15 toukokuuta 2006

Paluu MTV-tauolta


En ollut koko keväänä oikein ehtinyt kunnolla katsoa Music Televisionia (sellaiseen aikaan päivästä, että sieltä tulee musiikkivideoitakin - illathan ovat vain täynnä reality-sarjoja), mutta tänä aamuna tein paluun MTV:n ihmeelliseen maailmaan.

Ja tämä aamu olikin loistava ajankohta paluulle, sillä kanavalla oli menossa videokokonaisuus nimeltä Hard-Fi VS. Kaiser Chiefs, eli kyseisten bändien videoita näytettiin vuorotellen peräkkäin. Hard-Fi ja Kaiser Chiefs ovatkin monessa mielessä hyvä vertailupari: molemmat olivat Briteissä viime vuoden suurimpia uusia tulokkaita (Kaiser Chiefs nousi jo miljoonamyynteihin ja esiintyi jopa Live8:ssa), molemmilla on todella karismaattinen laulaja ja molemmat korostavat julkisissa esiintymisissään kotialueidensa (Kaisersilla Leeds ja Hard-Fi:lla Lontoon lentokenttälähiö Staines [joo, sama kuin Ali G:n massivella!]) erityislaatuisuutta.

Kummankin bändin videot olivat todella hienoja ja selkeästi suurella budjetilla tehtyjä, veikkaisin että Hard-Fi:n videot ovat kalliimmalla tehtyjä kuin koko heidän levynsä Stars Of CCTV, jonka halpuutta (£20,000) bändi aina korostaa. Kaiser Chiefsin ote videoihin oli selkeästi humoristisempi ja mielikuvituksekkaampi. Bändi on todella 90-luvun puolivälin Blurin perillinen myös videoitaan myöten, Ricky Wilson muistuttaa monesti Damon Albarnia jopa ilmeiltään! Hard-Fi:n ote oli vakavampi ja realistisempi, mutta esim. Cash Machinen videossa oli myös huumoria. Lisäksi Better Do Better videossa Hard-Fi:n basisti näytti coolimmalta kuin laulaja Richard Archer, mikä on todella harvinaista minkään bändin kohdalla. Videoiden perusteella ostaisin ehkä ennemmin Kaiser Chiefsin kuin Hard-Fi:n levyn. Jotkut Hard-Fi:n kappaleiden melodioista tuntuvat hieman väkinäisiltä. Toisaalta esim. Cash Machinen lopun rallatuksessa "I've got a hole in my pocket" on aitoa intohimoa.

Vielä yksi asia, joka MTV:tä katsellessa tuli mieleen on se, että on hämmästyttävää että Nelly Furtadon levy-yhtiö jaksaa yhä panostaa artistiinsa. I'm Like A Birdin jälkeen viisi vuotta sitten Nellyllä ei ole nähdäkseni ollut yhtään suurempaa hittiä, mutta aina hän vain saa yrittää uudestaan hienojen videoiden avulla. Mielessäni aina tsemppaan Nellyä, koska hänen biisinsä ovat vähintäänkin kohtalaisen hyviä ja hän vaikuttaa mielenkiintoiselta persoonalta. Lisäksi hän joskus muinoin kertoi pitävänsä Oasiksesta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

Anonyymi kirjoitti...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...