17 kesäkuuta 2008

Odotan Batmania

Joistain asioista yksinkertaisesti tulee yhtäkkiä jonkinlaisia pakkomielteitä, ilman sen kummempaa syytä. Ne vain alkavat pulpahdella mieleen epäsatunnaisin, mutta toistuvin väliajoin. Noin kuukausi sitten aloin jostain syystä odottaa Helsinki Cupia. Ja jo keväästä lähtien olen kerta toisensa jälkeen ajatellut uutta Batman-elokuvaa, vaikka en oikein tiedä, miksi.

Christopher Nolanin ohjaama ja Christian Balen tähdittämä The Dark Knight saa Suomen-ensi-iltansa 25.7. Edellinen Batman-pätkä Batman Begins oli Lepakkomiehestä kertovista elokuvista selvästi kaikkein paras, joten odotukset The Dark Knightia kohtaan ovat kovat. Batman Begins teki Batman-leffoille saman kuin Casino Royale teki James Bond -elokuville: se vei sarjaa synkempään, jännittävämpään ja genren rajoissa realistisempaan suuntaan. Etenkin kivikasvoinen Christian Bale oli ennakkoluuloistani huolimatta nappivalinta Batmaniksi, hän veti roolin läpi aivan uudenlaisella vakavuudella ja intensiteetillä (tosin vertailukohdat eivät olleet kovin hääppoiset: esim. George Clooney?!).

En ole mitenkään hillittömän kova sarjakuva- tai supersankarifani, mutta Batman on siis häilynyt päässäni jo kuukausien ajan. Asiantila varmasti ratkeaa parempaan suuntaan, kunhan pääsen näkemään The Dark Knightin, mutta sitten saakin jo taas ihmetellä, mikä epäolennainen aivotakiainen seuraavaksi tarrautuu päähän.

MP3: Spiritualized - The Straight And The Narrow [lähde]

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...