14 syyskuuta 2007

Uudessa Guineassa olisi varmaan helppoa

"Uudessa Guineassa puhutussa danin kielessä on vain värit 'mili' ja 'mola'."

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

jännää. mitä noi tarkottaa. onko ne jotain tummaa ja vaaleaa tai kylmää ja lämmintä. vai vaan kaksi väriä, mutta muista vaan ei tarvi puhua.???
siellä ei varmaan myöskään tunnta sellaista käsitettä kuin lempiväri.

Pete P. kirjoitti...

Google kertoo että mili tosiaan on "vaalea" ja mola "tumma". Kuulin kanssa että jossain "siellä päin" (jossain kaukana) on myös joku sellainen kieli (toivottavasti ei sama, koska sitten ihmisillä olisi todella hankalaa!) jossa on vain lukusanat "yksi", "kaksi" ja "useita".

Anonyymi kirjoitti...

mutta ehkä se ettei ole enempää lukuja ja värejä ei teekään elämästä vaikeaa vaan helppoa. kaiken tän tiedon keskellä mitä meillä on elämästä tulee vaikeaa.
ja tieto tai ainakin mahdollisuudesta löytää (ei aina niin helppoa) tietoa, tulee myös velvollisuus yrittää hankkia sitä ja tehdä "järkeviä" ratkaisua.

ja mieti matematiikkaa luvilla yksi kaksi ja useita.

heh. jännitäävää tietoa täältä sulta löytyy

Pete P. kirjoitti...

Joo, siis ois se loppupeleissä varmaan helpompaa - siksi tein tuollaisen otsikonkin. ;-)

Mä taidan tenttikirjoissa keskittyä vähän epäolennaisuuksiin... Mulle sanottiin eilen muutenkin että mä juutun aina yksityiskohtiin. Ehkä tossa mili/mola -kohdassakin oli siinä kirjassa joku laajempi pointti, mutta enpä muista sitä enää. :-D

Anonyymi kirjoitti...

mutta tollasista tiedoistahan on hirveesti hyötyä ja iloa. mäkin muistan aina jotain juttuja, mitä luennoitsijat on sanoneet sanasta sanaan, mutten koskaan niitä tärkeitä, jotain "epäolennaisuuksia" vaan. mutta jos ne on mulle olennaisia, ne on hyviä asioita muistaa, oli niistä sitten hyötyä tentissä tai ei. eihän me tenttejä varten koskaan opiskella. eihän? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...