05 kesäkuuta 2008

Käsittämätön kissa


Entisaikoihin, joskus 10 vuotta sitten, Internet ei todellakaan ollut kärsimättömille. Piti odotella modeemin piippausta, hitaita kuvien latauksia ja ehkä ylipäätään jopa vuoroa tietokoneelle pääsyyn. Nykyään netissä ei koskaan tarvitse odotella yhtään mitään: yhteydet ovat niin nopeita, että kaikki tapahtuu silmänräpäyksessä.

Mutta Rapidshare-tiedostojenjakopalvelu on tehnyt paluun menneisyyteen ja kiusaa äärimmäisen piinaavalla tavalla kaikkia meitä, jotka eivät kestä odottelua. Ei siinä mitään, että Rapidshare vaatii rekisteröitymättömiltä käyttäjiltä minuutin / parin countdownin jaksamista, mutta uudet turvakoodit ovat aivan infernaaliset. Ennen piti vain syöttää ruutuun neljän kirjaimen tai numeron sarja, mikä ei ollut kovinkaan vaikeaa. Mutta nyt pitää syöttää kuudesta merkistä vain ne neljä, joissa on kissoja! Ja katsokaapa kuvaa yllä: missä h*lvetissä noista oikein on kissa? Ei edes se, että kissattomat merkit olisivat täysin tyhjiä, mutta niissä on kai koira! Miten voi erottaa epäselvän kissan epäselvästä koirasta?

Eilen illalla yritin ladata Gordon Ramsayn The F Word -julkkiskokkausohjelman jaksoa, jossa Liam Gallagher antaa rehvakkaalle Ramsaylle tylyn tuomion tämän kokkauksesta: "Your cooking is bobbins", mutta kissaeston takia en onnistunut lataamaan sitä. Ja jos nuori, terveet silmät omaava mies, joka on käyttänyt tietokoneita 9-vuotiaasta lähtien, ei osaa suorittaa niinkin tavallista toimenpidettä kuin tiedoston lataamista verkosta, jotain täytyy kyllä olla vialla toisessa päässä. No, Rapidshare tuskin lukee tätä, mutta toivottavasti järjettömästä kissakokeilusta luovutaan mahdollisimman pian.

Onneksi juuri nyt palvelussa sattui olemaan "happy hour", jolloin rekisteröitymättömätkin käyttäjät voivat ladata tiedostoja ilman kissakoodeja. Liam näyttää virkeältä ja puhuu hauskoja, vaikka silmänympäryksistä kyllä huomaa hänen vanhentuneen.

Muuta: Tulin juuri viisaudenhammasleikkauksesta YTHS:ltä. Lääkäri oli todella asiantunteva, rauhallisen oloinen ja varmakätinen. Ei sattunut laisinkaan, kuulosti vain hirveältä kun pora surisee ja möyrii suussa. Tällä hetkellä puudutus vaikuttaa yhä, mutta pian varmasti alkaa infernaalinen kipu. Sain mukaan kolmiolääkkeitä ja kehotuksen syödä tänään vain helppoja ruokia "kuten esimerkiksi jäätelöä". Eiköhän se onnistu!

Muuta 2: Kun tulin hammaslääkäristä Töölöstä takaisin kohti keskustaa, kuulin erään teinitytön puhuvan kaverilleen puhelimessa. Kaveri ilmeisesti kysyi tytöltä, missä tämä on, mutta tyttö ei osannut vastata. "Mä oon ratikassa täällä... emmä osaa selittää..." Vaikka kyseessä olikin vain tietämätön teini, ei kai kukaan voi olla niin hölmö, ettei osaa vastata sijaintitiedusteluun esimerkiksi sellaisia jonkin verran tunnettuja paikkoja kuin vaikkapa Mannerheimintie, Oopperatalo tai Finlandia-talo? Teini myös möllötti ärsyttävästi suu auki, vihaan sitäkin. Suuta voi kyllä pitää ajoittain auki, mutta se, että se on koko ajan auki ja vielä yhdistettynä tyhjään, tietämättömään katseeseen, on ärsyttävintä mitä voi olla olemassa.

Muuta 3: Oli taas ihan hauskaa olla pööpöilemässä kaupungilla kesken arkipäivää. Vaikka olenkin ollut "yhdeksästä viiteen" -töissä vasta kolmisen viikkoa, keskipäivän päämäärätöntä vaeltelua on jo lievä ikävä (tosin nyt se ei ollut päämäärätöntä: piti päästä nopeasti apteekkiin jääpussi poskella).

MP3: MGMT - Weekend Wars [lähde]

3 kommenttia:

Amoena kirjoitti...

Mitä helvettiä :D Mä en ikinä enää tuu samaan mitään rapidsharesta jos niissä on tommonen. Jo ne pelkät vinksahtaneet kirjaimet on välillä mulle ihan ylivoimaisia :D

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli myös syksyllä todella miellyttävä kokemus YTHS:n viisaudenhammasleikkauksesta. Todellista ylellisyyttä, että opiskelijat saavat tuollaiset palvelut hyvin järjestettyinä käytännössä ilmaiseksi. Kannustan kaikkia veronmaksuun, jotta tämä säilyy tulevaisuuteen!

Pete P. kirjoitti...

Mutta sä kannatit myös lukukausimaksuja yliopistoihin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...