09 helmikuuta 2007

Nahkaliivi ja yksinpuhujat + öljyvahinko

Satuin äsken näkemään Neloselta pätkän Jeopardy-visailua (joka ilmeisesti lausutaan "jepardi", ehh...) ja kohtasin jälleen kerran nahkaliivin, yhden nyky-yhteiskuntamme pahimmista vitsauksista.

Nahkaliiviä kauluspaidan päällä käyttävät yleensä keski-ikäiset, kaljuuntuvat ja ylipainoiset miehet. Ehkä he yrittävät nahkaliivillä tavoitella jonkinlaista cowboy / biker -imagoa tai sitten vain peittää kaljavatsakumpujaan, mutta kummassakaan tapauksessa he eivät kyllä onnistu. Suomessa ei vain yksinkertaisesti ole cowboy'ta, moottoripyöräjengiläiseksi tulemiseen tarvittaisiin muutakin kuin vain liivi, eikä se edes peitä vatsaa koska sitä ei koskaan käytetä napitettuna. Ainoa missä nahkaliivi toimii on tyylittömyyden ja säälittävyyden korostaminen.

Lukiossa opinto-ohjaajalla oli aina avonainen nahkaliivi kauluspaidan päällä ja hän oli todellinen luuseri. Syytän kyseistä miestä turhasta välivuodesta. Mutta vihasin nahkaliivejä siis jo ennen häntäkin.

Toinen asia, jota vihaan... tai en oikeastaan vihaa vaan suhtaudun siihen erittäin kriittisesti, on yksinpuhelu. Ne tyypit bussissa, liukuportaissa, kaupassa, kadulla, jotka mutisevat itsekseen - joko ääneen tai äänettömästi. En tiedä huomaavatko he tätä itse vai eivät, mutta minua se ärsyttää kovasti. Jos on jotain asiaa, niin sen voi sanoa kunnolla kuuluvalla äänellä - tai jos ei ole, niin voi pitää sen suun kiinni! Yritän aina tuijottaa yksinpuhelijoita mahdollisimman aggressiivisella "haluatko-turpaan" -katseella.

Toivottavasti en itse puhele itsekseni. Joskus kyllä lauleskelen. Hmm...

Lopuksi vielä: Kerroin sunnuntaina keittiössäni sattuneesta oliiviöljyvahingosta. Lähetin rikki menneen öljysumuttimen jo maanantaina sen valmistajalle OBH Nordicalle ja sain heiltä heti tiistaina sähköpostilla vastauksen, jossa he kertoivat että tuote vedettiin lehti-ilmoituksilla pois markkinoilta viime heinäkuussa, koska yksi sumutin kymmenestä tuhannesta räjähtää. He lupasivat korjata aiheutuneet vahingot kuitteja vastaan, ja sain rahat tililleni jo tänään. Jäin kyllä tappiolle: vaikka sainkin täysin uuden paidan ja farkut sekä pari maustepurkkia, en saanut öljyspraypullon hintaa eikä siivoukseen kulunutta aikaa ja vaivaa voi oikein korjata. Pyyhin satunnaisia öljyroiskejäämiä keittiössäni vielä tänäänkin. Olin ehkä liian kiltti: tällaisissa tapauksissa firmoilta voisi vedättää paljon enemmänkin korvauksia. Mutta ainakin omatunto on suht' puhdas, vaikka keittiö ei olekaan. Ja plussaa OBH:lle erittäin nopeasta vastauksesta!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Satuin äsken näkemään Neloselta pätkän Jeopardy-visailua"

Haista vittu! Tää on sun elämää ja satut näkemään Jeopardy-visailua!

Pete P. kirjoitti...

Tyylikästä vittuilua, kuoma. Pointsit siitä.

Pete P. kirjoitti...

Nopealla googletuksella paljastuu, että käyt näköjään kommentoimassa blogeja muutenkin. Toi "Tää on sun elämää ja..." on näköjään toimiva juttu. :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...