24 helmikuuta 2007

Coolit epäcoolit biisit

Maailmalla on jo muutaman viime vuoden ajan vallinnut ns. guilty pleasures -trendi, jonka varjolla on tehty kokoelmalevyjä ja radio-ohjelmasarjoja ja muuta. Ideana on "paljastaa" jollain tavalla "noloja" kappaleita, joista ihmiset pitävät kovasti, mutta eivät uskalla tunnustaa pitävänsä.

Mielestäni nolossa musiikissa ei ole mitään pahaa, ellei se sitten ole aivan oikeasti absoluuttisesti huonoa. Itsellänikin on monia suosikkikappaleita, jotka voitaisiin monillakin mittareilla todeta nolostuttaviksi. Eräs tuli mieleen tällä viikolla.


Phil Collins - In The Air Tonight

Phil Collinsin ensimmäinen soolohitti In The Air Tonight on oikeasti aivan loistava kappale. Siinä on hieno, pahaenteinen melodia, tarttuva kertosäe ja komeasti rakennettu tunnelman kaari. Lisäksi Phil keksii siinä sittemmin raivostuttavaksi muodostuneen 1980-luvun rumpusoundin. Tästä voisivat taas kerran hevarit ottaa mallia, miten tehdään pelottavaa musiikkia ilman kasvomaalauksia tai sanoituksia ruumiista tai noidista, tms.!

Miksi In The Air Tonight on sitten nolo? No, itse kappale ei välttämättä olekaan, mutta Phil Collins on kyllä nolo. Mies on sentään Sveitsissä asuva Genesiksen melkein kalju ex-rumpali, Englannin konservatiivipuolueen kannattaja (kai) ja Disney-piirrettyjen hovisäveltäjä. Lisäksi jopa aikamme suurin filosofi Noel Gallagher on itse sanonut: "People f***ing hate c**ts like Phil Collins - and if they don't, they f***ing should".

Ja mistä Phil Collins tuli tällä viikolla mieleen? Tästä:


Naturally Seven - Feel It (In The Air Tonight)

Phil Collins tuntuu kiehtovan hip hop -artisteja. Tämä on varmastikin jo vähintään kolmas tai neljäs rap/r&b -versio In The Air Tonightista, ja muutama vuosi sitten julkaistiin jopa kokonainen levy Phil Collins-covereita, joiden esittäjinä olivat r&b:n ja hip hopin tähtinimet.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=BRiAupZHPxI

Pete P. kirjoitti...

Ahahaha! Tässä yhdistyy kaikki! Jotain on ilmassa...

Anonyymi kirjoitti...

Haista vittu! Tää on sun elämää ja tykkäät kuunnella Phil Collinsia!

Pete P. kirjoitti...

Sun elämää on kommentoida blogeja ja aloittaa kommentit joka kerta sanoilla "Haista vittu!".

Anonyymi kirjoitti...

haista perkeleellisesti sitä vittua! tää on sentään on mun elämän tarkoitus ja autan ihmisiä! sä pelkästään mietit mitä bageleita otat!?! tee jotain.

Pete P. kirjoitti...

Ihan turha yrittää saada mua hermostumaan, pikku tiikeri. Mä oon vaan tosi ilonen sun puolesta, että sentään sun elämällä on joku tarkoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Haista vittu! En yritä saada sua hermostumaan, yritän saada sua funtsimaan asioita!

Pete P. kirjoitti...

Ookoo, siis kiitos avusta, tikru. Usko pois, funtsin kyllä juttuja ihan muutenkin... ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...