02 toukokuuta 2006

Arvio + kaksi loppua


Nyt kun huhtikuu on ohi, voi tehdä pienen arvion huhtikuun bloggauksesta.

Kuu alkoi jotenkin mamiksesti sillä, että hehkutettiin säätä ja kevään tuloa ym. ei niin coolia. Loppupuolella käsiteltiin kuitenkin taas musiikkia ja elokuvia, eli jotain konkreettisempaa eli loppukuusta ote parani. Toukokuusta voisin ennustaa, että silloin tullaan kirjoittamaan mm. Dirty Pretty Thingsistä, futiksen MM-kisoista (ja kisabiiseistä) sekä ehkä hehkutetaan kevään etenemistä.

Sitten muuta asiaa. Eilen loppui yksi merkittävä asia ja huomenna loppuu toinen:

Eilen - Subtv näytti viimeiset jaksot sarjasta Kolmas kivi auringosta. Sarjan uusintakierros alkoi joskus syksyllä suurin piirtein samaan aikaan kuin yliopisto ja...

Huomenna - ...On tämän kevään viimeinen tentti. Joten opiskelut ja Kolmas kivi auringosta alkoivat ja loppuivat lähes yhtä aikaa!

Joskus TV-sarjat todellakin rytmittävät elämää. Esimerkiksi kesällä 2003 Lovejoy jakoi kaikki päivät kahteen osaan, e.Lj. (ennen Lovejoyta) ja j.Lj. (jälkeen Lovejoyn). Jokapäiväisiä sarjoja tarvitaan elämän rytmittämiseksi. Osittain siihen perustuu varmasti Kauniiden ja rohkeidenkin suosio (ja tietysti Ridgen leualla on myös iso merkitys luultavasti) Suomen kansan parissa. Päivittäissarjat saisivat vain olla hieman laadukkaampia, mikä ei tietenkään jatkuvatahtisessa tuotannossa ole mahdollista. Juuri tämän takia esim. Kolmas kivi auringosta tai Lovejoy toimivat jokapäiväisinä ohjelmina niin hyvin: ne olivat todellisia laatusarjoja, ja uusintakierrokseen mennessä niitä oli pystytty keräämään niin paljon, että niitä riitti tietyksi ajaksi joka päivälle. Toivottavasti ensi kesäksi ja syksyksi tulee taas jotain uutta vanhaa!


Kuunneltavaa tänään:
Graham Coxon - No Good Time (hyvä biisi ja hassut sanat, esim. "Kick ass little girl going to a party / Eating blue Smarties cos she's rock'n'roll")
Graham Coxon - Don't Be A Stranger
The Seahorses - What Can You See (Into The Light)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...