04 helmikuuta 2009

Kiinnostavia asioita

Onneksi en mennyt graduryhmään vielä tänä keväänä. Tarvitsen aikaa aiheen kehittelyyn, enkä pysty keksimään aiheita suunnitelmallisesti, vaan niiden täytyy vain poksahdella mieleen satunnaisesti. Parin viime viikon aikana olen ollut melko tuottelias ja keksinyt monia kiinnostavia ideoita, joista tosin kaikki eivät liity opiskeluihini mitenkään.

Eräs graduideani olisi, että haluaisin tehdä jotain YouTubeen liittyvää, jotta voisin tehdä tutkimusta lähinnä videopätkien perusteella. Tässä huolettaa lähinnä vain se, että joku ehtii tehdä jotain vastaavaa jo ennen ensi syksyä.

Toisen tutkimusaiheen keksin tänään iltapäivän luennolla, kun nuokahtelin unen ja valveen rajamailla (olen tänään herännyt klo 5.30 aamulla!). Olisi mielenkiintoista tutkia sitä, miten valtiomiehet ovat esiintyneet julkisuudessa päihteiden vaikutuksen alaisina ja miten nämä esiintymiset ovat vaikuttaneet heidän ulkoiseen kuvaansa. Ehkä sen voisi yhdistää YouTube-aiheeseen ja katsella videoita Boris Jeltsinistä? Toisaalta ehkä tällaistakin on jo tehty?

Tähän väliin varoituksen sana kaikille lukijoille: jos varastat yllä olevan kaltaisia teemoja omaan käyttöösi, tulen ja viillän kaulasi auki nukkuessasi.

Omaan alaan liittyvien kehitelmien lisäksi olen ollut mukana myös muunlaisissa ajatusriihissä. Tukholman-matkalla keksimme ystävieni kanssa maailman typerimmän, mutta toisaalta myös mahdollisesti myyvimmän T-paidan. En uskalla puhua tästä sen enempää, koska aiomme ehkä aivan oikeasti yrittää toteuttaa sitä ensi kesänä.

Toinen matkalla keksitty idea oli Il Divo -tyylinen lauluryhmä Spuget. Helsingin kaduilta kerättäisiin karismaattisia alan miehiä laulamaan elämänmakuisia cover-biisejä viinapalkalla. Kansa tykkäisi aidosta renttumeiningistä ja koko konseptin kyseenalaisuus varmistaisi sille maksimijulkisuuden. Suomen-valloituksen jälkeen formaatin voisi lisensoida Simon Cowellille.

Myös tämä on tästedes tekijänoikeuksien alainen idea, ja nahkurin orsilla tavataan, jos yrität pihistää sen!

Lopuksi haluaisin vielä tutkia tai ainakin lukea tutkimuksen unista. Mietin tänään aamulla sitä, miten ammatti vaikuttaa uniin. Voinko itse nähdä unia bussin ajamisesta, jos en ole koskaan linja-autoa kuljettanut? Näkeekö bussikuski itse usein bussiunia? Millaisia unia teurastaja näkee?

Aamuisin maailma on hyvin outo. Todellisuus on hiuskarvan varassa, kun kaikki ovat vielä puoliunessa.

Kofeiinipillereiden, kahvin ja halpisenergiajuoman (hämmentävä tilanne: Battery ja Red Bull ovat aivan oikeasti tällä hetkellä liian hintavia minulle..!) pitäisi jaksaa vielä lukea parikymmentä sivua MLG-teoriasta ja referoida lukemaansa niin, että uskaltaa esittää ideoitaan EU-hallinnosta väitelleelle tohtorille. Jihuu.

Lopuksi vielä vähän Boris Jeltsin -tyylistä fiilistelyä:


9 kommenttia:

dpst kirjoitti...

Joo noi gradut on aina mielenkiintoisia :I. Itse tuskin tulen sellaista ikinä tekemään, niin kiinnostaa todellakin, että minkälaisen gradun tulen tekemään ja uskon ettei se tule olemaan kumpikaan noista, vaikka niitä kukaan ei varastaisikaan, koska ainakin itse saan kunigasideani projekteita suunnitellessa juuri ennen projektin aloittamista. Mulla on muuten tullut enemmän tekstiä sun blogitekstien kommentteihin, kun omiin blogiteksteihin. Kun keksit noin hyviä ideoita niin sanos, että mistäs kirjoittaisin seuraavan blogin =D

Pete P. kirjoitti...

Hmm, kirjoita jotain ihan satunnaista, mitä oot ajatellut tai tehnyt tänään. Mun mielestä sellaiset blogit on parhaita.

Kiitos kommenteista, kiva että joku edes lukee.

Kaisa kirjoitti...

Mulla olis ensi syksynä edessa proseminaarin ja kandintutkielman aloitus, ja stressaan nyt jo aiheesta. En tiedä miten ihmiset keksii jonkun jutun, joka kiinnostaa niitä niin paljon, että ne haluaa oikeasti tutkia sitä. Toisekseen ongelmallista on mun mielestä myös aiheen rajaaminen niin, että se ei ole liian laaja, mutta että siitä voi tulla jotain mielenkiintosia tuloksia. Kun jotenkin ei tunnu hirveän tärkeältä tutkia esimerkiksi miten joku tietty kirjailija on jollain tietyllä aikakaudella käyttänyt jotain tiettyä lauserakennetta teoksissaan. Hurraa kielitieteet!

Pete P. kirjoitti...

Ää, kaikki on loppujen lopuksi aika turhaa. Ei kannata stressata. Keksit kuitenkin jotain, eikä kukaan lopulta oikein välitä.

Paitsi jos oot kovin kunnianhimoinen opintojesi suhteen, tietysti. Sitten kannattaa ehkä vähän stressatakin. Muuten voi vaan aika pitkälti coastailla.

Tsemppiä!

Aida kirjoitti...

onkohan olemassa mitään ideapankkia? sellasta paikkaa, minne vois rekisteröidä ja tallettaa ideoita omalla nimellään? koska ideat on PAKKO sanoa aina ääneen sillon kun ne on niin loistavia, mutta sit siinä on se vaara että tulee joku, joka varastaa. sit kun se ideapankki olis pullollaan hyviä ideoita, ihmiset vois ostella niiden keksijöiltä oikeuksia niiden toteuttamiseen. koska harvoin ainakaan mulla tulee itse pistettyä täytäntöön hienoja ideoitani...silleen vois tehä ideabisnestä!

Pete P. kirjoitti...

Niinpä! Sen takia just vähän mietin, että pitäiskö tänne ikinä kirjoittaa mitään maailmaa mullistavia miljardin liiran ideoita, mutta toisaalta niitä ei muuten muista, ellei niitä kirjoita ylös. Hömmm...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä niitä ideoita kannattaa kirjoittaa tänne ylös - ainakin itse sain just NYT idean omaan graduuni joten kiitokset Petelle!

Ps. Ei saa häiritä yöllä :D

Anonyymi kirjoitti...

Pete, sulla menee nyt lujaa. Älä hukkaa liike-energiaa. Minä olen valmis ostamaan yhden "maailman myyvimmän" T-paidan mahdollisimman pian. Jollain tällaisella "ensimmäisellä painoksella" voisi olla myöhemmin hyvä keräilyarvo.

Graduideoissa kannattaa olla luova, mutta aineistoa ei pidä valita pelkästään helppouden perusteella. Uskon, että onnistut hyvin. Etkö voisi hakea vaikka siihen Multi Level Governance -teemaan historiallista perspektiiviä jonkin kiinnostavan tapauksen kautta? Vaikutat olevan kuitenkin hyvin perehtynyt myös valtio-opin teoreettiseen taustaan. Historialla niihin voi puhaltaa hieman henkeä.

Pete P. kirjoitti...

En mä Antti osaa ajatella noin monipuolisesti. Yritän päästä mahdollisimman helpolla vaan, en jaksa kiinnostua mistään kunnolla.

Ja ei nyt mee mitenkään hirveen kovaa. Menee aika hitaasti nyt, ylipäätään. Kaikki tuntuu taas tylsältä jotenkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...