15 kesäkuuta 2009

Autokoulu, osa 1

Tiesin totta kai jo etukäteen, että autokoulun pakollinen II-vaihe on käytännössä pelkkää lakisääteistä rahastusta. Ehkä juuri siksi olinkin lykännyt sen suorittamista jo kuusi vuotta! Tänään kuitenkin kyyninen ennakkoasenteeni osoittautui äärimmäisen hyvin todellisuutta vastaavaksi, kun kävin suorittamassa II-vaiheen ensimmäisen osan eli ns. arvioivan ajon.

"Arvioiva ajo" tarkoitti sitä, että kävimme autokoulunopettajan kanssa tekemässä pienen lenkin sateisessa Kaivopuistossa. Ennen autoon astumista opettaja antoi käteeni hieman alle €300:n laskun ja sanoi täysin vailla ironiaa: "Ensin tää kaikista tärkein."

Sillä välin, kun luovin Etelä-Helsingin välillä melko kapeitakin katuja kahvinruskealla Volkswagenilla, opettaja keskittyi tekstiviestien näpyttelemiseen Nokian kommunikaattorilla. Yritin hieman piristää tunnelmaa keskustelulla, mutta yritykseni eivät oikein ottaneet tulta alleen.

[radiossa soi Laid Backin Sunshine Reggae, ulkona sataa kaatamalla]
minä: "No, radiossa ainakin soi just tähän säähän sopiva musa."
opettaja: "(Heh)"
minä: "Ootteko te Teekkarien Autokoulussa oikeasti kaikki teekkareita?"
opettaja: "Ei. Teekkarit omisti tän joskus aiemmin."

Noin puolen tunnin kuluttua pysäköimme takaisin autokoulun tallin eteen ja opettaja antoi arvionsa ajotaidoistani. "Yks kaistan vaihto meni huolimattomasti. Muuten ihan hyvä. Huomenna meet sitten sinne radalle."

Siinä kaikki. Ei neuvoja esimerkiksi optimaalisimpien vaihteiden käyttöön, niksejä alhaiseen bensankulutukseen tai mitään muutakaan oikeasti hyödyllistä. Tuntuu todella hölmöltä maksaa tällaisesta koulutuksesta summa, jolla pääsisi viikonloppulomalle johonkin eurooppalaiseen pääkaupunkiin.

Huomenna täytyy sitten ehtiä rataosuuteen Vihtiin (!) aamukahdeksaksi. Onneksi jalomielinen ystäväni on suostunut lainaamaan autoaan.

P.S. Katsokaa ylläolevasta linkistä Sunshine Reggae -video! Järjetöntä menoa, aivan mahtavaa! Bändi oli tanskalainen. To-del-la outoa, hahaha!

8 kommenttia:

dpst kirjoitti...

Muutenkin aika kallista hommaa toi autokoulu ja kokoajan vaan kalliintuu. Nyt o muute yks sateisten päivien piristäjä lisää, nimittäin little bootsilta on vihdoinkin se uusi levy tullut nyt myös tuonne spotifyyn. Enjoy mate: http://open.spotify.com/album/1SxlVyf7bCGblH0jQYfL9Z

Mun mielestä jopa toimivaa kamaa, mitäs sä pidät? Mun piti kirjoittaa tänään blogiin kesämusiikkia part 2. Yritin tunnin keksiä aiheesta indie elektro ja muutenkin elektronisesta musiikista, mutta eihän siitä mitään tullut ja jäi koko teksti julkaisematta. Oon ottanu tavoitteeksti kirjoittaa 2 pitkää blogia viikossa, mutta onnistuukohan vastaava määrä edes kuukaudessa?

Pete P. kirjoitti...

Tykkään Little Bootsista ihan ökynä! New In Town on yksi tän kesän parhaista biiseistä.

Mäkin oon just tekemässä sellaista elektro-pohjaista kesäsoittolistaa. Siihen tulee mm. juuri Little Bootsia. Aion laittaa sen tänne blogiin ihan lähipäivinä. Ajattelen kertoa sen yhteydessä tarkemmin, miksi "elektro" on nykyisellään tosi hyvää.

Kirjoita ennemmin vaikka useampi lyhyt kuin vähän pitkiä? Tai ihan miltä tuntuu. Ei aina tarvitse olla niin paljon sanottavaa, lyhyetkin huomiot on hauskoja ja releventteja. Tsemppiä!

dpst kirjoitti...

Itseasiassa, jos tunnustetaan, niin mul on miljoona ideaa tehdä noita blogitekstejä, mutta kirjoitukset on sitä tasoa ettei niitä viitsi julkaista. Jos voice ei päättäisi tämän vuoden kesähittiä, niin melkeen mikä vaan voisi little bootsin levyltä olla kesähitti. Ei taida olla muuten mitään hyvää vaihtoehtoa tossa voicen kesähitti äänestyksessä? Korkeintaan tuo hehkuttamasi Empire Of the Sun. http://voice.fi/index.php?option=com_sbsarticle&tmpl=blog&cid=4137&cat=42

emmi2410 kirjoitti...

Mustakin kakkosvaihe on vaan rahastusta, mutta oma kakkosvaihe oli silti ihan hyödyllinen ja kiva. Kävin sen viimeisenä päivnä ennen määräpäivää eri kaupungissa kuin varsinaisen autokoulun ja toivoin, että olisin käynyt senkin siellä mukavan sedän kanssa.

Muutenkin tosin vähän se oma kortti ihmetyttää. En ole kakkosvaiheen jälkeen ajanut kuin pari kertaa ja vastustan yksityisautoilua.

Ehkä kortista on iloa, jos joskus muuttaa maalle tai jotain.

Anna kirjoitti...

Moikka Pete

eksyin tänne blogiin tuossa joskus kuun alussa ja lueskelin vanhoja postauksiasi ja repeilin pään sisäisille äänillesi "määritellä vanhus geometrisesti" jos muistat?

No kyseinen määritelmä jäi kuitenkin häiritsemään ja matematiikkaa opiskelevana jäin pohtimaan ratkaisua tähän ja oli pakko tulla kertomaan sinullekin mihin tulokseen tulin viisaiden ihmisten kanssa sopivan sekaisessa mielentilassa.
Päädyimme ratkaisuun "Olkoon jana AB (=elämä) ja janalla piste c s.e lim c -> B ja c>0,75AB ja cB=vanhuus "

Näin jäkikäteen ajateltuna ratkaisu kaipaisi hieman hiomista vielä...

Mutta anyway tykkään blogistasi ja erityisesti musiikkimaustasi: Oasiksen kautta tänne eksyin.

(Sunshine reggea musavideossa ehdottomasti paras kohta on muuten mahalankku rantaveteen snorklauskamat päällä!)

Kridelektrik kirjoitti...

Varmaan kohtuullisen absurdi tilanne ajella tuolla hinnalla kaatosateessa Sunshine Reggaeta kuunnellen. Parit ritariässämäiset turbo boostit ois varmaan saanu sen opettajan huomion muualle kommunikaattoristaan. :>

Pete P. kirjoitti...

Oho, uskomatonta, että olet ottanut vanhuksen geometrisen määritelmän asiaksesi, Anna! Hienoa! Toi on jo aika uudenlaista tiedettä! Toivottavasti saatte aikaiseksi jonkun teorian ja annatte sille mun nimen. ;-)

Anna kirjoitti...

Heh, lähinnä uskomattoman outoa!

Mutta keskustellaan teoreeman nimestä tarkemmin, jos semmoisen kehittelemme -tuskin mutta eihän sitä koskaan tiedä ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...