16 toukokuuta 2011

MM-2011

Helsingissä on ilmeisesti viime yönä näyttänyt tuollaiselta? (Tai toivottavasti kuva tosiaan on maailmanmestaruusjuhlista eikä vain aivan satunnaiselta viikonloppuillalta.) Itse olin katsomassa finaalia ärsyttävässä urheilubaarissa Hammersmithissa, mutta täällä vaihtoehdot katselupaikan suhteen olivat melko vähäiset. Paikallaolijoista enemmistö oli suomalaisia, kourallinen ruotsalaisia ja hyvin äänekäs pieni vähemmistö ilmeisesti tsekkejä. Tsekit pitivät tunnelmaa yllä huudahtelemalla satunnaisin väliajoin mm. "Mustalainen!" tai "Jari Kurri!".

Kun Suomi viimeksi voitti maailmanmestaruuden 1995, olin 9-vuotias innokas jääkiekkokorttien keräilijä ja katulätkän pelaaja. Myöhemmin samana vuonna pääsin aloittamaan ihan oikeassa jääkiekkojoukkueessa. Maailmanmestaruus oli kolmasluokkalaiselle aivan valtava juttu ja koko kesä 1995 kului aivan täysin All-Star Finland -kirjaa tutkiskellen (Janne Ojasen suosikkiruoka on pippuripihvi [kaikki tällaiset faktat olivat mielestäni tuolloin aivan älyttömän mielenkiintoisia: ajattelin, että itsekin aikuisena söisin koko ajan pippuripihvejä]) ja Kirkan Den Glider In -tulkintaa kuunnellessa.

Nykyään en ole enää kovin kiinnostunut jääkiekosta, mutta olen silti iloinen siitä, että Suomi voitti. Toivon, että jollekin MM-2011 on yhtä suuri juttu kuin itselle MM-1995 oli aikoinaan. Vaikka ei itse asiasta ekstaasissa olekaan, voi silti olla iloinen toisten puolesta. Siksi oli hieman ärsyttävää eilen ennen ja jälkeen peliä lukea Facebookista mukaintellektuellien statuspäivityksiä, joissa korostetusti kerrottiin, että jääkiekko ei kiinnosta ja ottelun aikana aiotaan lukea Proustia. Ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti! Onhan se nyt hellyttävää nähdä Timo Jutilan pullea naama täydessä hymyssä ja Helsingin Kauppatori täynnä toisilleen tuntemattomia ihmisiä heittelemässä high-fiveja. Ei sellaista kuitenkaan tapahdu kuin kerran 16 vuodessa.

Famous 3 Kings -pubin edusta Hammersmithissa pelin jälkeen

4 kommenttia:

Aida kirjoitti...

Sorrun joskus itsekin tollaiseen "lätkä on perseestä" -meuhkaamiseen. Jotenkin oon oppinut vaan nykyään ottamaan zen-tilan jääkiekon suhteen, mitäpä se on multa pois, jos joku saa hirveät kiksit siitä. Hyväksyn siis riemujuhlan niin kauan, kun mun ei tarvitse itse osallistua siihen. Siksi onkin mitä mahtavinta olla nämä päivät Briteissä =)

Anonyymi kirjoitti...

Itsehän nyt en ollut kovinkaan vanha 95 aikoihin ;), niin tuntuuhan tämä makealta. Omasta kaveripiiristä ei taida tollasia intellektuelleja löytyä, ei oikeastaan ketään. Onneksi. Ei se lätkä nyt niin ärsyttävää voi olla.

Pakko arvostaa leijonia, oli muutenkin tosi hyvät kisat.


- Golden Platitudes

Anonyymi kirjoitti...

Olin kaupungilla sekä sunnuntaina että maanantaina. Huh-huh! Olipa huikea ottelu ja sanoinkuvaamattomat bileet, -vähän kuin vappu olisi korotettu kymmenenteen potenssiin.

/f

Pete P. kirjoitti...

Vappu kymmenenteen potenssiin, huh..! Eikä oikeastakaan vapusta ole vielä kuin pari viikkoa. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...