10 kesäkuuta 2008

MGMT

Eilen keskusteltiin siitä, miten kahta ihmistä voi sanoa keskenään samannäköisiksi, vaikka he eivät ensivilkaisulla muistuta toisiaan lähes lainkaan. Esimerkkeinä olivat Italian jalkapallomaajoukkueen Massimo Ambrosini ja action-veteraani Bruce Willis. Miehissä on jotain samaa, mutta ei ilmiselvällä tavalla.

Vastaavasti jotkin melko erilaisetkin biisit tai bändit voivat muistuttaa toisiaan. Esimerkiksi MGMT:n mega-anthem Time To Pretend tuo mieleeni Sueden ensialbumin biisit, kuten Animal Nitrate tai The Drowners, vaikka suoranaisesti ne ovatkin erityylisiä. MGMT on tietysti elektrompi ja post-modernin 2000-lukulaisesti ironisempi kuin vuoden 1993 glam-brittipoppaava Suede, mutta biiseissä on samanlaista vapautuneisuutta, välttämättömältä tuntuvaa tarkoituksenmukaisuutta ja sähköisen kineettistä energiaa.

Esimerkiksi Time To Pretendin kohokohtahuudahdus "We'll find some more models, everything must run its course!" on ylilyövässä rehvakkuudessaan jotenkin samalla tavalla järkyttävä mutta riemastuttava kuin The Drownersin "Won't someone give me a gun? Oh, well, it's for my brother!" Ja maailmaan mahtuu aina lisää kappaleita, joiden lopussa kieutaan "I said 'Yeah, yeah, yeah'!"

MGMT on siis tavallaan Massimo Ambrosini Sueden Bruce Willisille. Vuonna 1993 Suede erottui muiden kitarayhtyeiden harmaasta massasta räiskyvällä kunnianhimollaan ja kukkoilevalla innokkuudellaan. Vuonna 2008 MGMT on hieman samaan tyyliin musiikin outolintu. Koko Oracular Spectacular -levy on vaihtelevissa tyyleissään erittäin mainio ja Tavastian-keikka 23.6. varmasti räjäyttää pankin täydellisesti!

MP3:

MGMT - Time To Pretend [lähde]
MGMT - The Handshake [lähde]
Suede - The Drowners (Live) [lähde]
Suede - Metal Mickey (Live) [ibid.]

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sä olit se lindholm fani - mä olen nyt varma siitä

Pete P. kirjoitti...

Tiesitkö, että Yöllä on mielikuvituksekkaasti nimetty kappale nimeltä "Yö" ja se on mukana uudella Poko Rekordsin "Suomirokkia 13"-kokoelmalla? Tiesitkö, että "Suomirokkia 13" sisältää myös... karaoke-DVD:n?!

Oikeesti, Poko on maailman pahuuden pesäke #1.

Anonyymi kirjoitti...

tietysti tiedät tämän kaiken koska olet olli lindholmin #1 fani...tietysti. kaikki brittipop oli huijausta, kohta pete2ndbest tulee kaapista ja tunnustaa LINDHOLMIN yliherruuden.

Pete P. kirjoitti...

Mmm-m, onhan se omassa sarjassaan tietysti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...