02 joulukuuta 2006

Top-asiat, #4: maverickit


Englannin kielen sanalle maverick ei mielestäni ole täysin vastaavaa suomennosta. Wicktionary kertoo, että maverick on sekä adjektiivi että substantiivi. "Being independent in thinking or actions, and showing it" ja "one who doesn't abide by the rules".

Eli maverick henkilö on sellainen, joka tekee omat päätöksensä riippumatta muiden mielipiteistä. Tällaisia henkilöitä arvostan hyvin paljon, heissä on harvinaista karismaa ja viisautta. Vaatii rohkeutta uida vastavirtaan - ja toisten mielestä se saattaa vaikuttaa typeryydeltäkin. Maverickit ovat yleensä niitä, jotka saavat viimeiset naurut.

Todellisia tai fiktiivisiä maverickeja ovat mielestäni mm. Liam Gallagher, Richard Ashcroft, Jarvis Cocker, Lovejoy, BB:n Kaarlo ja Willy Wonka.

Olen sen verran onnekas, että tunnen itsekin muutaman oikean maverickin (ja kiitollinen siitä, että näistä todistetusti yksi lukee tätä blogiakin!). He ovat osoittaneet maverickiutensa arjen teoilla, mm. muuttamalla opiskelemaan kauas kotoaan, käyttämällä outoja hattuja, pitämällä epäcoolista musiikista tai vain yleisesti pitämällä päänsä ja olemalla loppujen lopuksi oikeassa.

Haluaisin kovasti itsekin olla maverick, mutta siihen ei pysty väkisin vaan se on luontainen ominaisuus. Uskon silti, että se voi kehittyä ajan myötä kun kypsyy ja kasvaa. Tähän mennessä maverickein tekoni oli jättää varusmiespalvelus kesken neljän päivän jälkeen pari vuotta sitten (teko, josta on tähän mennessä seurannut oikeastaan pelkkää hyvää), mutta on tavallaan kuvastavaa että oma maverickeuteni oli oikeastaan enemmän jonkin tekemättä jättämistä kuin jonkin tekemistä.

Lopuksi pitää huomauttaa, että raja aidon maverickin ja muuten vain ärsyttävän paskiaisen tai kylähullun välillä ei ole mitenkään ohut. Jos tiedätte, mitä tarkoitan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kreisit tyypit vie tätä maailmaa eteenpäin! Terveisiä sille Maverickille: Juhlavuosi 07!

Jaksa painaa Pete.

Tankearkivet kirjoitti...

Mie oon yks.. tiedän sen.

Pete P. kirjoitti...

Fact.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...