22 helmikuuta 2009

Sekalaista, osa #8763


Väitän, että take away -pizzan herkullisesta tuoksusta vähintään 50%:n ansio kuuluu itse asiassa pahviselle pizzalaatikolle. Joskus esimerkiksi bussissa oikein huumaantuu kanssamatkustajan pizzan tuoksusta, mutta kun alkaa tarkemmin pohtia (tai ehkä tämä ei oikein ole pohtimisen arvoinen asia?), onko kyseessä esimerkiksi tonnikalan vai herkkusienten tuoksu, päätyy siihen tulokseen, että tuoksu lähteekin lämpimästä pahvista.

Jos siis haluaa kotiinsakin joskus pizzeriatuoksua, kannattaa hieman kuumennella satunnaisia pahvilaatikoita.

Pizzaan liittyen: olin eilen kestittävänä uudistuneessa ravintola Vespassa ja voin lämpimästi suositella kellariosaston pizzoja. Paikan uusi sisustus oli moderni mutta lämminhenkinen, henkilökunta oli miellyttävää ja ruoka erittäin maittavaa. Golosina-pizzassa oli mm. herkullisen pehmeänkirpeää artisokkaa ja jättikokoisesta piiraasta riitti reilusti kahdelle. Hintakin jäi jaetun annoksen myötä alle kymppiin per aterioitsija.

Supermarket-kurssitilanteen käyrälle voisi taas lisätä uuden kuopan; nyt eletään jälleen sellaisia aikoja, että hintojen vertaileminen kaupassa on välttämätöntä. Ehkä ärsyttävintä nuukailemisessa on se, että hintapränttejä plärätessä kuluu aina rutkasti aikaa, ja kauppareissu kestää pitkään. Mielestäni marketissa ei ole koskaan muutoinkaan kovin hauskaa, joten säästeliäisyys yhdistettynä ajanhukkaan on tuplatylsää.

Pitäisi siis löytää töitä, jotta ei tarvitsisi enää käyttää aikaa juustopakettien vertailemiseen. Kirjoittelin viime perjantaina kai ainakin viisi työhakemusta. Urakan loppupuolella olin jo sen verran sekaisin, etten enää edes muistanut, minne kaikkialle olin hakenut töihin! Myös se on todella ärsyttävää, kun kaikkiin hakemuksiin joutuu toistamaan samat asiat esimerkiksi entisistä työpaikoistaan, opiskeluistaan ja muista perusfaktoista. "Kesällä 2006 tarkistelin pyydettäessä miesasiakkaiden alushousujen kokolappuja kurjassa pohjoismaisessa vaatemyymälässä..." Sellaisten kertomusten toistaminen uudestaan ja uudestaan alkaa jossain vaiheessa masentaa.

Mutta ärsytyksen ja masennuksen keskellä voi vaikkapa kuunnella hyvää musiikkia ja unelmoida, kuten Badly Drawn Boy hauskassa kappaleessaan You Were Right:


Badly Drawn Boy - You Were Right

"And I just had a dream the other night: / I was married to the Queen / And Madonna lived next door / I think she took a shine to me / And her kids were all grown up / But I had to turn her down 'cause I was still in love with you"

Lopuksi vielä muistutus mainiosta TV-sarjasta: YLE:n ykköskanavalla alkoi viime tiistaina lahjakkaan James Nesbittin tähdittämä Jekyll (ja Hyde). Tämä klassikkoromaanin uusversio vaikutti ainakin ensimmäisen jakson perusteella erittäin jännittävältä ja fiksusti kirjoitetulta. Sarjan käsikirjoittajana onkin loistavasta ja älykkäästä Paritellen-sitcomista tuttu Steven Moffat. Jekyll (ja Hyde) siis Ykköseltä tiistaina klo 21!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tarina alushousujen kokolapun tarkistamisesta kuuluu maailmaan kauneimpiin.

Kiitos terveisistä!

Pete P. kirjoitti...

:-D

Anonyymi kirjoitti...

Mutta toisaalta pahvilaatikon tulisi myös olla hieman höyrystä kosteahko, mikä on osa pizzantuoksukokemusta. Se on jo astetta vaivalloisempaa :-)

t.torneå

Pete P. kirjoitti...

Joo, siis sitä pitäisi ehkä lämmittää jollain silitysraudalla, tms.?

Anonyymi kirjoitti...

Joo, jotain tuommosta vois kokeilla. Höyrysilitysrauta ja pizzalaatikko kehiin,kun syö vaikka jotain Saarioisten lättyä, niin tunnelmasta tulee ihan toisenlainen! :-)

torneå

Anonyymi kirjoitti...

Kestityksiin kandee röyhkeästi valita Postres. Hyvät safkat, lähes ilmaiset viskit ja ruokailuun menee ihan huomaamatta kolme tuntia.

*-ravintolassa syöminen on sitä paitsi yksi parhaimmista tavoista estää lamaa ;)

t: lokaali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...