05 toukokuuta 2008

Biitit ja tyylit

DJ't Alimo ja Control eli Beats And Styles ovat aina jollain mystisellä tapaa kiehtoneet minua. Etenkin heissä hämmästyttää se häpeilemätön tyylittömyys ja röyhkeä muotisuuntausten mukana hyppely, jota he harrastavat.

Syksyllä 2001 Alimo ja Control uhosivat tuovansa drum'n'bassin Suomeen ja julkaisivat Laura Närhen kanssa aivan tyylikkään singlen Tarkkaillaan. Kaikki vaikutti vielä kovin lupaavalta.

Mutta sitten tapahtui jotain. Alimo ja Control luopuivat ambitioistaan kehittää Suomen klubimusiikkiskeneä ja ottivat suunnan suoraan kohti suurta yleisöä miellyttävää tanssipoppia ja hittilistojen kärkeä. Sittemmin herrat ovat vuosi toisensa jälkeen sönköttäneet huonolla englannillaan ja elähtäneiden "vierailevien tähtien" (Michael Monroe, Toni Wirtanen...) kanssa yksinkertaista eurodanceaan ja latistaneet ulkomaisten esikuviensa vaikutteet tylsäksi ja tasapaksuksi hittihutuksi. Beats And Styles on tämän vuosituhannen Waldo.

Silti Alimon ja Controlin pokkaa ei voi olla ihmettelemättä. Uusimmassa kappaleessaan You Got The Light he ottavat kaiken, mikä Daft Punkissa on ikinä ollut hyvää ja tyylikästä, ajavat sen tamppausfiltterin läpi ja pukevat sen mäkihyppyhaalareihin Elastisen avustuksella. Ei näin voi tehdä! Mutta näinpä Alimo ja Control vain tekevät...

Joskus voisivat kyllä jättää tekemättäkin - se olisi erittäin mukavaa.


Beats And Styles - You Got The Light

Muuta: T-paidoista puheen ollen; tässä olisi hieno...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Come on, et voi väittää etteikö ollut herättävä biisi! Ja video!

Jos huumorintaju ei riitä, niin voi voi. Tällaista pop-musiikkia kaivataan. Luontevaa (ei perus Kemopetrol/Mariko/Kwan/Rasmus tyhjästä ylivännettyä kertsiä ja metsästä haettuja väliosia ja sointuja), mutta silti häröä, monitasoista, moniulotteista ja äärimmäisen ajankohtaista!

Hammer-tanssista, synasoolosta, 80-luvun soittimista ja lasereista tulee vielä 10 plus-pistettä...

Mutta toisaalta, opinions are like assholes. I've got one and you've got yours too.

Pete P. kirjoitti...

Moi anonyymi,

en tiedä satuitko huomaamaan, mutta myös tämä kirjoitus sisälsi "huumorintajusta" seuraavaa ns. "huumoria".

Millainen on "metsästä haettu väliosa"? Kävin äsken metsässä, enkä löytänyt sieltä lainkaan väliosia. Ehkä Mariko oli jo käynyt hakemassa kaikki.

Millä logiikalla pidät Hammer-tanssia, synasooloa ja lasereita "moniulotteisina ja äärimmäisen ajankohtaisina"? Kuulisin mielelläni.

No, leikki sikseen. Oikeesti siis Beats And Stylesissähän ei oo yhtään mitään häröä tai monitasoista. Täähän on just sitä niin "perus" musiikkia, kuin vain voi olla!

Ja todellakaan AJANKOHTAISTA ei ole se, että imitoi täysin häpeilemättömän suoraan Daft Punkia, mutta suomalaistyylisen junttihuumorin sävyttämänä. En mä tajuu sitä, en vaan voi.

Sori.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...