16 kesäkuuta 2008

Tekovohveli

Useimmiten aito on tietysti aina parempi kuin epäaito, mutta jäätelövohvelin kanssa asia on mielestäni toisin.

Itse otan aina jäätelökioskilta irtojäätelöä hankkiessani tötteröön mieluummin ohuen ja semimauttoman "tekovohvelin" kuin rapean, paksun ja makean aidon vohvelin. Aito vohveli on esimerkiksi raikkaan mango-meloni- tai minttusuklaajäätelön päälle aivan tarpeettoman tunkkainen makumöykky. "Pahvivohveli" puolestaan on sopivan olematon ja kevyt jälkihuokaus.

Olenko tämän asian suhteen vähemmistössä, vai löytyykö muitakin aidon vohvelin vieroksujia?

MP3: MGMT - Electric Feel [lähde] MGMT:n Electric Feel -video on myös erinomainen, kuin kesäisen psykedeelinen energiajuomamainos!

10 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Ohut vohveli ehdottomasti. Jos syo tuutin sellaisen paksun kanssa niin on kylla vahan liikaa -> huono olo. Nautin ennemmin siita jaatelosta kuin vohvelista.

Amoena kirjoitti...

Onko tämä kuvien jatkuva suoralinkittäminen muuten jokin tietoinen valinta, vai oletko oikeasti vain tietämätön asiasta?

Pete P. kirjoitti...

Tietoinen valinta. Miksi olisin tietämätön? Joo, pitäisi ehkä mainita keneltä ne tulee, mutta useimmiten ne on just aika geneerisiä kuvia, ei esim. kenenkään taideteoksia, tms.

Kerro kätevistä vaihtoehdoista / reilummista toimintamalleista, jos tiedät.

Anonyymi kirjoitti...

kyllä se aito vohveli on parempi. tosin sanomisissasi on perää, myönnän sen. itsekin kun syön jäätelön jäätelön takia, ja vohvelin vain siksi että jätkitötterön kuuluu olla jätskitötterö.
Ja tuo sopivan olematon ja kevyt jälkihuokaus oli ihanasti sanottu, suorastaan houkuttelee syömään pahvivohveleita. jätskeja tehdessäni tein yleensä yhden pallon pahviin (ne kun ei mee niin helposti rikki kuin aidot, toisin sanoen eivät sitten millään.) ja kaksi palloa aitoon, kun siihen mahtuu enemmän. Tai sitten aikuiseen makuun aidon ja lapsille pahvin, kun se pysyy paremmin ehjänä lapsosten kätösissä. siis jos en muistanut kysyä. kassa kun oli eri paikassa kuin jätskipiste.

Anonyymi kirjoitti...

Mä taas olen aina luullut, että aito vohveli kestää paremmin. Ainakin se on paksumman näköinen!

Jos valita saa, otan kyllä muutenkin sen aidon. Mulle osuu aina niin olemattomia jätskipalloja, ettei ne koskaan ehdi sulaa sinne ihan tötterön pohjalle asti - ja jos vohvelia pitää syödä sellaisenaan, niin tottahan se mieluusti saa myös maistua joltain.

Kaikista paras vaihtoehto on tietysti joku jätskibaarimallinen lasimalja, jota ei tarvi syödä ollenkaan. Sinne mahtuu enemmän jäätelöäkin.

Amoena kirjoitti...

No siis sen takiahan suoralinkittämistä paheksutaan, että se vie jonkun toisen kaistaa. Ei sen vuoksi, että kuvat ovat jonkun muun "omaisuutta" :)

Kätevin ja reilun vaihtoehto on tallentaa kuvat ensin omalle koneelle ja sitten Bloggerin kuvien lisäystyökalun avulla blogiin.

(Olen ehkä vähän natsi tämän suoralinkittämisen kautta, mutta joskus aikaisemmassa blogissa alkoi olemaan ongelmaa tuon kanssa. Käytin Photobucketia kuvieni hostaamiseen ja joka kuukausi oli täpärällä että monthly bandwidht ei ylittynyt. Se oli siis johtanut siihen, että _kaikkien_ kuvieni paikalle olisi tullut sellainen nätti Photobucketin ilmoitus kaistan ylittymisestä... Not nice.)

Pete P. kirjoitti...

Emmi: nii-in, toi on just tosi epistä että aina oletetaan että "aikuinen" haluaa "aidon" ja lapsi sen toisen. Sen takia joutuu just yleensä aina erikseen sanomaan, että haluaa mamisvohvelin.

Tiia: se aito murtuu, mutta pilipalivohveli on aika sitkeää ja siten kestävää.

Amoena: ai niin, hyvä pointti joo. Hmm... Pitäisi kyllä ehdottomasti tehdä noin, kuin sanot. Se on vaan niin vaivalloista...

Anonyymi kirjoitti...

näin muuten tänään gmala stanissa yhdessä jätskibaarissa kun ne valmisti aitoja vohveleita, ne nes vasta aitoja olikin. pitää joskus käydä siellä maistamassa.

Pete P. kirjoitti...

No se kyllä kuulostaa hyvältä... Oikeastaan mikä tahansa lause, joka alkaa "Näin Gamla Stanissa jätskibaarissa, kun..." kuulostaa hyvältä!

Ulla kirjoitti...

tekovohveli rock rock!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...