19 kesäkuuta 2009

Summer Sounds '09

Juhannuksen kunniaksi on aika julkistaa uusi soittolista, Summer Sounds '09. Olen yrittänyt koota tälle listalle tuoreita, raikkaita ja rytmikkäitä kappaleita kesäpäivien iloksi. Suurin osa listan kappaleista on tältä vuodelta ja suurimmassa osassa laulajana on nainen. Melko monessa on myös vahvoja elektronisia sävyjä.

Summer Sounds '09:n voi ladata tästä. Kannattaa ladata lista kokonaisuudessaan, sillä se on suunniteltu toimivaksi juuri omassa järjestyksessään. En huijaa, kun sanon, että tässä on kaikki musiikki, jota tarvitset kesällä 2009!

Lista sisältää seuraavat kappaleet:

01 Yeah Yeah Yeahs - Zero Tällä kappaleella on hyvä aloittaa kesä! "Shake it like a ladder to the sun!", laulaa Karen O tässä energisen auvoisassa biisissä. Kertosäkeen yllättävä yksittäinen mollisointu tuo nokkelaa varjoa muuten niin aurinkoiseen menoon.

02 Jack Peñate - Tonight's Today Tämän vuoden yllättävin uudistuja on lontoolainen ex-"Kate Nashin miesversio" Jack Peñate. Vale-cockney-sävyt on nyt heitetty historian romukoppaan ja herra Peñate palaa pelikentälle sielukkaalla ja sykkivällä kappaleella, joka kertoo siitä, miten yö muuttuu helposti päiväksi ja täten sopii täydellisesti myös Suomen kesään.

03 Lily Allen - The Fear Muutama päivä sitten huomasin osaavani tämän biisin sanat ulkoa, vaikken ollut mitenkään erityisesti edes kiinnittänyt niihin huomiota. Tällainen on aina hyvä merkki ja Lily Allenin musiikki on aina todella kesänraikasta.

04 Empire Of The Sun - Walking On A Dream "Australian MGMT:n" kirjaimellisesti unenomainen kappale solahtaa kesätunnelmiin täydellisesti. "We are always running for the thrill of it" - juuri näinhän asioiden pitäisi kesällä ollakin!

05 Little Boots - New In Town Alkuvuodesta valtavaa ennakkohypeä osakseen saanut brittilaulajatar Little Boots ei kiirehtinyt trendimedioiden painostuksessa, vaan julkaisi debyyttialbuminsa vasta viime viikolla. New In Town on jo niin täydellisen tarttuva pop-kappale, että sitä olisi helppo jopa vihata. Kannattaa kuitenkin valita helpompi tie ja vain tempautua sen mukaan ilman suurempia pohdintoja!

06 Santigold - Lights Out Oikeusjutun seurauksena nimensä Santogoldista Santigoldiin vaihtanut hipster-kuningatar julkaisi tämän kappaleen jo viime vuonna, mutta Lights Out sopii rentoudessaan kesään niin passelisti, että se ansaitsee hehkutusta vielä vuotta myöhemminkin. Biisin bassokuvio on yksinkertaisuudessaan nerokas ja oma suosikkikohtani on hieman surumielinen B-osa ("I'm still here shaking my head..." jne.). Tämä kappale oli tammikuisella New Yorkin -matkallamme eräänlainen epävirallinen matka-anthem ja kuulin sen tuolloin tuhnuisista iPod-kaiuttimista varmasti kymmenia kertoja, mutta olen todella oppinut arvostamaan sitä vasta nyt.

07 Simian Mobile Disco - Audacity Of Huge Eilen nostattamani Cornershopin ohella tämä Simian Mobile Discon fiksu ja omaperäinen kappale on Kesän Ehdoton Ykkösbiisi! Kappaleen toteutus on klubiystävällistä elektroa, mutta melodialtaan se voisi olla vaikkapa punk- tai jopa myöhempien aikojen Beatles-kappale. Tämän hetken elektroartistit ovatkin viisaita juuri siitä syystä, että uskaltavat kirjoittaa biiseihinsä raikkaiden biittien lisäksi myös aivan oikeasti toimivia melodioita. Jotain vaikutusta voi olla myös sillä, että Simian Mobile Discon James Ford on ollut mukana tuottamassa Arctic Monkeysin kahta uusinta albumia. Audacity Of Huge on yksinkertaisesti nerokas kappale. Jos Bach olisi elossa, hän tekisi juuri tällaista musiikkia.

08 La Roux - In For The Kill Edellämainitun Little Bootsin tapaan lontoolainen La Roux on saanut alkuvuonna osakseen enemmän mediasuitsutusta kuin mitä keskivertolaulaja kokee koko uransa aikana. Tässäkään tapauksessa huomio ei kuitenkaan ole liioiteltua, vaan In For The Kill on nautinnollisesti suriseva ja vauhdikkaasti eteenpäin jyräävä sähköinen pophelmi. Kannattaa tarkastaa myös dubstep-tuottaja Skreamin peukaloima remix-versio (YouTube), joka on alkuperäistä hitaampi, minimalistisempi ja vatsaakouraisevan bassoinen.

09 Florence & The Machine - Rabbit Heart (Raise It Up) Tämä on hyvin mielenkiintoinen kappale, jossa yhdistellään todella monenlaisia soundeja ja tunnelmia. Toisaalta Rabbit Heart (Raise It Up) on herkkä ja epävarma, mutta toisaalta uhmakas ja tumman energinen. Laulaja Florence Welchin ääni on suuri ja paikoin jopa kailottava, mutta hyvällä tavalla. Little Bootsin ja La Rouxin ohella yksi vuoden odotetuimpia tulokkaita, mutta jälleen kaiken odotuksen arvoinen.

10 Feist - One Evening (VV Mix) Tässä on tämän soittolistan vanhin kappale, kanadalaisen Feistin vuonna 2006 julkaistulta remix-levyltä Open Season. VV Mix muuntaa alkuperäisen kappaleen pehmeän hämyisen tunnelman pontevammaksi ja riemukkaammaksi. Hyvin kaunista ja tyylikästä musiikkia.

11 Von Südenfed - Rhinohead Tämäkin julkaistiin jo kesällä 2007, mutta lipsahti luultavasti monelta ohi. The Fallista tuttu Mark E. Smith outoilee täysillä Motown-rytmisessä kappaleessa ja murisee jotain hauskaa sarvikuonoista. Kummallista, mutta oikein toimivaa ja kesäisen lämmittävää.

12 Kent - Vy Från Ett Luftslott (Punks Jump Up Remix) Ruotsin ylpeyden toistaiseksi tuorein albumi otti paljon vaikutteita tanssimusiikista ja sopi täten hyvin myös uudelleenmiksaajien käsiteltäväksi. Tämä jopa hieman Daft Punkilta kuulostava (olisitteko voineet kuvitellakaan moista yhdistelmää vuonna 1999? Kent ja Daft Punk!) versio on raikas kuin sitruunamehujää kuuman kesäpäivän iltana.

Ja kun lista on lopussa, on aika kelata alkuun!

Oikein rauhallista juhannusta kaikille!

12 kommenttia:

riikka kirjoitti...

Ohhoh, näyttääpä hyvältä. monta tuttua biisiä ja monta uutta, mutta eipä nekään varmaan voi huonoja olla jos tälle listalle ovat päässeet :) taidan koeajaa listan huomisella bussimatkalla, jos se toisi vähän fiilistä odotettavissa olevan sateen keskelle..

En tiennytkään Santogoldin nimenvaihdoksesta ja olen pari kertaa hieman hämmentynyt Santigold-nimeen törmätessäni.. mutta nytpä selvisi sekin!

Pete P. kirjoitti...

Jee! Hienoa, jos oikeasti lataat ja kuuntelet! Tulen siitä iloiseksi.

Amerikassa tosiaan on joku tällainen sekopää ,jonka kai oikea nimi on Santo Gold ja se teki 1980-luvulla jonkun leffan ja nyt se väitti, että se on ainoa oikea Santo Gold ja että ex-Santigold yritti vain rahastaa sen kuuluisalla nimellä tai jotain. Outo juttu.

dpst kirjoitti...

Yo. Olenkin odottanut tätä listaa. Yritin tehdä tosta spotifysoittolistaa, mutta ei löytynyt kun 7 oikeaa kappaletta. Eli vajaaksi jäi ja ne IMO kaikista kiinnostavimmat jäi ihan kokonaan pois. Jack Penatelta tulee maanantaina uusi levy jota odotan innolla. Ehkä jopa ostan kyseisen levyn äxsästä, koska noi kyseiset singlet ovat nousseet lähes päivittäiseen kuunteluun. Simian Mobile Discon uusi single on myös tajuttoman kova ja tuo Hot Chipin mieleen. Muutenkin Simian on vanha tuttu. Ehdottaisin sulle ranskalaista Justicea ja Soulwaxia. Tässä se vajaaksi jäänyt lista: http://open.spotify.com/user/dpst/playlist/7BKoQhIJc4e3k8wpqvUDOX

dpst kirjoitti...

Tässä parempi linkki tuohon spotifysoittolistaan vielä.
http://tinyurl.com/kt8qlz

Pete P. kirjoitti...

Joo, mäkin yritin kokeilla joskus viime viikolla, jos tästä oisi saanut Spotify-listan, mutta ei tosiaan löytynyt kaikkia, eikä viitsi alkaa korvaamaan puuttuvia ihan millä tahansa.

Mullakin on sellainen kutina, että se Jack Peñaten levy pitäisi hankkia ehkä aika nopeasti...

dpst kirjoitti...

Kuuntelin nyt ton listan ja hyvähän se oli. Paitsi, että Lily Allenin fear ei jostain syystä toiminut. "File is corrupted" luki, mutta olen sen niin monta kertaa kuullut, että ei haittaa. Olen itsekin aikonut tälläistä listaa tehdä. Saa nähdä tuleeko valmista. Joka tapauksessa se on spotifysoittolista. Ps. Oma suosikki tältä listalta oli empire of the sunin jälkeen, little boots.

Pete P. kirjoitti...

Oh, hyvä että sanoit... pitää katsoa, mikä siinä on vikana.

Mitä mieltä olit Simian Mobile Discosta?

Pete P. kirjoitti...

Latasin ton paketin itsellenikin, ja mulla kyllä toimii toi The Fear niin WMP:lla, WinAmpilla kuin iTunesillakin. En tiedä sitten, mikä oli vikana.

dpst kirjoitti...

Simian Mobile Disco on kuten sanoin jo, niin vanha tuttu. Biisi oli kova. Silti tollanen elektromusiikki on sellaista, että mieluummin kuuntelen spotifysta kuin ostaisin levyn. En tiedä miksi.

kyse kirjoitti...

kiitos todella paljon hyvästä soittolistasta, olen kuunnellut sitä taukoamatta! :)

Pete P. kirjoitti...

Olepa hyvä! Ja kiitos, että kuuntelet! Tosi kivaa, että joku jaksaa ladata ja ottaa kuunteluun. Juuri siitä on... kyse. :-)

Amoena kirjoitti...

Mä viitsin ladata tän vasta nyt. Mun kannettava sanoi poks ja jouduin jonkun aikaa käyttämään mun vanhaa linux-kannettavaa, joka ei olisi edes osannut soittaa mp3:sia :D Linuxissa toi on tommosta "extraa" joka pitää hankkia erikseen, ja kun toi oli semmonen shitti serveri-edition ni siihen ihan tosta vaan mitään asenneltu. Nyt on samassa kannettavassa Ubuntu ni tällähän voi taas vaikka mitä. Niin kuin esimerkiksi kuunnella kivaa musiikkia! Toivottavasti tämäkin kokoelma on kiva!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...