vanha manner on vuorossa pian syyskuun Pohjois-Amerikan esiintymisten jälkeen.

3 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

YLE-areena on kakka kun sitä ei voi katsoa ulkomailla :(

Pete P. kirjoitti...

Oikeesti? Miten se on estetty? Ne tunnistaa IP:t?

Mitenköhän tän mobiiliversion kautta?

Stazzy kirjoitti...

Eikun, valehtelin vähän. Estettyinä ovatkin vain musiikkia sisältävät ohjelmat. "Tekijänoikeusrajoitteiden takia tallennemusiikkia (levymusiikkia) sisältävät radio- ja tv-ohjelmat ovat kuunneltavissa ja katsottavissa vain Suomessa. Rajoituksen takana on tekijänoikeusjärjestö Gramexin kanssa tehty sopimus, joka antaa mahdollisuuden levymusiikin esittämiseen Suomessa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ulkomailta voi seurata uutisia ja ohjelmia, joissa ei ole levymusiikkia sekä konserttitaltiointeja. "


Ja muistelisin lätkän MM-kisojen aikaan ulkosuomalaisten valittaneen siitä, ettei niitäkään nähnyt ulkomailla.

Mut joo, en tosiaan tiedä miten on estetty, en tunne tekniikkaa ollenkaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...