15 toukokuuta 2006

Kuvia kännykästä




Siirsin äsken vähän kuvia matkapuhelimesta tietokoneeseen. Toivottavasti ne näkyvät tässä edes jollain tavalla selkeästi.

Keskellä on pari kuvaa makasiinien palosta. Ensimmäinen kuva luo jotenkin sellaisen vaikutelman, että käynnissä oli kovaa actionia ja sekasortoa, mutta kuten edellä on sanottu, näin ei tosiaankaan ollut.

Kuvat nuoteista ja merikarhusta ovat ala-asteen musiikinkirjasta. Olin toissa- ja viime viikolla eräällä ala-asteella kouluavustajan sijaisena ja musiikintunnilla ekaluokkalaiset lauloivat laulua, jonka nimi oli kai Oli synkeä yö. Se on mielestäni parempi kuin monet ikivanhat lastenlaulut ja siinä on yksi loistava sävellyksellinen koukku, jota ei usein näe:

Viimeinen säkeistö kuuluu seuraavasti "...Ja mä katselin näin / Meren aaltoja päin / Ja siellä pohjalla mä kalan näin; / Hah hah hah haa / Se oli hai / Hyh hyh hyh hyy". Tätä on nyt vähän vaikea selittää, jos ei ole kuullut kyseistä laulua, mutta jutun juju on siinä että tavallisesti kuulija odottaisi kappaleen loppuvan kohtaan "Hah hah hah haa, se oli hai", joka jotenkin luonnollisesti tuntuisi kappaleen huipentumalta. Mutta sen jälkeen tulee vielä tämä yllättävä hyh hyh hyh hyy! "Hah hah hah haa / Seeee ooooliii haaaai... / Hyh hyh hyh hyy!". Kohta jää pyörimään mieleen todella tehokkaasti. Tästä saisivat Maki ja Risto Asikainenkin ottaa oppia!

Kuunneltavaa tänään:
The Beta Band - Needles In My Eyes
Arctic Monkeys - A Certain Romance
The Libertines - The Delaney

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...