26 kesäkuuta 2009

MJTV

Kansainvälinen MTV näyttää ilmeisesti tällä hetkellä pelkkää Michael Jacksonia. Valitettavasti MTV Finland ei tee samoin, vaan ohjelmisto on tänäänkin samaa reality-roskaa. MTV on oikeastaan koko olemassaolonsa velkaa Jacksonille ja tämän 1980-luvun legendaarisen uraauurtaville musiikkivideoille, joten on pelkästään oikein, että kanava kunnioittaisi tähden poismenoa.

Michael Jackson oli tietysti täysin todellisuudesta vieraantunut sekopää, mutta toisaalta juuri se oli hänessä hienoa. Hän ei todellakaan elänyt tavallisessa maailmassa, vaan aivan omassa universumissaan. Jackson ei oikein ollut tumma eikä vaalea, ei mies eikä nainen, ei nuori eikä vanha. Näin hän oikeastaan rikkoi perinteisen rajoittavan jaottelun, vaikkakin tietysti hyvin hämmentävällä ja kyseenalaisella tavalla.

Kylmä totuus on, että Jackson kuitenkin kuoli juuri oikealla hetkellä. Nyt hän tulee muistetuksi ennen kaikkea musiikkinsa, eikä henkilökohtaisten skandaaliensa vuoksi. Loppuvuodelle suunnitellut 50 comeback-konserttia tuskin olisivat parantaneet tilannetta, sillä ilmeisesti Jacksonin sopimukseen kuului, ettei hänen olisi tarvinnut esiintyä pitempään kuin 13 minuuttia per show. Nyt ilmaan jäi vain puhdas idea siitä, että hän olisi tehnyt menestyksekkään paluun lavoille, ja ehkä koko asia onkin parhaimmillaan vain ideana.

Oletteko muuten ikinä olleet klubilla tai kotibileissä, joissa esim. Thriller tai Billie Jean eivät olisi saaneet kaikkia paikallaolijoita hymyilemään ja tanssimaan? Juuri tämä on paras ja tärkein perintö, jonka Jackson voi jättää.

Oikeastaan myös muuttumalla 1990-luvun aikana muoviseksi mies/nais/Peter Pan -kyhäelmäksi Jackson suojeli ja syväjäädytti 1970-80 -lukujen klassikkonsa: vanhoissa kappaleissa esiintyi aivan toinen henkilö, kuin myöhempien aikojen Jackson, joten nuo legendaariset levyt myös säilyvät erillisenä kokonaisuutena, jota ei edes tarvitse yhdistää myöhempään Jackson-saagaan. Ehkä Paul McCartneykin saisi tänä päivänä eri tavalla arvostusta, jos hän olisi hankkinut itselleen uuden naaman The Beatlesin lopettamisen ja Wingsin aloittamisen välillä?

Loppuun vielä loistava pätkä Flight Of The Conchordsista:


Muuta: Englannin varmasti kovamaineisin festivaali, Glastonbury järjestetään jälleen tänä viikonloppuna. Tällä kertaa pääesiintyjinä ovat Bruce Springsteen, Neil Young ja Blur, joiden lisäksi viikonlopun aikana esiintyy valtava joukko myös muita kiinnostavia artisteja. Glastonburyn tapahtumia voi seurata reaaliajassa vaikkapa Guardianin tarjoaman Twitter-kokoelman kautta. (Twitter-feediä seuratakseen ei tarvitse itse olla rekisteröitynyt Twitter-käyttäjä.)

edit klo 13:30 - Suomenkin MTV:llä on ilmeisesti joku herännyt ja saanut aikaan ainakin pieniä muutoksia normaaliin ohjelmavirtaan: viimeisen tunnin aikana on näytetty jo pari Michael Jacksonin musiikkivideota.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Satunnaisena lukijana voin sanoa, että Glastonbury oli mahtava! Viime vuoden The Verve ja tämänvuoden Blur olivat unelmien täyttymys!

Pete P. kirjoitti...

Olitko siis ihan paikan päällä? Blur on varmasti ollut ihan uskomaton - voi vain kuvitella reaktion, jonka esim. The Universal aiheuttaa!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan paikan päällä tottakai, eihän sitä muuten voisi hehkuttaa näin! The Universal ja tuplatempolla soitettu Parklifen punkkiversio räjäyttivät kyllä pään... The Verven viimevuoden veto oli tosiaan myös uskomaton!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...