21 toukokuuta 2006

20.5.2006

20.5.2006 Suomen edustaja voitti Eurovision laulukilpailun. Tämähän on taas yksi sellainen asia, jota ei ikinä olisi odottanut tapahtuvan. Suomen menestymättömyys kyseisessä kilpailussa oli oikeastaan jo kansallinen legenda, ja itsessään tavallaan hauskaa.

No, Lordi muutti sitten kaiken. Itse veikkaisin, että esityksen suurin vetovoima äänestäjiin oli tavallaan protestihenkisyys. Lordi on niin kaukana tavallisesta euroviisusta kuin vain on mahdollista olla, ja juuri se teki vaikutuksen ympäri Eurooppaa.

Äsken Helsingin kaduilla oli aivan hullu tunnelma. Bussissa kohti keskustaa ihmiset lauloivat "Euroviisut / Euroviisut / Ó le / Ó le / Ó leee" jne. Oli pakko testata kuinka huvittavan patrioottisia ihmiset olivat, joten aloitin Maamme-laulun. Kyllähän kansa senkin hoilasi pienen alkuhämmästyksen jälkeen! Ihan kuin olisi ollut leirikoulubussissa tai jotain. Kaikille sisääntulijoille aplodeerattiin!

Kaduilla Lordin Hard Rock Hallelujah soi kuin soidinhuutona ihmisten välillä. Joku aloitti: "Hard rock!" ja muut vastasivat "Hallelujah!". Aivan ennenkuulumatonta! Todella absurdia ja hauskaa. Ihmiset ajoivat autoillaan torvet soiden ja monet lauloivat Liettuan kisakappaletta We Are The Winners Of This Eurovision. Veikkaankin, että siitä tulee vuoden 2006 "Den Glider In", se tavallaan varastetaan Suomen käyttöön.

Veikkaan myös, ettei Lordia unohdeta heti pian voiton jälkeen samoin kuin muita viime vuosien voittajia. Siis ulkomaillakaan. Kaikesta korniudestaan huolimatta kilpailua katsoo kuitenkin satoja miljoonia ihmisiä ja Lordi sai sen verran ääniä, että kiinnostusta yhtyeen musiikkia... tai jos ei nyt musiikkia niin ennemminkin yhtyeen imagoa kohtaan löytyy.

Oheinen pilakuva on muuten mielestäni todella hauska. Minulta kesti vieläpä jonkun aikaa tajuta se, mikä tietysti hävettää jonkun verran, mutta onhan tuo nyt huvittava juttu kaikin puolin! Joo-o.

Suomi ei tule enää olemaan entisensä. Mitä saavutettavaa on enää jäljellä? Onko Euroviisuissa nyt enää mitään hauskaa, kun se onkin näköjään mahdollista voittaa? Mitä sinne lähetetään ensi vuonna - miten hirviöistä voi enää parantaa? Miten Yle hoitaa järjestelyt, nouseeko TV-maksu taas? Miten Lordi kestää tulevat viikot, kun ei varmasti ehdi riisua naamiaispukuaan hetkeksikään vaan joutuu hikoilemaan sen sisällä 24/7? Milloin Lordin vanhemmat kertovat Seiskassa Lordin lapsuudesta? Milloin Lordi tulee uskoon? Milloin Lordi tulee kaapista? Milloin Lordi duetoi Anna Erikssonin kanssa? Milloin Lordi saa oman talk-show'n? Miten kauan tämä huuma kestää?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Oulussakin tuo HARD...ROCK...HALLELUJAH! toimi melkoisena tervehdyksenä ihmisten kesken aamuyön tunteina...lisäksi moneen kertaan kuului "voittiko se Lordi oikeasti?". :)

Pete P. kirjoitti...

Joo, voi vain kuvitella millainen meininki on sitten jossain Rovaniemellä...

Anonyymi kirjoitti...

Niin, ja mitä Lordi panee päälle 6.12.?

Pete P. kirjoitti...

Hyvä huomio! Totta! Koska kutsuhan on nyt varma!

Anonyymi kirjoitti...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

Anonyymi kirjoitti...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...