13 joulukuuta 2006

Uusi Stupido

Suomen paras levykauppa Stupido Shop muutti viime viikolla uusiin tiloihin, toiselle puolelle samaa Iso-Roobertinkatua. Uudessa kaupassa on enemmän lattiapinta-alaa ja täten myös mahdollisuudet entistä laajemmalle valikoimalle.

Suurimman muutoksen Stupidon suhteen koin kuitenkin tänään, kun menin hakemaan Babyshamblesin The Blinding -EP:tä. Asettaessani levyn tiskille, ennen melko nuivan tuntuinen ja niukkasanainen myyjä puhkesi innostuneen näköiseen hymyyn ja sanoi "Tämä on hyvä!". Ällistyin kovasti, koska kaikilla edellisillä kerroilla tämä myyjä on suhtautunut ostoksiini jokseenkin ylenkatsovasti ja olen luullut, että häneltä saisi mukavaa palvelua vain, jos on hankkimassa jotain coolia nu jazzia tai electroclashia tai mitä lie vintage soulia.

Osasin vastata tähän äkkinäiseen asiakaskontaktiin vain "Ai jaa?", mutta se ei onneksi tyrehdyttänyt kommunikaatiota. Myyjällä oli lisää kehuja Babyshamblesille: "Kyllä, tiukkaa kamaa. Hittiainesta! Saisivat julkaista koko levyn tällaista materiaalia" (tms.). Sitten kritisoimme yhdessä bändin viimevuotista Down In Albion -levyä ja kerroin, että kuulemani mukaan Babyshambles äänitti The Blinding -sessioissa levyllisen verran materiaalia, joten julkaistavia lauluja kyllä olisi, jos bändi ja levy-yhtiö vain niin haluaisivat.

Kaiken lisäksi Stupidon myyjä oli totta kai oikeassa: The Blinding on parasta mitä Babyshambles on ikinä julkaissut ja ainakin lähellä jopa The Libertinesin tasoa. Jo kesällä kuultu Beg, Steal Or Borrow tuntuu kuin kadonneelta Libertines-kappaleelta ja nimibiisi The Blinding on todella tarttuva pätkä. Koko EP on erittäin hyvä. Onneksi Babyshambles alkaa viimeinkin lunastamaan lupauksiaan.

Lataa:

The Blinding [lähdeblogi]
I Wish [lähdeblogi]

P.S. Tänään olen taas fixaillut ovikoristetta jonkun puolisen tuntia. Alkaa mennä jo vaikeaksi. Se ei vain millään tahdo pysyä paikallaan (vai repivätkö kateelliset naapurit sen aina yöllä alas?). Viime päivinä olen käyttänyt tähän aiheeseen enemmän aikaa kuin tenttiin lukemiseen!

4 kommenttia:

Patch kirjoitti...

May the spirit of albion live on! Thanks for the post!

Anonyymi kirjoitti...

Ooo, edellisessä Stupidossa oli melko vähän lattiapinta-alaa, pitääpä käydä uudessa kunhan pääsee!

Pete P. kirjoitti...

Jep! Uudesta Stupidosta on ehkä kadonnut sellainen suttuisen sekainen "indie-fiilis", josta jotkut saattoi pitää, mutta "pah" sanon minä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo "pah" sanon minä myös, joskus vähän ahdisti kun sai pujotella ihmisten välistä jonnekki pikkuseen nurkkaan ettimään jotain levyä.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...