13 helmikuuta 2007

Omakehu haisee


Nyt täytyy taas kerran haukkua muita ihmisiä ja kehua itseä.

Nimittäin; miksi useimmat ihmiset tuntuvat olevan niin surkeita kalvo- / PowerPoint -tyylisissä esityksissä? Aihe esitellään huonosti, "otsikko" unohdetaan mainita, ryhmäesityksessä ei saada selvyyttä siihen kenen vuoro on milloinkin, luetaan yleisölle suoraan ne samat asiat (joskus vieläpä jopa turhia numeroita!) jotka kaikki jo näkevät kalvolta ja lopetetaan ilman minkäänlaista johtopäätöstä. Tällaiset esitykset ovat yhtä tyhjän kanssa - niistä ei jää kenellekään mitään käteen. Täyttä ajanhukkaa!

Ja sekin vielä, ettei aikarajoja noudateta. Jos esittelyyn on annettu viisi minuuttia aikaa, pulistaan tylsyyksiä vähintään kahdeksan minuuttia!

Ainoastaan minä ja Vesa olemme näissä hyviä, osaamme tuoda olennaisen tehokkaasti esille. Muut: olette surkeita.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hyvähyvä, go man :) just ton tapasesta tekstistä mulle tuli niin pahoja kommentteja et lopetin koko kirjottamisen ja blogi on nyt kuollut. en kestä kritiikkiä mut oon kyl NIIIIN samaa mieltä :D hahahahaah /ninnin sisko

Pete P. kirjoitti...

Eeih, älä lopeta! Kritiikki on mahtavinta - kriitikot saa sit perustaa oman blogin jossa ne voi haukkua toisia. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Meille pitäisi kyllä ihan oikeasti opettaa enemmän sitä esiintymistä. Mutta toisaalta, eivät nämä meidän pätkävirkailijat ole mitään asiantuntijoita siinä itsekään. Kaikkea on liian vähän, liian pinnallisesti ja liian nopeasti. Onneksi te sentään osaatte keskittyä. Mutta oikeassa olet, kyllä tässä maailmassa voi kaikenlaista hienoa ajatella ja kirjoittaa, mutta se on saatava välittymään myös toisille. Mietin nyt vaikka niitä tilaisuuksia, joissa myydään käsikirjoituksia Hollywood-tuotantoyhtiöille. En selviäisi, änkytän proseminaarissakin. Hikoilen ja sekoilen. Huomaan toistavani samaa lausetta jo viidettä kertaa kymmenessä minuutissa - en pääse eteenpäin. Olisi pakko uskaltaa harjoitella.

Pete P. kirjoitti...

Heh, no joo, mutta kuulin Heidiltä että R kuulemma keskeyttää teitä kesken puheenvuorojen, sut myös. Se ei kovin paljon ainakaan edesauta siinä asian esilletuomisessa!

Sonja kirjoitti...

Hymähdän hyväksyvästi ja allekirjoitan. PowerPointia käytetään niin usein huonosti, että se vaikuttaa enemminkin turhalta kuin hyödylliseltä. Liikaa tekstiä ahdetaan yhdelle sivulle ja puhutaan sitten vielä kaikkea muuta tärkeää. Käytetään liian räikeitä värejä ja vääränlaista valaistusta. Ärrinmurrin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...