14 helmikuuta 2007

Kesäpaikka

Englannin rannikon pikkukaupungit vaikuttavat todella kiehtovilta. Niistä on nähnyt niin monta tv-sarjaa, lukenut niin monta kirjaa ja kuullut niin monta laulua, että alkaa toivomaan että olisi päässyt viettämään lapsuutensa kesiä sellaisessa.

Ne ovat varmasti melko outoja paikkoja. Perheet tulevat niihin kesän alussa ja lähtevät syyssateiden alkaessa. Kaupungit ovat elossa vain kesäisin, talvisin ne ovat melkein täydessä horroksessa.

Varsinkin pienenä olisi ollut varmasti todella hienoa viettää kesät aina samassa paikassa: kuin kotona poissa kotoa. Näkisi aina samat kaverit talvitauon jälkeen ja seikkailisi heidän kanssaan luolissa ja rannoilla. Käytäisiin tivolissa ja souturetkillä. Välillä olisi ukkospäiviä ja pitäisi pysytellä sisällä.

Sitten syksyn alkaessa lähdettäisiin pois, kaikki takaisin omiin koteihinsa. Jotenkin hienon dramaattista.

Harmi, että tällaista ei oikein ole suomalaisessa kulttuurissa. Kaikki vaan menevät omille mökeilleen jonnekin maaseudulle metsän keskelle. Paitsi suomenruotsalaiset? Heillähän on sellaista huvilakulttuuria kuitenkin; mennään Hankoon tai jonnekin.

Koko aihe tuli oikeastaan mieleen kun kuulin Rialton mahtavan Summer's Over -kappaleen satunnaissoitossa ja aloin muistella erästä kirjaa, jonka luin pari vuotta sitten. Harmi, etten muista sen nimeä, se oli loistava kirja. Siinä oli irlantilainen poika, jonka perhe vietti kesää rantakaupungissa. Kaupunkiin tuli hienostunut ranskalaisperhe, jonka tytär rakastui poikaan. He viettivät uskomattoman kesän yhdessä, mutta sitten poika harrasti seksiä jonkin keski-ikäisen naisen kanssa rannalla ja välit menivät tietenkin poikki. Sitten tuli syksy ja ranskalainen tyttö lähti takaisin kotimaahansa. 40 vuoden kuluttua he tapasivat uudelleen ja selvittivät asian.

Se oli todella hieno kirja. Juonilyhennelmän perusteella - nyt kun se on tuossa kirjoitettuna - se vaikuttaa kyllä melkoiselta roskakirjalta. Olikohan se hyvä ollenkaan? Hmm...

Joka tapauksessa, tässä ladattavaksi kaksi aiheeseen liittyvää hienoa kappaletta:

Rialto - Summer's Over
The Divine Comedy - The Summerhouse

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...